Hornbach transforma 200 mp din fiecare magazin in Targ de Craciun cu peste 2.000 de produse de sezon

Pentru al 8-lea an consecutiv, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si grădinărit, dă startul sezonului de Crăciun, fiind printre primele retele ce deschid un târg special dedicat Sărbătorilor de Iarnă.

„La Hornbach, an de an, Sărbătorile de Iarnă sunt un motiv de bucurie si ne dorim ca si clientii nostri să simtă la fel. Astfel, si anul acesta am deschis deja Târgul de Crăciun în cele sase magazine pe care le detinem în Bucuresti si în tară”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Acesta a subliniat că, pentru a aduce mai aproape spiritul Crăciunului, în fiecare magazin cca. 200 de metri pătrati din departamentul de grădină sunt transformati în zone unde clientii pot găsi inspiratie pentru amenajarea casei si a curtii în asteptarea Sărbătorilor.

„Anul acesta Târgul de Crăciun este unul traditional, unde culorile predominante sunt rosul, albul si argintiul. Aici clientii vor putea găsi peste 2.000 de articole de sezon, de la decoratiuni si produse de iluminat pentru brad, cadouri, plante, brazi si multe altele”, a mai spus reprezentantul companiei. 

Astfel, cei care îsi doresc să facă achizitii pentru Crăciun pot alege din aproximativ 250 de modele de instalatii de diverse dimensiuni, forme si culori, peste 50 de sortimente de globuri de sticlă si zeci de modele de lumânări simple sau parfumate. La aceste se adaugă articole de iluminat pentru exterior, brazi - de mai multe dimensiuni si înăltimi, adusi chiar din Danemarca, plante speciale de Crăciun si multe altele.

O noutate în magazine este reprezentată de gama de globuri de brad pictate manual. Acestea sunt aduse în premieră în magazinele Hornbach si sunt deosebite mai ales pentru că sunt create de către furnizori locali care stiu cel mai bine care sunt modelele traditionale îndrăgite de români.

Articolele de iluminat, cele mai cerute de către clienti

„În fiecare an, Târgul de Crăciun Hornbach are un impact pozitiv asupra cifrei de afaceri a companiei, atât în România cât si în toate celelalte tări europene în care detinem magazine. Tocmai din acest motiv si în acest an mizăm pe acest lucru”, a mai spus Mugurel - Horia Rusu.

Potrivit afirmatiilor sale, pe primul loc în topul celor mai cumpărate produse de către români din cadrul Târgului de Crăciun se află articolele pentru iluminat, fie că sunt pentru interior sau exterior, fiind urmate de brazi sau globuri.

„De asemenea, foarte bine primite sunt produsele marcă proprie Hornbach – cele pe care clientii nu le pot găsi în alte locatii. De altfel, peste 80% din articolele din gama de Crăciun sunt furnizate de către colaboratori externi si sunt produse special pentru magazinele noastre”, a mai spus Directorul General al companiei.

Conform declaratiilor acestuia, în perioada sărbătorilor de iarnă, Hornbach va organiza, ca în fiecare an, si activităti speciale pentru copii.

HORNBACH este o companie multinatională, de familie, care a înregistrat în exercitiul financiar 2014/2015 (data bilantului: 28 februarie) o cifră de afaceri (netă) de peste 3,5 miliarde de Euro, în crestere cu 6% comparativ cu perioada anterioară.

Fondată în anul 1877, HORNBACH este singura companie din domeniul constructiilor si grădinăritului care se poate mândri cu o istorie de 5 generatii. În acest moment, concernul detine 152 de magazine mixte de materiale de constructii si grădinărit, în nouă tări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si România), dintre care 6 în România (Bucuresti  Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara si Sibiu). 

Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate în întregime către sprijinirea proiectelor clientilor. HORNBACH garantează acestora preturi mereu mici, fiind lider de piată pe acest segment. În plus, calitatea excelentă a consultantei si a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumărate studii si teste independente.

Prin pionierat, ca de exemplu deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructii si articole de grădinărit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), HORNBACH îsi dovedeste în permanentă forta inovatoare. De decenii, HORNBACH este considerat un angajator de top, în acest moment având 16.500 de angajati care contribuie la succesul companiei, dintre acestia peste 770 activând  în România.