Echipa de ciclism Tinkoff - Saxo tranzactioneaza pentru caritate

Saxo Bank, lider în online trading si specialist în investitii, a lansat competitia Trade Like a Pro (Tranzactionează ca un Profesionist), un concurs în care a cooptat nume mari din ciclism: Alberto Contador, Peter Sagan, Ivan Basso, Matti Breschel si pe ceilalti membri ai echipei Tinkoff-Saxo, în dorinta de a strânge bani în scopuri caritabile. 

46 de ciclisti, manageri si directori sportivi din echipa de ciclism iau parte la competitia Trade Like A Pro. Fiecare participant a primit 1.500 de euro de la Saxo Bank, bani pe care îi vor tranzactiona pe pietele de actiuni folosind aplicatia Saxo Mobile Trader. Concursul durează până la finele Turului Italiei, la 31 mai 2015, când totalul contului fiecărui membru al echipei va fi donat unei organizatii de binefacere la alegerea participantului. 

Competitia se desfăsoară pe platforma de tranzactionare socială multi-asset a Saxo Bank: TradingFloor.com. Cei înregistrati pe site vor putea urmări live competitia, pe măsură ce se desfăsoară: vor putea urmări ce tranzactii face echipa, vor putea interactiona cu participantii, discuta idei de tranzactionare si chiar copia strategiile. Până acum, “ierarhia” este condusă de directorul sportiv Tinkoff-Saxo, Tristan Hoffman, cu un profit de 19.77% fată de investitia initială. 

De origine olandeză, fostul ciclist al echipei între 2000 si 2005 Tristan Hoffman a declarat: “competitia e aproape la fel de captivantă si consumatoare de resurse ca o ascensiune sau un sprint de finish în timpul Spring Classics. Toti vrem să câstigăm pentru a putea dona cât mai multi bani pentru caritate si sunt bucuros că sunt în frunte. Cred că e si un mod de a face businessul Saxo Bank mai cunoscut”. 

Trade Like A Pro e o actiune care merge mână-n mână cu Ride Like A Pro: o initiativă lansată de Saxo bank în noiembrie, anul trecut, initiativă care permite clientilor potentiali Saxo Bank să trăiască si să se antreneze ca un ciclist profesionist Tinkoff-Saxo, învătând absolut totul: de la piesele componente ale unei biciclete, până la antrenamente în intervale, exact ca un ciclist din echipa Tinkoff-Saxo. Programul exclusiv de ciclism, oferit unui număr restrâns de clienti, include antrenamente, coaching si curse de grup împreună cu ciclistii Tinkoff-Saxo, dar si sansa de a parcurge cele mai dificile etape din Giro d`Italia sau Vuelta a Espana.

Comentând ambele initiative, Matteo Cassina, manager al liniilor de business la Saxo Bank A/S, a spus: “Saxo are o lungă colaborare, de foarte mare succes, cu echipa de ciclism Tinkoff-Saxo, iar ideea Trade Like A Pro nu face altceva decât să întărească legătura noastră cu sportul de elită si competitiile de top. Atât Trade Like A Pro, cât si Ride Like A Pro sunt programe care îsi propun să ajute participantii să identifice oportunităti si să profite de ele: la Saxo Bank, noi credem că obiectivele fizice si mentale, la fel ca în ciclism, sunt hotărâtoare în obtinerea succesului pe pietele financiare”.