CEO-ul Gregory Johnson, noul Presedinte al Franklin Resources, Inc.

Franklin Resources, Inc. (“Compania”) [NYSE:BEN] anunţă că Charles B. Johnson s-a retras din funcţiile de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi administrator, cu efect la sfârşitul zilei de 13 iunie 2013. Consiliul companiei a aprobat numirea lui Gregory E. Johnson în funcţia de preşedinte, acesta continuând şi în rolul de CEO.

Mai mult, compania anunţă că Charles E. Johnson a fost numit în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Franklin Resources, Inc., începând cu data de 13 iunie 2013. Charles E. Johnson a fost co-preşedinte al Franklin Resources între 1999 şi 2003. El este în prezent fondator şi partener executiv al Tano Capital, o companie de management alternativ de active situată în San Mateo, California, cu birouri în Mauritius, Mumbai, San Mateo, Shanghai, Singapore şi Tokyo.

Tot de la 13 iunie 2013, Charles B. Johnson s-a retras din funcţia de preşedinte, director/mandatar şi oficial al anumitor fonduri Franklin şi Templeton (“fondurile FT”). Mai mult, de la 13 iunie 2013, Rupert H. Johnson, Jr., director/mandatar şi vicepreşedinte al anumitor fonduri FT, a fost numit în consiliile de administraţie ale fondurilor FT unde nu era deja administrator şi a fost numit preşedinte al consiliilor de administraţie ale fondurilor FT. Gregory E. Johnson, director/mandatar al anumitor fonduri FT, a fost numit membru în consiliile de administraţie ale fondurilor FT unde nu era deja director.

Franklin Templeton Investment Management Limited este o filială a Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN], o organizaţie globală de management al investiţiilor care operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor administrate de echipele de investiţii ale Franklin, Templeton, Mutual Series, Bissett, Fiduciary Trus, Darby, Balanced Equity Management şi K2. Compania situată în San Mateo, California, are mai mult de 65 de ani de experienţă în investiţii şi administrează active în valoare de peste 846 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 31 mai 2013.