Volkswagen si Sanyo - parteneriat pentru sistemul de stocare a energiei
Volkswagen isi uneste fortele cu Sanyo, unul dintre liderii mondiali in dezvoltarea bateriilor reincarcabile, pentru a lucra la un nou si extrem de eficient sistem de stocare a energiei, bazat pe tehnologia lithiu-ion, informeaza un comunicat de presa transmis ziarului financiar exclusiv electronic www.SMARTfinancial.ro.

"Obiectivul" nostru in viitor, precizeaza Prof. Martin Winterkorn, CEO al Concernului Volkswagen, "va fi concentrat pe crearea autovehiculelor electrice alaturi de cele mai eficiente motoare pe combustie. Electrificarea reprezinta singurul mijloc pentru a ne asigura mobilitatea in viitor. Aceasta implica regenerarea energiei. Intreaga idee nu poate fi pusa in aplicare atata timp cat nu dispunem de sisteme puternice de stocare a energiei si fara ca functionarea autovehiculului sa fie in concordanta cu cerintele clientilor. Aceasta cooperare reprezinta un pas important pentru noi", a adaugat Winterkorn.

Condusul fara emisii poluante, in mod integral electric, este deja posibil, insa doar la viteze limitate si pe distante scurte. Acest lucru face mai importanta dezvoltarea unor acumulatori noi cu capacitati, dimensiuni si costuri ce le va permite integrarea mai eficienta in automobilele de maine. Tehnologia lithiu-ion, implementata cu succes in electronice, are potentialul de a satisface si in particular sistemele de tractiune ale vehiculelor cu motor.

In martie 2008 la Salonul Auto de la Geneva, Volkswagen a prezentat conceptul hibrid Golf TDI, demonstrand potentialul pentru reducerea energiei combinand tehnologia diesel, motorul electric si transmisia DSG cu sapte trepte. Conceput ca un puternic vehicul full-hibrid, Golf-ul TDI Hibrid poate rula folosind motorul cu combustie sau folosind combinatia intre motorul TDI si cel electric.Concernul Volkswagen spera sa poata oferi tehnologia lithiu-ion in productia autovehiculelor din 2010.

Inca din 1998, Scorpion este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si Braila. Serviciile pe care le ofera sunt: "One Stop Shop" - finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare - in leasing sau credit - clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei cat si din partea personalului Porsche Bank; service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi; piese de schimb din stoc sau la comanda.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©