Transylvania College, in top 4 cele mai bune scoli internationale britanice din lume

Transylvania College, singura scoală din România acreditată pe curriculum românesc si curriculum Cambridge, se află în top 4 cele mai bune scoli internationale britanice din lume, în urma nominalizării în cadrul premiilor anuale acordate de TES, cea mai mare comunitate a profesorilor din lume, cu o istorie de 100 de ani.

Transylvania College este singura institutie de învătământ din Europa care a intrat pe lista scurtă de patru scoli a Premiilor TES din acest an la categoria „scoala britanică internatională a anului”, alături de Alice Smith School din Kuala Lumpur (Malaesia), British School in Tokyo (Japonia) si British School din Jakarta (Indonezia).

TES numără peste 3,6 milioane de membri din 279 de tări si teritorii, având o platformă online care găzduieste o colectie de peste 780.000 de resurse realizate de profesori din toată lumea. Aproape 5 milioane de resurse sunt descărcate săptămânal de pe web-site-urile organizatiei, cu o medie de 10 resurse pe secundă.

Premiile TES recunosc si recompensează în fiecare an excelenta celor mai remarcabile scoli independente din Marea Britanie. În cadrul acestor premii există si o sectiune dedicată scolilor britanice internationale, pe a cărei listă scurtă a intrat în acest an si Transylvania College. Juriul, format din 14 experti din domeniu, a căutat exemple exceptionale de bună practică academică în anul scolar 2013-2014. În urma unei evaluări complexe, care a durat circa 3 luni, fiecare sectiune a concursului a rămas cu o listă scurtă de până în 6 scoli.

Initiativele educationale care au calificat Transylvania College în finala acelui concurs au fost programele deschizătoare de drumuri, pe care scoala le dezvoltă de câtiva ani, si care reprezintă un model pentru învătământul public: After-School (din 2000) – o mare varietate de activităti interdisciplinare extracuriculare, la care participă anual, la nivel local, peste 1.000 de copii; My Money Week (din 2011) – un program educational financiar si antreprenorial, de la grădinită la liceu, sustinut atât de profesori, cât si de părintii elevilor, de CEO locali, antreprenori  si reprezentanti ai comunitătii clujene; School Idol (din 2011) – un concurs de talente în domeniul muzical (solo, cor, formatie) la care pot participa toate scolile de pe plan local; IT WiZZ (din 2012) – un program complementar pentru scoala primară, prin care elevii îsi însusesc valori morale si de leadership utilizând programarea pe calculator; Transylvania Open (din 2015) – prima competitie internatională de debate din regiune, organizată de clublul de debate al scolii.

Transylvania College înseamnă, în urma unei istorii de peste 20 de ani, 600 de elevi (70% din România, 30% din 25 de tări din toată lumea), 150 de burse de studii pentru copii cu rezultate academice de exceptie, 100 de profesori din Anglia, România, Germania, Noua Zeelandă, Mauritius si Australia, două laboratoare pentru stiintele naturii, un laborator pentru robotică, un internat care găzduieste 25 de elevi si singura clădire verde din sistemul educational românesc. Acestea sunt doar câteva cifre care au atras atentia juratilor Premiilor TES, alături de o serie de certificări si premii obtinute de-a lungul timpului de această scoală, dar si de înalta recunoastere oferită de Casa Regală a României.

„Credem că cel mai mult în decizia juriului a contat viziunea pe termen lung pe care o are Transylvania College. În această scoală, profesorii fac parte din echipa de management, iar elevii implementează propriile proiecte interne, care contribuie la dezvoltarea scolii. De asemenea, împărtăsim principiile scolii cu părintii si comunitatea locală, pe care îi atragem  în programe de responsabilitate socială. În plus, Transylvania College este singura scoală din România care integrează în programa scolară conceptele de mindfulness, wellbeing si leadership, astfel încât copiii să se dezvolte pe toate planurile, nu doar intelectual”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College.

Pozitia Transylvania College în top 4 cele mai bune scoli britanice internationale aduce un mare plus de imagine scolii clujene, iar notorietatea internatională câstigată se va răsfrânge pozitiv asupra statutului diplomelor pe care le vor avea elevii care termină liceul aici.

Simona Baciu, împreună cu sotul ei, Dr. Dan Baciu, sunt initiatorii si fondatorii Fundatiei Transylvania College, care a lansat institutiile educationale Grădinita „Happy Kids” si „Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”. Familia Baciu este si în momentul de fată activ implicată în conducerea scolii, iar cei care optează pentru Transylvania College se bucură de beneficiile educatiei bazate pe valori, unde elevii sunt încurajati să-si valorifice la maximum potentialul, să respecte diversitatea, să fie creativi si responsabili.

Pe drumul excelentei, scoala a dobândit numeroase premii la nivel national (scoala anului în România) si international (3 premii I la festivalurile COBIS Young Scientist Film Awards; Premiul „Diana Award” – acordat de două ori consecutiv elevilor Transylvania College; 3 premii obtinute la concursurile internationale lansate de Agentia Spatială Europeană (ESA), precum si cele mai bune rezultate din tară obtinute la examenele internationale Cambridge. Transylvania College este, de asemenea, membră Round Square si COBIS.

În 2015, Transylvania College este nominalizată în cadrul competitiei TES la categoria „British International School of the Year”. Cu o traditie de circa 100 de ani, TES este cea mai mare comunitate internatională a profesorilor din toată lumea, cu peste 3,6 milioane de membri din 279 de tări, cu aproape 5 milioane de materiale descărcate online săptămânal, realizate de profesori pentru profesori.

„Suntem onorati că Transylvania College este pe lista scurtă pentru premiul acordat celei mai bune scoli internationale britanice din lume. Această nominalizare încununează efortul nostru de a deveni o institutie de referintă cu un impact major în comunitatea locală, care să contribuie la adăugarea României pe harta excelentei în educatie”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College.