Certinvest Arta Romaneasca, disponibil clientilor de private banking ai Bancii Transilvania
Fondul de investitii Certinvest Artă Românească este disponibil acum clientilor de private banking ai Băncii Transilvania, care au posibilitatea de a-si diversifica portofoliile de investitii, dar si de a spori randamentul acestora, pe termen mediu. Banca Transilvania - prin Divizia de Private Banking - împreună cu Certinvest - societate de administrare a investitiilor - lansează un parteneriat pentru stimularea investitiilor în artă.  

Certinvest Artă Românească este un fond închis de investitii, singurul de acest gen de pe piata din România, lansat pe piată  în aprilie 2011. În decurs de un an, acesta a atras active de 1,8 milioane de euro, din partea a  aproape 50 de clienti, persoane fizice si juridice. Portofoliul fondului cuprinde 46 de lucrări de artă, realizate de artisti români precum Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, stefan Luchian, Ion tuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Samule M?tzner, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Jean Al. Steriadi, Gheorghe Petrascu, Octav Băncilă, Ion Theodorescu- Sion, Dumitru Ghiată, Nicolae Vermont, Victor Brauner, Constantin Piliută, Nadia Bulighin, Kimon Loghi, Alexandru Ciucurencu si Vasile Popescu.  Certinvest Artă Românească a vândut până în prezent 3,2% din valoarea portofoliului, obtinând un randament anualizat la exit de aproape 19%.

Anca Crăciun, Directorul de Private Banking al Bancii Transilvania, afirmă: „Ne bucurăm că, prin colaborarea cu Certinvest, facem un pas înainte pentru impulsionarea investitiilor în artă, dar si pentru diversificarea portofoliului de investitii al clientilor nostri din segmentul private banking. Premiera pe piata românească a acestui parteneriat între artă si banking demonstrează dorinta de reinventare a sectorului bancar, adaugând o componentă culturală ofertei de produse financiare”.

Clientii private banking ai Bancii Transilvania pot achizitiona unităti de fond, în urma consilierii primite din partea managerilor dedicati, iar daca sunt interesati, pot opta inclusiv pentru vizionarea lucrărilor de portofoliu în care fondul a investit până în prezent. Totodată, investitorii vor primi periodic informatii privind evolutia portofoliului.

Eugen Voicu, presedintele Consiliului de Supraveghere Certinvest, declară: „Intrăm în acest parteneriat cu Banca Transilvania, prin Divizia de Private Banking, încrezători în sinergiile pe care două companii  le pot crea în beneficiul clientilor lor. Fondul Certinvest Artă Românească reprezintă o noutate în piată si a fost generat de dorinta de a oferi investitorilor acces la o piată cu  potential de apreciere deosebit.  Prin parteneriatul cu Banca Transilvania, oportunitatea de a obtine randamentele de pe piata românească de artă va fi oferită unei palete mai largi de investitori, clienti BT. În plus, acestia se vor putea bucura de investitia  făcută în artă, prin găzduirea în casele sau birourile proprii a unor opere de artă apartinând fondului.”

Banca Transilvania are peste 1.800 de clienti de private banking. Valoarea totală a portofoliului aferent   a depăsit, la sfârsitul primului trimestru a acestui an, 420 milioane euro. Divizia BT de Private Banking se adresează persoanelor fizice care dispun de resurse mai mari de 100.000 de euro în cont, precum si clientilor care investesc sume semnificative în produsele subsidiarelor Grupului Financiar Banca Transilvania, în cadrul Sucursalei BT Cipru, respectiv persoanelor care detin carduri premium.

Fondul Certinvest Artă Românească a fost autorizat prin Avizul CNVM 13 din data de 12.04.2011 si este înscris în Registrul CNVM cu numărul CSC08FIIR/40021 din data de 12.04.2011.

Certinvest a luat fiintă în anul 1994 si are în prezent în administrare active de aproximativ 33 milioane euro, distribuite în 15 fonduri de investitii, dintre care 9 deschise, fiecare dintre ele orientat catre alt tip de investitii:

Certinvest XT Index (fond de indice-actiuni),

Certinvest BET Index (fond de indice-actiuni),

Certinvest BET-FI Index (fond de indice-actiuni),

Certinvest Short Fund (fond de actiuni cu strategie short)

Certinvest Dinamic (fost Intercapital - fond diversificat dinamic),

Certinvest Prudent (fost Capital Plus - fond diversificat defensiv),

Certinvest Obligatiuni (fost Orizont – fond de obligatiuni)

Certinvest Tezaur (fost Monetar - fond de obligatiuni) si

Certinvest Next Generation (fond diversificat flexibil pentru acumularea de economii în beneficiul copiilor)

precum si 6 fonduri inchise de investitii: Certinvest Artă Rmânească,Certinvest Absolute Return, Certinvest Everest, Certinvest Leader, Certinvest Green si Certinvest Properties RO. Certinvest se remarcă în piată si ca un lider în administrarea portofoliilor private de investitii, cu o cotă de piată de 49,3% pe acest segment.

Certinvest a dovedit de-a lungul anilor ca este unul dintre cei mai dinamici si inovatori administratori de pe piata. Compania a lansat primul fond fara comisioane de subscriere sau răscumpărare de pe piata româneasca (Certinvest Tezaur) si primul fond de obligatiuni din România (Certinvest Obligatiuni).