Semnalistica, element de baza pentru branding de succes in orice domeniu de business

Orice afacere de succes se bazeaza pe branding, indiferent daca este vorba despre retail sau de alte domenii de business. Brandul este o suma de elemente care sunt comunicate potentialilor clienti. Chiar si simpla semnalizare a prezentei companiei intr-un anumit spatiu este un element important de branding. In afacerile de retail, brandingul este de mare ajutor, caci potentialii clienti sunt indrumati spre a deveni clienti. Semnalistica implementata corect poate face diferenta intre o afacere de succes si una care nu reuseste sa atinga targeturile din plan.

Utilizarea de litere volumetrice pentru semnalistica de brand este o metoda simpla si eficienta, uzuala atat in retail, cat si in alte domenii. Astfel, indiferent ca este vorba despre un magazin, un centru de afaceri, un hotel, un restaurant sau o unitate de productie, brandul expus pe baza literelor volumetrice este comunicat corect si eficient, ideal pentru a deveni un "carlig" in randul potentialilor clienti.

Literele luminoase reprezinta o categorie distincta a semnalisticii exterioare, caci ofera un efect vizual special. Tehnologia actuala permite multe tipuri de astfel de litere volumetrice luminoase, multe moduri prin care brandul si alte mesaje pot fi comunicate in mod eficient. Efectul este unul dublu: pe de o parte se realizeaza o imagine deosebita pentru companie / brand (parte a unui branding bine pus la punct), pe de alta parte se asigura o vizualizare optima a mesajului transmis (exemplu: "Program non-stop").

Pentru ca solutiile disponibile sunt variate, cel mai bine este ca o companie sa apeleze la specialisti care sa poata oferi si consultanta inainte de comanda propriu-zisa. In functie de bugetul alocat pentru realizarea literelor luminoase si mai ales functie de identitatea grafica a logotipului, se pot executa litere volumetrice luminoase cu iluminare din interior spre exterior sau litere luminoase cu halou (retroiluminare).


Conform CFC Design, una dintre companiile cu experienta in domeniu, din punct de vedere al destinatiei lor, literele volumetrice luminoase se preteaza in principal la exterior, semnalizand sedii de firme, hale industriale, hoteluri, supermarket-uri, spatii comerciale. In acelasi timp, solutiile pe baza de litere volumetrice luminoase se pot folosi cu succes si la interior: pentru mall-uri, cluburi etc.