transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 08-11-2012

ING Asigurari de Viata si ING Pensii in primele 9 luni din 2012: investitii pentru consolidarea relatiei cu clientii si dezvoltare durabila

ING Asigurari de Viata si ING Pensii in primele 9 luni din 2012: investitii pentru consolidarea relatiei cu clientii si dezvoltare durabila
 Alte stiri la aceasta categorie

Pe segmentul de asigurări de viată, valoarea beneficiilor plătite de ING clientilor în 2012 se ridică la aproape 70 milioane RON.  Valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de 2,3 mld. RON la sfârsitul lunii septembrie 2012, în crestere cu 10% fată de aceeasi  perioadă a anului precedent.

Portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni din 2012 este cu 4% mai mare fată de cel realizat în perioada similară din 2011, preferinta clientilor pentru produsele traditionale generând, per ansamblu, un volum de prime brute subscrise aproximativ similar celui din ianuarie-septembrie 2011 (prima medie anuală este mai redusă pentru produsele traditionale decât pentru asigurările unit-linked). Astfel, volumul de prime brute subscrise de ING Asigurări de Viată în primele nouă luni din 2012 se ridică la 402,8 milioane RON, comparativ cu 407,5 mil. RON la finalul lui septembrie 2011. 

74% din numărul total de polite subscrise în ianuarie-septembrie 2012 de ING sunt de tip traditional, care oferă protectie si economisire pe termen lung (fată de 65% în acelasi interval din 2011).

În portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni din 2012 nivelul mediu al sumei asigurate este de 49.294 RON, în crestere cu 9% fată de aceeasi perioadă a anului precedent.



Valoarea beneficiilor plătite de ING în intervalul ianuarie-septembrie 2012 pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 69 milioane RON, cu aproape 47% mai mare fată de aceeasi perioadă a anului precedent. Trei sferturi din această sumă, respectiv 51,68 milioane RON, este reprezentată de beneficii plătite clientilor pentru contracte ajunse la maturitate.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viată este 1,58 fată de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,8 comparativ cu nivelul minim cerut.

Fondurile de pensii facultative administrate de ING Asigurări de Viată au înregistrat în primele nouă luni din 2012 o crestere de peste 40% a activelor nete.

La finalul lunii septembrie 2012, fondurile facultative din administrarea ING - ING Activ si ING Optim - însumau 113.349 participanti, în crestere cu circa 15% fată de aceeasi perioadă din 2011 (sursa: CSSPP).

Valoarea activelor nete aferente celor două fonduri facultative din administrarea ING era de 258,3 milioane RON la sfârsitul Q3 2012, în crestere cu 41% fată de Q3 2011. Astfel, la finalul lunii septembrie a.c., ING detinea pe piata Pilonului III o cotă cumulată, în functie de active, de 46,5% (sursa: CSSPP). 

În ceea ce priveste sumele alocate de participanti în fondurile de pensii facultative oferite de ING, contributia medie la fondul ING Activ în primele nouă luni a fost de 82,3 RON (în crestere cu aproape 9% fată de aceeasi perioadă din 2011), iar la ING Optim de 87,8 RON (plus 8,4% fată de intervalul ianuarie-septembrie 2011).

La nivelul lunii septembrie 2012, rata de rentabilitate anualizată pentru ultimele 24 de luni a fost de 4,14% pentru ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc ridicat ce presupun o volatilitate mai crescută în contextul unei expuneri mai mari pe piata de capital, si de 4,75% pentru ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc mediu.

Profitul brut înregistrat de ING Asigurări de Viată la 30 septembrie 2012 este de 13,1 milioane RON. În primele nouă luni ale anului 2012, ING Asigurări de Viată a obtinut un profit brut de 13,1 milioane RON, comparativ cu 25,5 mil. RON în aceeasi perioadă a anului precedent.

Rezultatul obtinut corespunde celui bugetat si asumat ca nivel de normalitate în contextul realitătilor economice actuale si reflectă investitiile importante realizate de ING pentru viitor.

Principalele directii de investitii au vizat alinierea la noile standarde de raportare în domeniul asigurărilor (Solvency II si IFRS 4 Faza 2) - progresele realizate plasând ING  în prim planul procesului de pregătire pentru implementarea IFRS pe piata românească -, achizitia de noi solutii tehnice de înaltă performantă pentru automatizarea proceselor, precum Peoplesoft si Pega, si cresterea satisfactiei si beneficiilor oferite clientilor, prin lansarea de produse, initiative de educare a publicului si profesionalizarea si dezvoltarea fortei de vânzări.

Pe segmentul de pensii obligatorii, ING administrează economiile pentru viitor a peste 1,7 milioane de participanti.

La sfârsitul primelor nouă luni din 2012, Fondul de Pensii Administrat Privat ING detinea active nete de 3,3 miliarde RON, în crestere cu 50% fată de nivelul înregistrat la sfârsitul aceleiasi perioade din 2011. Astfel, cota de piată a ING Pensii la sfârsitul lunii septembrie a.c. era de circa 38% (sursa: CSSPP) din piata pensiilor private obligatorii.

La aceeasi dată, ING avea 1.717.460 clienti în Pilonul II, dintre care aproape 97% au plătit cel putin o contributie de la începutul colectării în sistem (sursa: CSSPP).

Contributia medie pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 68,5 RON în septembrie 2012, în crestere cu 22% fată de aceeasi lună din 2011. Contributia medie pe participant la nivelul pietei în septembrie a.c. a fost de 61,4 RON.

Rata de rentabilitate anualizată a fondului de pensii obligatorii al ING pentru ultimele 24 de luni a fost de 5,43%, în conditiile în care fondul ING din Pilonul II are un grad de risc mediu.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar