Certinvest a devenit actionar minoritar la Ascendia si doreste listarea Ascendia pe piata AeRO

SAI Certinvest, cea mai mare societate independentă de administrare a investitiilor, cu o experientă de peste 22 de ani pe piata de investitii din România, si Ascendia, compania românească de eLearning, au ajuns la un acord prin care SAI Certinvest a devenit actionar minoritar al companiei Ascendia.

Certinvest a preluat un pachet de actiuni reprezentând 10% din capitalul social al Ascendia, completându-si portofoliul cu o nouă zonă alternativă si atractivă de investitii. Ascendia este unul dintre promotorii educatiei prin intermediul tehnologiei, cu o experientă de 9 ani în dezvoltarea de software educational si Platforme de eLearning pe piata din România.

Principalele linii de business ale companiei sunt dezvoltarea de continut digital pentru scolari si prescolari, de platforme de training si continut pentru companii si de proiecte de cercetare si dezvoltare în domeniul educatiei prin mijloace digitale.

Certinvest si Ascendia vizează împreună sustinerea companiei de eLearning în procesul de listare pe piata alternativă AeRO, proces administrat de societatea de brokeraj Intercapital Invest. Certinvest va pune la dispozitia companiei expertiza echipei de management, sprijinind-o în planurile sale de dezvoltare pe plan local si pe pietele externe si în implementarea standardelor de guvernantă corporativă, specifice unei companii listate.

“Am ales să investim în Ascendia, un jucător tânăr, cu o mare fortă disruptivă asupra pietei locale de educatie, pentru că avem încredere în puterea lui de inovare si de transformare a acestui sector. Vedem în Ascendia un business de succes pe care dorim să-l sprijinim pe termen scurt să se listeze pe piata secundară AeRO, iar pe termen lung să-l aducem pe piata principală a Bursei de Valori. Suntem două companii românesti care îsi doresc să crească sănătos prin dezvoltarea de produse inovatoare si investitii bine tintite”, a declarat Horia Gustă, Director General, Certinvest.

„Am adus Ascendia într-un punct important de crestere, în care avem nevoie de un partener care ne împărtăseste viziunea si crede în educatie, asa cum este Certinvest, precum si de investitii care să ne sustină dezvoltarea. Misiunea noastră pe piata românească de educatie este de a reaseza procesul de învătare pe noi piloni care să includă tehnologia si produsele de eLearning. Recunoasterea internatională si locală a produselor noastre ne încurajează să mergem mai departe pentru valorificarea maximă a potentialului companiei”, a declarat Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia.