Primii pasi in apicultura: 4 Produse de care ai nevoie pentru noua ta afacere

Apicultura - desi este pentru foarte multi doar un hobby relaxant, pentru alte persoane aceasta reprezinta principala sursa de venit. Ingrijirea albinelor sau mai simplu spus apicultura se practica inca din vremurile antice, avand in vedere ca inca de pe atunci oamenii au inteles importanta pe care aceste insecte carora le spunem albine o au. Mierea de albine este chiar si in zilele noastre un produs foarte indragit avand in vedere ca pe langa gustul inconfundabil, mirea de albine este recunoscuta si pentru proprietatile ei nutritive.

Daca ai luat decizia de a deveni apicultor, probabil ca esti constient de faptul ca va fi necesar sa faci o serie de investitii, astfel incat sa poti desfasura toate activitatile specifice intr-un mod cat mai eficient. Apicultura necesita foarte multa dedicare si informare, astfel ca, pentru a da startul unei astfel de afaceri, se poate spune ca este important se urmeze acesti pasi.
   
Investitiile in apicultura sunt reprezentata in mare parte de produsele necesare desfasurarii activitatilor apicole. Combinezonul, stupii, centrifuga, afumatoarea si hrana pentru albine reprezinta doar cateva dintre cele mai importante produse in care va trebui sa investesti inca de la inceput. Iata asadar 4 dintre cele mai importante produse apicole in care este necesar sa investesti chiar inainte de a da startul unei astfel de afaceri.

Stupii
   
Dintre toate investitiile pe care le faci in ceea ce priveste deschiderea unei afaceri in domeniul apicol, stupii reprezinta de departe una dintre investitiile cele mai importante inspre care este necesar sa iti indrepti atentia. Alegerea stupilor nu ar trebui sa reprezinta o sarcina foarte dificila avand in vedere ca ele sunt in general standard. Este insa necesar sa te asiguri ca achizitionezi suficienti stupi.
   
Afumatoare

Desi combinezoanele apicole sunt concepute in asa fel incat sa iti ofere cat mai multa protectie, pentru a putea lucra in mod corespunzator, vei avea nevoie totodata si de afumatoare . Scopul principal al acestui produs, asa cum ii spune si numele este acela de a produse fum, lucru care va duce la o "amortire" a albinelor, astfel ca iti vei putea desfasura activitatea cu o mai mare usurinta.
   
Combinezon
   
Combinezonul apicol reprezinta principala bariera de protectie dintre tine si albine, astfel ca acesta reprezinta un produs in care merita sa investesti din plin. Desi intepatura de albina este cunoscuta ca fiind benefica in anumite afectiuni, intepaturile multiple iti pot pune chiar viata in pericol. Combinezonul este conceput in asa fel incat sa fii in deplina siguranta atunci cand desfasori activitati esentiale in jurul stupului, dar mai ales cand extragi mierea din stup.
   
Hrana pentru albine

Sanatatea albinelor depinde in mod cert si de hrana pe care le-o oferi, motiv pentru care este recomandat ca inainte sa faci astfel de achizitii, sa te informezi foarte bine despre produsele pe care trebuie sa le cumperi in acest sens. La acest capitol lucrurile ar trebui sa fie destul de simple, mai ales ca in prezent poti cumpara hrana pentru albine si din cadrul magazinelor online de profil.