BMW X6 va fi lansat concomitent la toti dealerii Automobile Bavaria
Toti dealerii din reteaua Automobile Bavaria vor prezenta noul model, BMW X6, pe 31 mai 2008. Astfel, automobilul poate fi vizionat intre orele 10.00 - 15.00 in Bucuresti (Automobile Bavaria Baneasa, Automobile Bavaria Otopeni, MHS Motors - Militari), Brasov (Contempo Cars), Galati (Atlas Motors), Craiova (Oltenia Motors), Cluj (Autotransilvania), Constanta (Bavaria Motors) , Timisoara (Banat Car), Tg. Mures (Autotransilvania), Sibiu (Bavaria Cars).

"BMW X6 este un automobil spectaculos, atat de deosebit incat a atras deja atat interesul potentialilor clienti, cat si al clientilor existenti. Cu siguranta se va plasa alaturi de BMW X5 intre modelele-vedeta ale acestui an. Prezentarea simultana in toata reteaua noastra de dealeri este un proiect pe masura valorii modelului", a considerat Michael Schmidt, Directorul General al Automobile Bavaria Group.

BMW X6 este echipat cu tehnologia xDrive de tractiune integrala si este primul automobil din lume care ofera Dynamic Performance Control (Control Dinamic al Performantei). Distributia variabila a puterii este astfel asigurata nu numai intre puntea fata si cea spate - prin intermediul xDrive, ci si intre cele doua roti spate, datorita Dynamic Performance Control. Acesta mentine functia de stabilitate superioara chiar si in cazul schimbarilor bruste de sarcina sau al depasirii acesteia.

Unitatea propulsoare este nou dezvoltata pentru varful de gama: motor V8 pe benzina, cu tehnologie Twin Turbo si injectie directa pe benzina (High Precision Injection). BMW X6 este dotat cu primul motor V8 pe benzina din lume ce are turbina si convertorul catalitic amplasate in sectiunea V dintre cele doua randuri de cilindri.

Capacitatea este de 4.395 cmc, puterea maxima atinge 300 kW/407 CP la 5.500 - 6.400 rpm, cuplul maxim de 600 Nm la 1.750 - 4.500 rpm. Fiind cel mai eficient motor din categoria lui, indeplineste standardele ULEV II si EU5, dispune de BMW EfficientDynamics in combinatie cu putere si performante maxime.

Gama de motoare este unica: motor V8 pe benzina cu Twin Turbo (300 kW/407 CP), motor cu sase cilindri, cu Twin Turbo (225 kW/306 CP), motor diesel cu sase cilindri, cu Variable Twin Turbo (210 kW/286 CP), motor diesel cu sase cilindri, cu supraalimentare (173 kW/235 CP).

Transmisia automata cu sase trepte, cu dinamica optimizata a schimbarii vitezelor este disponibila la toate versiunile de motoare, aducand schimbari de trepte extrem de rapid, confort suprem la schimbare, optimizare a consumului, levier electronic de selectare a vitezelor si clapete amplasate pe volan - toate disponibile standard.

BMW X6 este produs la uzina BMW din Spartanburg, in Carolina de Sud (SUA), in conformitate cu cele mai inalte standarde ale companiei care se aplica pretutindeni in lume. In prezent, BMW X6, BMW X5 si BMW Z4 sunt produse pe aceeasi linie de asamblare din cadrul uzinei din Spartanburg.

Inregistrand 2.669 unitati BMW si 195 de automobile MINI vandute in 2007, dealerii din reteaua Automobile Bavaria sunt pentru al treilea an consecutiv lideri ai pietei premium din Romania. Totodata, automobilele second-hand au atins vanzari de peste 600 de unitati in 2007. Motocicletele BMW, pentru care Automobile Bavaria este unic importator, au ajuns anul trecut la de 62 de noi clienti.

Automobile Bavaria Group include 13 din cele 14 locatii de reprezentare BMW in Romania, ca si un dealership langa Munchen. MHS Motors este cel mai nou dealer din tara si este amplasat in Bucuresti, in cartierul Militari.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©