Mercedes-Benz Romania a organizat Mercedes-Benz Driving Experience
Eveniment de referinta pentru posesorii autoturismelor din Stuttgart a fost Mercedes-Benz Driving Experience. Sub indrumarea atenta a instructorilor profesionisti de la Mercedes-Benz Fahrprogramme, oaspetii prezenti la eveniment au explorat in detaliu tehnologia si siguranta automobilelor pe care le conduc zi de zi.

"Mercedes-Benz este marca numarul 1 in lume cand vine vorba de siguranta. Aceasta este garantata pentru toate modele de serie ale masinilor Mercedes-Benz. Cu toate acestea, performantele masinilor pot fi imbunatatite de catre persoana din spatele volanului. Viteza de reactie si adaptarea la situatiile speciale pot face o diferenta uriasa", au declarat reprezentantii companiei.

Mercedes-Benz Driving Experience constituie un program sofisticat de instruire a soferilor care aleg Mercedes-Benz pentru a controla mai bine autoturismul intr-o situatie critica. Scoala germana de pilotaj a demonstrat inca o data cu aceasta ocazie ca este la inaltimea masinilor germane, atat de apreciate in Romania. Trainerii de la Fahrprogramme au prezentat diferite scenarii, derivate din situatii reale de trafic. Participantii au invatat sa utilizeze la maxim sistemele de siguranta activa ale autoturismelor Mercedes-Benz, pentru a putea recunoaste si evita pe viitor situatiile periculoase.

In cadrul evenimentului au fost prezentate mai multe exercitii, printre care si testul franarii pe suprafete diferite, un exemplu remarcabil al modului de functionare al sistemului ABS pe suprafete de drum cu zone de aderenta diferite.

Un alt exercitiu la fel de important a fost franarea de urgenta si manevrele de evitare a unui obstacol. Participantilor li s-a oferit o demonstratie practica pentru a intelege mai bine cum se comporta automobilul in astfel de situatii si care sunt reactiile potrivite pentru a efectua manevra in deplina siguranta.

De asemenea, invitatii au putut afla exact care sunt cauzele subvirarii, ce contramasuri sunt corecte intr-o astfel de situatie si cum ii ajuta sistemele de asistenta electronica, precum ABS, ESP si PRE-SAFE.

Tehnologia de ultima generatie integrata in automobilele Mercedes-Benz poate sa aiba si o doza de necunoscut. Expertii germani au deslusit insa complexitatea sistemelor din dotare, exemplificand cum pot fi folosite eficient, pentru ca posesorii unui Mercedes-Benz sa se poata bucura de confortul absolut si condusul la cel mai inalt nivel. Mercedes-Benz Driving Experience este un eveniment unic in care impatimiti ai marcii au ocazia sa descopere ce inseamna cu adevarat automobilul pe care l-au ales.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©