Grupul AAA Auto a intrat in top10 al distribuitorilor europeni de masini

Grupul AAA Auto, prezent si in Romania, a intrat in topul celor mai mari 10 distribuitori de masini din Europa, arata un studiu facut de compania internationala de consultanta Ernst & Young in cooperare cu Autobiz, liderul francez in informatii auto.

Studiul mentionat contine o lista de 50 de distribuitori, care sunt adesea si importatori in acelasi timp. Primul loc in top este ocupat de Porsche Holding, cu sediul in Austria, care a vandut 437.000 masini in Europa in 2007.

Grupul AAA Auto ocupa pozitia a 10-a, cu vanzari de aproape 80.000 masini in Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia si Romania anul trecut. De asemenea, compania a vandut masina cu numarul 400.000 din istoria firmei. Dupa ultimele statistici, cele mai mari cresteri de vanzari ale AAA Auto au avut loc in Ungaria si Polonia si de asemenea in Slovacia, cea de-a doua piata ca marime pentru AAA Auto.

AAA Auto a fost infiintata in urma cu 16 ani, extinzandu-se de-a lungul timpului din Republica Ceha, unde isi are sediul, catre celelalte tari din regiunea Europei Centrale si de Est. La ora actuala Grupul controleaza o retea de 48 de sucursale, din cinci tari: Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria si Polonia.

 

Conform rezultatelor consolidate, Grupul AAA Auto a vandut in 2007 un total de 79.871 masini rulate si noi, inregistrand vanzari de 470 milioane de euro. Grupul analizeaza posibilitatea de a-si extinde activitatea atat in Peninsula Balcanica cat si in fostele tari URSS.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©