Tranzactiile NETOPIA mobilPay pentru bilete de avion cresc cu 35% in 2014

Tot mai multi români aleg să îsi achizitioneze biletele de avion pentru destinatiile de vacantă online cu cardul, profitând de ofertele operatorilor aerieni si agentiilor de turism. Potrivit NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de plăti mobile din România si unul dintre cei mai importanti procesatori de plăti online cu cardul, în 2014 numărul tranzactiilor online procesate de companie pentru bilete de avion va creste cu 35% fată de 2013, când numărul lor s-a ridicat la peste 230.000.

Conform datelor NETOPIA mobilPay, tranzactiile pentru bilete de avion procesate de companie s-au triplat în primele trei luni ale anului fată de perioada similară a anului trecut, pe fondul  apetitului tot mai crescut al românilor pentru vacante si city breack-uri în afara tării, sustinut la rândul său de înmultirea ofertelor pentru zboruri.

Pe de altă parte, suma medie cheltuită online pe bilete de avion în primele trei luni ale anului în curs se ridică la aproximativ 95 euro, fată de 170 euro în 2013, tot pe fondul abundentei de oferte de pe piată. Perioadele anului cu cele mai multe tranzactii online pentru bilete de avion sunt insa lunile august si decembrie, specifice vacantei de vară, respectiv sărbătorilor de iarnă.

„Românii au început să îsi planifice cât mai simplu calatoriile, pe Internet, lucru vizibil în metoda de plată pe care o aleg, online cu cardul, cea mai la îndemână si sigură de pe piată. Întreaga vacantă a ajuns să fie achizitonată online, pe măsură ce site-urile care comercializează bilete de avion au adaugat în oferte si pachete de cazare, transfer de la aeroport, asigurări si chiar bilete de intrare la obiective turistice”, declară Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit lui Eram, cea mai mare tranzactie procesată de NETOPIA MobilPay pentru un zbor în afara tării anul trecut  s-a ridicat la aproape 9.300 euro, pentru o familie, cu destinatia Miami.

NETOPIA mobilPay este liderul pietei locale de mobile commerce si unul dintre cei mai importanti procesatori de plăti online prin card. Compania a procesat anul trecut 2,2 milioane de tranzactii online cu cardul, în valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul platilor realizate cu cardul în România. Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plăti online i s-au alăturat peste 700 comercianti noi, printre care operatori aerieni si agentii de turism importante din tară.

NETOPIA mobilPay  are o experientă de 10 ani în domeniul plătilor mobile, fiind campionul inovatiei în această zonă, pe piata românească, oferind solutii anti-fraudă conforme cu cele mai înalte cerinte în domeniu de pe piata mondială. Cu birouri în Bucuresti si Sunnyvale (SUA), NETOPIA este prima companie românească premiată într-o competitie din Silicon Valley, pentru aplicatia de plăti de pe telefonul mobil, MobilPay MasterCard Mobile.