Maratonul DHL Stafeta Carpatilor anunta inchiderea drumurilor pentru traseul Predeal - Rasnov - Poiana Brasov

Participantii Maratonului DHL Stafeta Carpatilor vor beneficia ca în fiecare an de cele mai bune conditii de sigurantă, datorita sprijinului oferit de Primăria Brasov si Politia Rutieră Brasov.

Astfel, pe 20 iunie, ziua de desfasurare a competitiei, soferii nu vor avea acces: începând cu orele 10.00 până la 13.00 spre Predeal Unitatea Militară – Râsnov (DN73A), iar în intervalul orar 11.00-17.00 spre Râsnov – Poiana Brasov (DN1H).

Programul de desfăsurare a maratonului va fi după cum urmează:

Orele 07:45 – Toti participantii se întâlnesc în parcarea din fata Stânei Turistice Poiana Brasov. sefii de echipe si participantii individuali sunt asteptati la Info Centrul organizat pe platoul Stânei Turistice din Poina Brasov pentru a-si confirma prezenta la competitie.

Orele 08.15 - 08:30 - Primele două ture de alergători din fiecare echipă si participantii individuali sunt îmbarcati în autocare si transportati la linia de start (Predeal) respectiv primul punct de schimb de pe traseu (7 km fată de linia de start).

Ora 10.00 - Startul oficial al competitiei. Competitorii care vor lua startul în acelasi timp sunt: alergătorii pentru cursele individuale de maraton si semimaraton si prima serie de alergători ai echipelor de stafetă.

Competitia se va încheia cel mai devreme la ora 14.00 cel mai târziu la ora 17.00. Timpul maxim de parcurgere a distantelor este de 1 oră si 15 min/ bucată pentru stafetă, 7 ore pentru maraton si 3 ore pentru semimaraton.

Crosul copiilor este o competitie separată, dedicată micilor alergători, înscrierea fiind gratuită. Concursul se va desfăsura pe platoul Stânei Turistice, iar startul se va da la ora 16.00. Sunt asteptati copii cu vârste între 5 si 14 ani. Vor fi 3 categorii de concurs: 250 m (vârsta 5-8 ani), 500 m (vârsta 9-11 ani), 1000 m (vârsta 12-14 ani).

Festivitatea oficială de premiere atât pentru adulti cât si pentru copii va avea loc pe platoul din fata Stânei Turistice din Poiana Brasov, la ora 17.30. După festivitatea de premiere, Smiley va sustine un concert cu acces liber publicului.

“Competitia se va bucura de un număr mai mare de participanti decât anul trecut, ceea ce ne încântă, dar ne si responsabilizează mai mult. Închiderea drumurilor este necesară pentru bunul mers al competitiei si multumim pe această cale Politiei Rutiere. Personal, voi face parte din echipa de stafeta alături de sportivi si persoane publice si astept alături de mine cât mai multi iubitori de miscare.” a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express România.

„Primăria Brasov sustine, ca de fiecare data, evenimentele sportive care antreneaza si implica un numar cat mai mare de oameni din Brasov, dar si afara orasului. Aflat la a 10-a editie, acest maraton a devenit unul din evenimentele sportive de traditie care definesc unul din obiectivele noastre major din domeniu, acela de a promova sportul de masa. Componenta caritabila a maratonului a fost dintotdeauna un plus, iar anul acesta cauza este una foarte importanta: Romania poate avea ocazia de a se mandri cu un numar mai mare de sportivi paralimpici la Olimpiada de la Rio din 2016. Fondurile stranse in urma taxei de participare vor fi donate pregatirii acestor tineri foarte ambitiosi. Speram ca si prin implicarea brasovenilor, acest sprijin sa fie unul vizibil si sa conteze.” a spus primarul Brasovului, George Scripcaru.

Editia din acest an a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor este una aniversară, se sărbătoresc primii 10 ani de la prima editie care a avut loc în 2005. Toate fondurile strânse din taxele de participare ale adultilor vor fi donate Comitetului Paralimpic Român si vor fi utilizate pentru sustinerea sportivilor paralimpici români în drumul lor către Olimpiada de la Rio din 2016.

Parteneri: Primăria Brasov, Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Român, Federatia Română de Rugby, Ro Club Marathon, Camera de Comert si Industrie Brasov, Medlife, World Class, EasyPlast, Federatia Română de Rugby, Smile Experts, Kompass, Vision Digitech, Asociatia Bucharest Running Club Superfit, Biofarm, Raiffeissen Bucharest Marathon, OMV Petrom Bucharest Half Marathon, Brasov Marathon, Aggreko, Yves Rocher, Fără Asfalt, Wise Finance Solutions, Generali, Medlife.