Patinoar de 7000 mp la Viena, in Piata PrimarieiPatinoar de 7000 mp la Viena, in Piata Primariei

Din 23 ianuarie 2014 se deschide în fata Primăriei din Viena imensul patinoar în aer liber, organizat anul acesta pentru a 19-a oară. Cei dornici sa-si pună patinele în picioare se pot bucura de peste 7.000 mp de gheată.

„Este unul dintre cele mai mari patinoare mobile din lume si constituie de ani buni un punct fix în calendarul de evenimente din Viena”, explică consilierul executiv al Municipalitătii Vienei, Christian Oxonitsch. „Succesul patinoarului nu se bazează doar pe dimensiunea suprafetei de gheată, care comparativ cu 1996 s-a mărit de aproape patru ori, ci si pe continua dezvoltare si crestere a standardelor în ceea ce priveste tehnica, confortul, serviciile si oferta gastronomică”, adaugă Oxonitsch.

Anul trecut patinoarul a înregistrat peste 590.000 de vizitatori. Un farmec aparte îl constituie pista lungă de 750 de metri, care serpuieste prin zona de sud a parcului din fata Primăriei, asigurând totodată legătura dintre suprafetele principale de gheată.

Copiii si începătorii au la dispozitie de luni până vineri între orele 9 si 16, iar în weekend toata ziua, o suprafată de gheată de 450 mp, la care intrarea este gratuită. Cei mici, care îsi pun pentru prima oară patinele în picioare, se pot ajuta de îndragitii „pinguini”, care oferă un bun punct de sprijin pentru primele alunecări pe gheată. În timpul săptămânii, de la ora 17 la 22, cei 450 mp se transformă în suprafată pentru „Eisstockschiessen” – un fel de curling.

Oferta gastronomică pune anul acesta accentul pe produse regionale si bio. Reteta ideală pentru a te încălzi sunt vinul fiert bio, punciul bio si băuturile fierbinti pe bază de lapte, care se pot cumpăra, alături de alte specialităti culinare, de la standurile amplasate în Piata Primăriei.

Cine s-a săturat de frigul de afară se poate odihni în cabană alpină special amenajată, unde nu se poate sta doar jos la căldură, ci se pot degusta si tot felul de bucate tipic austriece. 

Patinoarul intitulat „Vis de gheată” este deschis în fiecare zi, până pe 9 martie, de la ora 9 la ora 22. Pretul unui bilet de intrare este de 6,50 euro pentru adulti (plus 2 euro garantia pentru cartela de intrare) si 5 euro pentru copii. Închiriatul patinelor costă 6,50 euro pentru adulti si 4 euro pentru copii.

Cei mici primesc gratuit o cască de protectie si o lamă dublă care se aplică pe patine. În seara deschiderii, ce are loc în 23 ianuarie, intrarea la patinoar este liberă.