Depaco, investitii de peste 3,5 milioane euro in perioada 2013-2016

Compania Depaco, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperisuri, prezentă pe piată prin brandul Wetterbest, anuntă intentia de a îsi continua planul de investitii în România. Astfel, în perioada 2015 – 2016, compania va angaja peste 1,5 milioane de euro în: spatii de depozitare, infrastructură, utilaje complementare pentru sistemul de drenaj si un nou soft de productie.

Depaco detine la fabrica din Băicoi cea mai mare capacitate de productie de tiglă metalică si accesorii pentru acoperisuri din România, respectiv 30 de linii automate si patru hale de productie, precum si cea mai modernă linie de fabricatie de accesorii pentru drenaj din România.

În ultimii ani s-au făcut investitii sustinute, în vederea consolidării activitătii de productie locală si asigurării celor mai moderne tehnologii. Spre exemplu, în perioada 2013-2014, compania a investit peste 2 milioane de euro. De asemenea, un pas important făcut anul trecut l-a constituit demararea productiei în Oltenia (localitatea Podari, judetul Dolj).

„Producem în România de aproximativ 8 ani si credem că facem foarte bine ceea ce facem. Totul a început în 2007, de la pasiunea mea pentru domeniul prelucrării metalelor. Apoi am căutat să atrag lângă mine oameni performanti, cu pasiuni similare. Am învătat împreună pas cu pas, ne-am lovit de foarte multe bariere si le-am depăsit singuri, fără sprijinul unui grup international. Azi ne mândrim cu rezultate exceptionale în zona de productie, tehnologie de ultimă generatie, o marcă ce are foarte multe de spus în piată – Wetterbest – si o echipă extinsă, foarte bine pregătită. Mai mult, suntem o organizatie sănătoasă, cu perspective importante de dezvoltare” - Dragos Irimescu, inginer proiectant, Director General Depaco.

Investitiile se reflectă în rezultate performante la nivel de business. Anul trecut, grupul Wetterbest a înregistrat o cifră de afaceri de 110 milioane lei. Din grup fac parte trei companii: Depaco (producător de tiglă metalică, tablă cutată si sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane si ferestre de mansardă) si Cortina (producător si distribuitor, punct de lucru Depaco din Oltenia, deserveste zona de sud-vest).

Depaco a atins un nivel de circa 82 milioane lei, +8% fată de 2013. Wetterbest detine o cotă de piată de aproximativ 17%.

Anul 2015 a demarat în fortă. În primele 6 luni, compania a produs peste 1 milion de m2 de tiglă metalică, ceea ce înseamnă o crestere de 30% fată de perioada similară a anului trecut. Pe segmentul de sisteme de drenaj, avansul este de 40%, în timp ce tabla cutată a progresat cu 50% în perioada mentionată.

tiglele metalice Wetterbest se diferentiază în piată prin originalitate, calitate si durabilitate. Rezistenta sporită la intemperii si coroziuni se datorează în principal stratului de zinc.

„Fiind pasionati de acest domeniu, nu ne permitem să scădem standardele de calitate sau să nu ne respectăm promisiunile fată de distribuitorii nostri si implicit fată de clientii finali beneficiari. Avem cea mai performantă tehnologie si ne aprovizionăm de la cel mai important producător de otel prevopsit de pe piată, respectiv ArcelorMittal. Ne mândrim cu faptul că Wetterbest este clientul numărul 1 din Europa al ArcelorMittal pentru fabrica din Macedonia si clientul numărul 1 din România pentru tabla prevopsită”, a explicat Dragos Irimescu.

Dincolo de avantajele de rezistentă mecanică, tiglele Wetterbest conving si prin avantajele estetice. Un element de diferentiere îl constituie înăltimea ondulei peste media uzuală, ceea ce îi conferă un plus de elegantă si rafinament.

Nu în ultimul rând, compania se mândreste prin faptul că pune la dispozitia clientilor săi cea mai mare varietate de produse si game de culori, respectiv 30 de nuante lucioase si mate.