transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 26-08-2011

Aproximativ 70% din primele subscrise din asigurarile generale s-au intors la asigurati si pagubiti sub forma de despagubiri platite

Aproximativ 70% din primele subscrise din asigurarile generale s-au intors la asigurati si pagubiti sub forma de despagubiri platite
 Alte stiri la aceasta categorie

În primele sase luni ale anului 2011, societătile de asigurare au plătit asiguratilor si păgubitilor despăgubiri în sumă de circa 2,13 miliarde lei în temeiul contractelor de asigurări generale, adică 67,3% din primele brute subscrise la aceeasi categorie de asigurări. Procentul este la fel cu cel înregistrat în perioada similară a anului 2010, ceea ce arată faptul că societătile de asigurare si-au onorat obligatiile de plată fată de clienti, chiar dacă veniturile lor din asigurări au continuat să se reducă din cauze independente de vointa lor.

Astfel, evolutia nefavorabilă a vânzărilor de autovehicule noi si, în special, reducerea semnificativă a contractelor de leasing auto si-au pus amprenta în sens negativ si asupra primelor brute subscrise din asigurările Casco, care au scăzut cu 20,83% comparativ cu aceeasi perioadă din 2010, până la un volum de circa 0,996 miliarde lei. Această evolutie a fost înregistrată în pofida faptului că prima medie pe un contract de asigurare Casco a scăzut considerabil, de la circa 3009 lei/contract cât a fost în semestrul I din 2010, la 2457 lei/contract în semestrul I din 2011, în perioada analizată fiind încheiate putin peste 400.000 de asemenea contracte noi.

În paralel, si primele subscrise din asigurările de răspundere civilă auto au scăzut cu 17,49% fată de semestrul I din 2010, până la 1,13 miliarde lei, ca efect direct si exclusiv al reducerilor mari de tarife operate de societăti pentru asigurările obligatorii RCA.

În total, asigurările auto au generat în primele 6 luni din 2011 un volum de prime brute subscrise de 2,13 miliarde lei, adică cu 19,1% mai putin decât în aceeasi perioadă a anului trecut.

Pentru că asigurările auto reprezintă peste 67% din totalul asigurărilor generale, scăderea lor a condus implicit la scăderea întregii piete de asigurări generale, cu 10,08%, până la 3,16 miliarde lei.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, a declarat: „Societătile de asigurare au redus tarifele RCA astfel încât acestea să reprezinte o cheltuială si mai mică în bugetele proprietarilor de vehicule, deja afectate de conditiile economice dificile, în unicul scop de a mentine peste 85% gradul de cuprindere în asigurarea obligatorie a vehiculelor din România, asa cum cere Uniunea Europeană. Dacă volumul total de prime subscrise din asigurările de răspundere civilă auto ar fi rămas cel putin la acelasi nivel ca în semestrul I din 2010, respectiv de 1,37 miliarde lei, scăderea întregii piete de asigurări generale ar fi fost de numai 3,27%, în loc de 10,08%.

Este însă îmbucurător faptul că asigurările de incendii si alte calamităti naturale, si în special cele de locuinte, precum si asigurările de răspundere civilă generală sau cele de sănătate îsi continuă cresterea pe care am remarcat-o si în primul trimestru”.

În ceea ce priveste segmentul de asigurări de viată, se înregistrează în continuare o crestere a primelor brute subscrise, ceea ce confirmă trendul ascendent pe care s-a înscris încă de anul trecut. Astfel, pentru primele 6 luni ale anului 2011, societătile de asigurare au raportat un volum de prime brute subscrise din asigurări de viată de 0,860 miliarde lei, cu 3,81% mai mult decât în aceeasi perioadă a anului trecut. S-au înregistrat cresteri ale primelor subscrise la toate clasele de asigurări de viată, iar în cazul asigurărilor traditionale (care reprezintă circa 60% din total) cresterea a fost de 3,35%.

În acelasi timp, societătile de asigurare au efectuat plăti către asigurati si beneficiarii contractelor de asigurări de viată în valoare de 0,339 miliarde lei, cu 4,52% mai mult decât în semestrul I din 2010.

Per total piată de asigurări, cumulat pentru asigurări generale si asigurări de viată, primele brute subscrise de societăti în primele 6 luni din 2011 au fost de 4,02 miliarde lei, scăderea lor cu 7,43% fată de aceeasi perioadă din 2010 fiind cauzată de asigurările auto.

Această evolutie a veniturilor din activitatea de asigurare nu a afectat capacitatea societătilor de a plăti despăgubiri si indemnizatii de asigurare, volumul total al acestor plăti fiind de 2,47 miliarde lei, reprezentând, la fel ca anul trecut aceeasi perioadă, mai mult de 60% din primele brute subscrise.


Pe lângă aceste plăti, societătile de asigurare au constituit rezervele tehnice într-un volum suficient pentru onorarea obligatiilor de plată aferente dosarelor de daună care nu au fost încă finalizate, precum si a obligatiilor ce pot apărea în viitorul apropiat si, nu în ultimul rând, si-au acoperit cheltuielile de achizitie si administrare a contractelor inerente oricărei activităti economice.

CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentială si control a activitătii de asigurare în România, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii.

Potrivit legii, scopul întregii activităti a CSA este apărarea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilitătii activitătii de asigurare în România.

CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeană de Asigurări si Pensii Ocupationale (care a substituit CEIOPS de la 1 ianuarie 2011), EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internatională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea si amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Lucy
Pot sa inteleg inragjorriea anumitor oameni cu privire la un monopol telecom, dar asta nu ma poate opri sa ma gindesc la povestea lui Creanga, aceea cu drobul de sare: daca o sa cada? . Dar daca nu o sa cada? Daca RCS&RDS nu au intentii conspirationiste si vor doar sa isi vada de un bussines corect in care s-au angrenat de aproape un deceniu? Sa nu uitam ca RDS a venit pe piata cu preturile cele mai mici si cu serviciile cele mai bune, sa nu uitam ca a adus internet si televiziune digitala in casele oamenilor, aducind si progresul si accesul la informatie in acelasi timp. Au venit cu preturi ieftine la telefonie in timp ce la Romtelecom sa dai un telefon era un lux. Au venit cu solutii de comunicare integrate la preturi rezonabile, tari ca Italia, Spania si Germania, foarte dezvoltate economic si industrial, platesc facturi uriase, de aproximativ 50 de euro lunar, pe un serviciu de internet dial-up.Nu mi se pare corect sa nu lasi o firma sa se dezvolte, aici avind de cistigat clientul, abonatul. Daca firma UPC, sa zicem, vorbesc ipotetic acum pentru ca nu doresc raul nimanui, s-ar retrage, sau ar da faliment, ce ar trebui sa faca RCS&RDS? Sa isi opreasca expansiunea? Fiecare firma are propria politica de dezvoltare, nu conteaza cit datoreaza bancilor, e treaba ei cum isi plateste imprumuturile, bancilor le convine evident, pentru ca incaseaza dobinzi, atunci care e problema?
Satchell
Grade A stuff. I'm unquestinobaly in your debt.
Rochi
I rckeon you are quite dead on with that.
Augustina
Play ifonmratvie for me, Mr. internet writer.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar