Garanti Bank, premiata de Global Finance pentru Best Consumer Digital Bank si Best Integrated Consumer Bank Site

Garanti Bank, una dintre cele mai inovatoare si dinamice bănci de pe piata locală, a fost premiată de către prestigioasa revistă Global Finance pentru “Best Consumer Digital Bank in Romania” si “Best Integrated Consumer Bank Site in Central and Eastern Europe Region”. Distinctiile au fost acordate în cadrul “2015 World's Best Internet Banks Competition in Central and Eastern Europe Competition”.

Evaluarea a fost efectuată de către un juriu specializat, format din reprezentanti ai Infosys, lider global în consultantă, tehnologie si outsourcing, si din membrii echipei editoriale Global Finance, pe baza unor criterii precum: strategia de a atrage si deservi clientii cu produse digitale, succesul în a-i determina pe clienti să folosească oferte digitale, cresterea numărului de clienti pe segmentul digital, varietatea produselor oferite, dovada tangibilă a beneficiilor rezultate în urma initiativelor digitale, functionalitatea si designul website-ului.

“Ne apropiem cu pasi rapizi de o eră complet digitalizată, în care timpul are o importantă din ce în ce mai mare. Viitorul domeniului bancar stă în a oferi servicii de maximă calitate prin intermediul celor mai noi tehnologii, în a fi cât mai aproape de clientii nostri, oricând si de oriunde ar avea nevoie de noi. Infrastructura de plăti si interactiunea cu clientela de retail va cunoaste modificări semnificative în următorii ani, motiv pentru care vom accelera investitiile în platformele de electronic si mobile banking. Ne bucură si onorează aceste premii, care ne confirmă faptului că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank România.

Garanti Bank este constant preocupată să găsească noi canale digitale de comunicare, în ceea ce priveste zona de marketing si dezvoltarea de produse, ca parte a strategiei de a investi în inovatie. Pe această directie, banca plănuieste să lanseze propria platformă de Mobile Banking si o versiune actualizată a site-ului, dar si să aducă îmbunătătiri platformei de Internet Banking, Garanti Online. 
Acestea sunt al 7-lea si, respectiv, al 8-lea premiu pe care Garanti Bank le-a primit din partea Global Finance, în ultimii sapte ani.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneste si Garanti Leasing (marca sub care functionează compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este detinută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, si are peste 10 milioane de clienti în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Garanti Bank România oferă o serie de produse si servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM si corporate, si este una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci de pe piata locală. Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienti si si-a extins prezenta natională prin sucursale si canale alternative, ajungând la o retea extinsă de peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clientii băncii, pentru tranzactii cu sau fără card.

La finalul lunii iulie, Agentia de Evaluare Financiară Fitch Ratings a îmbunătătit ratingurile Garanti Bank România. Ratingul pentru datorii pe termen lung al băncii a fost îmbunătătit la ‘BBB-‘, de la ‘BB+’ (cu perspectivă stabilă), cel pentru datorii pe termen scurt, la ‘F3’, de la ‘B’, iar ratingul de suport, la ‘2’, de la ‘3’. Fitch a accentuat importanta strategică a Garanti Bank pentru banca sa mamă.