transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

magazin tigari electronice sibiu

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 06-12-2007

Piata locala de fuziuni si achizitii depaseste 4 miliarde euro in 2007

Piata locala de fuziuni si achizitii depaseste 4 miliarde euro in 2007
 Alte stiri la aceasta categorie

Romania este clasata printre primele in raportul regional al destinatiilor alese de investitori si acest lucru este sustinut de portofoliul fuziunilor si achizitiilor de anul acesta. "Ne asteptam la un volum total al tranzactiilor pentru 2007 de aproximativ 4,4 miliarde euro, o crestere de 20-25% fata de 2006 si un total de aproximativ 200 de tranzactii, daca luam in considerare doar tranzactiile cu valoare mai mare de 677.000 euro", spune Emilian Radu, Partener la PwC in cadrul diviziei Advisory Services.

Marimea medie a tranzactiilor M&A va creste cu 15 milioane euro in acest an, spune fostul director executiv la BCR, Nicolae Danila. Business Review trece in revista cele mai importante tranzactii ale acestui an si sectoarele cele mai active precum imobiliare, retail, banking si media.

In primele 10 luni ale acestui an volumul fuziunilor si achizitiilor a crescut cu 4,1 miliarde euro, cele mai multe au rezultat din achizitii de mare impact cum ar fi preluarea Rompetrol de catre KazMunaiGaz, care reprezinta aproape jumatate din valoarea totala.

In total, activitatile de fuziune si achizitie in Romania in 2007 au fost mult mai dinamice decat in 2006 si valoarea medie a unei tranzactii pentru semestrul 3 a ajuns la 14,9 milioane euro, daca nu luam in considerare tranzactia Rompetrol, spune Radu de la PwC.

"Incluzand toate tranzactiile care au fost raportate incepand cu inceputul anului 2007, 9 tranzactii au adus un excedent de 67,7 milioane euro ca valoare pe afacere si in jur de 10 tranzactii au avut valori intre 33,8 si 67,7 milioane. Cel mai activ sector in ceea ce priveste numarul total de tranzactii incheiate a fost sectorul constructiilor, indeaproape urmat de serviciile financiare, retail & comert si sectorul FMCG", spune Radu.Potentialul investitional diversificat a propulsat Romania in topul listei preferintelor investitorilor. Tara este cea mai atractiva destinatie pentru potentiale activitati de fuziuni si achizitii in regiunea centrala si est-europeana, conform raportului KBC Securities, realizat impreuna cu CMS si PENTA Investements de luna trecuta. Bulgaria se afla pe locul 2.Raportul include estimarile a 100 directori din tarile regionale, mai mult de atat jumatate dintre ei votand Romania ca destinatie preferata pentru investitori in CEE

"In acest an am vazut proiecte M&A importante, tranzactii semnificative in media, telecom si FMCG, anul viitor acest proces va fi chiar mai intens. Si vom putea vedea cateva miscari surprinzatoare pe piata, una cu o dinamica care concureaza cu cele din tarile Europei Centrale si de Vest", spune Manuela Nestor, Coordinator Partner la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

In general, analizele si investitorii spun ca sectorul fuziunilor si achizitiilor nu au cum sa mearga decat in sus anul viitor. "Pe masura ce economia creste, creste si numarul de antreprenori in cautare de finantare care sa sustina cresterea companiei", spune Matei Paun, partener la Balkan Advisory Company (BAC).

 

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar