Sase dintre cele mai importante agentii de colectare a creantelor din Romania au aderat la AMCC
Companiile de colectare a creantelor, Credit Express Financial Services, Mellon România, Kruk International, Cycle European, Asset Portfolio Servicing, Kolcze, Iuliuta si Asociatii au aderat la Asociatia de Management al Creantelor Comerciale (AMCC).

În prima jumatate a acestui an, asociatia a desfasurat un amplu proces de recrutare de noi membri, companii care au în obiectul lor de activitate managementul creantelor si care sa adere la Codul de Conduita elaborat de asociatie. Prima etapa de admitere s-a încheiat la jumatatea lunii iunie si a avut ca rezultat aderarea ca membri cu drepturi depline a sase dintre cele mai importante companii de colectare a creantelor din România. Procesul de recrutare de noi membri va continua si pe parcursul verii, urmând ca în luna septembrie sa fie decisa admiterea de noi candidati.

AMCC este prima asociatie profesionala din domeniul colectarii creantelor din România si a fost înfiintata în septembrie 2007 de companiile Coface România, EOS KSI si Creditreform. Scopul asociatiei este reglementarea profesiei si stabilirea unui set de principii etice profesionale ce trebuie respectate de companiile de colectare în relatia pe care acestea o desfasoara cu debitorii persoane fizice si juridice.

AMCC se obliga sa protejeze si sa promoveze interesele si drepturile membrilor sai si sa îi reprezinte atât la nivel intern, în fata autoritatilor administrative si a institutiilor publice, precum si la nivel international, prin afilierea la organizatiile europene si mondiale de profil sau participarea la lucrarile si întâlnirile asociatiilor de profil din lume. În acest sens, AMCC a reusit, chiar de la înfiintare, sa fie primita ca membru cu drepturi depline în F.E.N.C.A., Federatia Europeana a Asociatiilor Nationale de Colectare, forul suprem de reglementare a profesiei la nivel European.

"Unul dintre rolurile primordiale ale AMCC va fi acela de a actiona ca un arbitru si organism de autoreglementare a acestui sector. Pentru aceasta vom impune standarde de conduita profesionala de o înalta calitate tuturor jucatorilor ce doresc sa adere la AMCC. Practic AMCC îsi propune sa devina un brand si o garantie a calitatii profesionale a membrilor sai, iar membrii sai sa fie preferati de piata în vederea cumpararii serviciilor de colectare de creante. De asemenea, intentionam sa educam si sa deschidem canale de comunicare cu debitorii, fie persoane fizice sau juridice, în vederea consilierii si respectarii drepturilor lor, unde acestia vor putea sa trimita sesizari cu privire la abateri de la o conduita profesionista a jucatorilor din aceasta piata", a declarat Cristian Ionescu, Presedintele AMCC.

Asociatia de Management al Creantelor Comerciale a fost înfiintata în septembrie 2007 de catre companiile Coface România, EOS KSI si Creditreform. Scopul Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale este de reprezentare a membrilor sai la nivel national si international, de promovare a conceptului de activitate a servciilor de credit management si de sustinere la nivelul legislatiei nationale. AMCC doreste sa devina o asociatie reprezentativa la nivel national pentru agentiile de colectare de creante din România si sa implementeze un standard înalt de calitate în domeniul managementului creantelor.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©