Petrecere cu specific irlandez la Hotel of Ice - Balea Lac, de Ziua Sfantului Patrick

Ziua Sfântului Patrick, ocrotitorul Irlandei, va fi sărbătorită pe 17 martie printr-o petrecere exuberantă, adevăratâ, în cel mai pur stil irlandez, si la unicul Hotel de Gheată din Europa de Sud-est, de la Bâlea Lac.

Cu acest prilej, responsabilii Proiectului de Marketing Turistic "Hotel of Ice- Bâlea Lac" îi invită pe toti cei interesati să petreacă într-un stil autentic irlandez, cu multă bere, muzică bună, dans si mult verde, ca Dress code. Până în acest moment, jumătate din camerele si locurile de cazare disponibile în acea perioadă în Complexul "Hotel of Ice" au fost rezervate, cei mai multi doritori fiind turisti britanici, astfel că cei ce si-au propus să înnopteze aici este bine să se grăbească pentru a mai prinde locuri.

"St. Patrick`s Day" este una dintre cele mai cunoscute zile din întreaga lume dedicate unui sfânt si în acelasi timp Ziua Natională a Irlandei. De obicei, această zi este marcată si prin diverse petreceri autentice si parade stradale, la care participă, anual, milioane de oameni. De câtiva ani, "St. Patrick` Day" este sărbătorită, sub diverse forme, si în România, majoritatea actiunilor aniversare fiind organizate prin parteneriatul cu unii dintre cei mai importanti producători de bere de pe piată.

Pe când avea doar patru ani, Patrick a fost capturat de o ceată de călăreti si a fost dus în Irlanda, o tară ce era, la acea vreme, păgână. Aici a devenit sclav la o fermă unde avea grijă de oi. În scurt timp, Patrick învătă limba si obiceiurile irlandezilor si devine foarte religios, obisnuind să se roagă si să îi scrie lui Dumnezeu în fiecare zi. Copilul rămâne captiv în Irlanda până la vârstă de 20 de ani, când visează că Dumnezeu îi spune să părăsească, pe mare, Irlanda.

Ajuns la familie, Patrick are o nouă viziune, în care poporul irlandez îl roagă să se întoarcă si să îl salveze de păgânii tot mai barbari. Astfel, Patrick începe să propovăduiască Evanghelia, reusind să convertească la crestinism mii de irlandezi. Împreună cu discipolii săi, acesta construieste biserici în toată tara, iar timp de 40 de ani, acesta va converti toată Irlanda. După ce si-a îndeplinit această misiune încredintată de Dumnezeu, Patrick moare pe 17 martie 461, în orăselul Saul, acolo unde a construit prima biserică crestină din Irlanda.

Un simbol traditional al Sărbătorii Sfântului Patrick este trifoiul. Legendele spun că Patrick a ales această plantă pentru a explica notiunea de Sfânta Trinitate păgânilor irlandezi.