City break in Bucuresti - o optiune pentru romani, dar si pentru straini

Conceptul de city break a devenit foarte popular pe piata de turism. Agentiile propun o multime de oferte de vacanta de tip city-break in diverse orase europene, in special in capitale precum Viena, Roma, Budapesta, Paris sau Londra. Costurile pornesc in general de la 200 de euro de persoana, preturi ce includ transport (autocar sau avion, de obicei low-cost) si cazare, eventual si mic dejun.
 

Asadar, un cuplu are nevoie de cel putin 400 de euro pentru o vacanta de 2-3 nopti, chiar si intr-un oras european apropiat de tara noastra si fara a socoti alte costuri pe care le implica o asemenea calatorie - mancare, acces la obiective turistice, transport local, suveniruri, shopping, alte cheltuieli suplimentare.

Mult mai ieftin este un city-break in Bucuresti, o varianta tot mai aleasa de catre romanii ce locuiesc in alte orase din tara. Spre exemplu, pentru cineva din Constanta, costul transportului ar fi de aproximativ 30 euro de persoana dus-intors. Cazarea in Bucuresti este ieftina chiar si la hoteluri de 3-4 stele.

Cu 30 - 50 euro / noapte se pot gasi variante mai mult decat satisfacatoare, cel putin in zone semi-centrale. Transportul urban cu autobuzul si metroul este extrem de ieftin, in comparatie cu preturile din alte orase din Europa. De asemenea, se pot gasi variante foarte convenabile pentru mancare (chiar si la restaurante, nu neaparat fast-food) si pentru orice alte cheltuieli.

Orasul Bucuresti a devenit si o destinatie de shopping, prin numarul mare de mall-uri ce combina magazinele propriu-zise cu centrele de divertisment. Exista chiar si magazine de tip outlet, la fel ca in marile orase europene. Viata de noapte din Bucuresti atrage foarte multi turisti, atat romani, cat si straini.

Tocmai de aceea, un city break in Bucuresti nu este o optiune doar pentru romanii care vor sa cheltuiasca mai putin pentru o vacanta urbana, ci si pentru strainii dornici de a experimenta o Capitala din Europa de Sud-Est. De la un restaurant cu spirit interbelic la un club de noapte modern, de la o cafenea unde se plateste timpul si nu consumatia, la un salon masaj erotic pentru placeri speciale, strainii au o multime de atractii in Bucuresti.