Lupta pentru clienti online, decisa in motoarele de cautare

Daca esti o mare corporatie si iti permiti sa faci promovare branding intensiva, poate iti permiti sa nu ai o abordare extraordinara pentru optimizarea websiteului in motoarele de cautare. Desi, daca vinzi online sau depinzi direct de online, SEO este cu siguranta o miza imensa, oricat de multi bani ai putea aloca pentru publicitatea propriu-zisa.

Cel mai bun exemplu este probabil cel al celui mai mare magazin online de pe piata romaneasca, eMag, care in ciuda puterii brandului si a campaniilor intensive la TV, se bazeaza si pe motoarele de cautare: la cele mai multe produse disponibile in oferta sa, magazinul se pozitioneaza printre primele rezultate la cautari - atat platit, cat si optimizat, pentru a atinge ambele abordari.

Daca esti un magazin online mai mic sau pur si simplu o afacere din categoria IMM, optimizarea pentru motoarele de cautare este o nevoie iminenta! Ai la indemana o adevarata mina de aur, o oportunitate de care nu poti decat sa profiti! Cu ceva efort, poti sa "te asezi" chiar in "drumul" potentialilor tai clienti. Nu conteaza daca vinzi online (e-commerce autentic, de exemplu un magazin de imbracaminte si incaltaminte) sau daca te bazezi exclusiv pe vanzare offline (de exemplu o patiserie cu produse fara E-uri sau un restaurant de tip raw vegan etc.).

Online exista un flux mare de persoane care iti pot deveni clienti. Cand o persoana din Bucuresti doreste sa caute prajituri raw vegan, cu siguranta vrei sa apari printre primele rezultate daca vinzi asa ceva, chiar si doar intr-o locatie fizica. Clientul va veni la tine, daca reusesti sa-l atragi cu suficiente argumente. Insa mai intai ai nevoie sa primesti sansa acestei intalniri, iar SEO cu exact asta se ocupa.

Lupta pentru clienti online poate fi tot mai mult decisa in motoarele de cautare. Nu trebuie sa lasi aceasta lupta sa se desfasoare in mod neutru, pentru ca cel mai probabil o vei pierde - adversarii tai folosesc cel ma probabil deja "arme" de tip seo. Ai asadar nevoie de o strategie in acest sens, iar cea mai buna idee este sa nu actionezi haotic, sa nu faci teste costisitoare, ci sa colaborezi cu specialisti, cu o agentie seo cu experienta. Gasesti multe resurse in acest sens in mediul online, desigur. Cautand online agentii seo, poti astfel sa vezi care sunt agentiile care au facut o treaba buna cu optimizarea seo chiar pentru propria lor afacere...