Cardurile Millennium Bank - tranzactii online securizate prin 3D Secure
Clienţii Millennium Bank beneficiază de securitate sporită a tranzacţiilor online cu cardul, în urma lansării tehnologiei 3D (3 Domain) Secure. 3D Secure este cel mai înalt standard internaţional în materie de securitate a plăţilor pe internet, implementat de Visa şi MasterCard.

Serviciul este oferit gratuit clienţilor săi de către Millennium Bank şi asigură un grad mai mare de securitate, reducând riscul de fraudă. Tehnologia constă într-o metodă de autentificare personalizată a clienţilor pentru plăţile online cu cardul la comercianţi din România sau din străinătate care fac parte din proiectul 3D Secure.

„Comerţul electronic creşte foarte mult în România, iar clienţii noştri contribuie la această evoluţie. Numărul de tranzacţii online cu cardurile Millennium Bank a crescut cu 60% în luna mai 2010 faţă de mai 2009. De aceea, ne concentrăm eforturile pe oferirea celui mai înalt grad de securitate pentru clienţii noştri. Implementarea serviciului 3D Secure pentru cardurile Millennium Bank este al doilea pas, după ce am implementat tehnologia cu cip, la finalul anului 2009, pentru toate cardurile emise sub brandurile Visa şi MasterCard”, a declarat Eliza Erhan, Director Dezvoltare Produse Retail la Millennium Bank România.

Tuturor cardurilor de debit şi de credit, Visa şi MasterCard emise de Millennium Bank – atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru clienţii persoane juridice - li se aplică automat, de către bancă, tehnologia 3D Secure, la momentul emiterii lor. Clienţii nu trebuie decât să activeze serviciul, alegând un nume de utilizator şi o parolă pe care le vor folosi pentru autorizarea fiecărei plăţi online efectuate pe site-uri care fac parte din proiect. Activarea serviciului se realizează online, clienţii nu trebuie să meargă la bancă sau să semneze un act adiţional.

Millennium Bank face parte din cel mai mare grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, şi şi-a început activitatea pe piaţa românească pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară. În prezent, Millennium Bank are 74 de unităţi pe teritoriul României, care se adresează populaţiei şi companiilor, printr-o gamă largă de produse.

Fondată în 1985, Millennium bcp a înregistrat, în martie 2010, active totale în valoare de 96,7 miliarde de euro. Millennium este liderul pieţei bancare private portugheze şi este componentă a unor importanţi indici bursieri naţionali şi internaţionali, în special Euronext PSI Servicii Financiare, PSI-20, DJ Eurostoxx, Bebanks şi Euronext 100 - tranzacţionaţi pe bursele din Lisabona, Paris, Bruxelles şi Amsterdam. Millennium bcp are o reţea de peste 1.800 de unităţi, cu un număr total de peste 21.000 de angajaţi.