Banca Romaneasca simplifica procesul de creditare, prin colaborarea cu ANAF

Banca Românească S.A. – Membră a Grupului “National Bank of Greece” – a încheiat un protocol cu Agentia Natională de Administrare Fiscală (ANAF), prin care facilitează acordarea de credite clientilor săi. În baza acordului de colaborare, Banca Românească poate verifica la ANAF veniturile celor care solicită un credit, reducând, astfel, timpul de răspuns.

Colaborarea cu ANAF simplifică procesul de creditare si reduce birocratia. Astfel, în cazul salariatilor, nu mai este necesară adeverinta de venit, respectiv cuponul de pensie, pentru pensionarii care solicită acordarea unui credit. Verificarea se face doar cu acordul clientilor, în baza unui acord de consultare.

“Am implementat protocolul cu ANAF având în minte confortul clientilor nostri. Ne-am dorit ca ei să facă mult mai putine drumuri până la bancă si, dacă îndeplinesc conditiile de eligibilitate, să poată primi creditul în aceeasi zi”, spune Dan Grigoriu, Director al Diviziei Produse si Segmente Retail la Banca Românească.

Clientii Băncii Românesti pot lua credite de nevoi personale fără ipotecă, în valoare de minimum 1.000 de lei si maximum 80.000 de lei, pe o perioadă de până la 5 ani cu o dobândă de 8.92%.

Banca Românească este una dintre institutiile financiare importante care activează pe piata din România oferind clientilor săi, persoane fizice si juridice, o gamă largă de produse si servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei si o retea natională de sucursale în majoritatea oraselor importante ale tării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piata bancară din România. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, detinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.

Banca Românească este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piata locală, cu un indice de solvabilitate de cca. 18,5%.

National Bank of Greece este cel mai vechi si cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat în anul 1841 si listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999, grupul este listat si la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experientă de 173 de ani, cu o puternică prezentă internatională prin cele peste 1.600 de unităti bancare.