transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 29-05-2014

Grupul ARCON si-a crescut exporturile cu 30 %, iar business-ul total a atins 38 milioane de euro

Grupul ARCON si-a crescut exporturile cu 30 %, iar business-ul total a atins 38 milioane de euro

ARCON a reusit anul trecut un parcurs ascendent, cu o permanentă grijă pentru integrarea companiilor Amvic si Corina Gealan, achizitionate la sfârsitul lui 2012, în business. „Cifrele din 2013 pe toate cele 5 directii de business ale noastre au înregistrat cresteri usoare, iar exportul, un parametru important în conjunctura actuală, s-a întărit conform previziunilor de la început de an, ajungând la 4,7 milioane de euro, în crestere cu 30% fată de anul 2012” declară Ioan Titeiu, director general al Grupului ARCON. Cifra de afaceri cumulată pe toate companiile grupului s-a ridicat la aproximativ 38 milioane de euro, marcându-se un profit de peste 2,2 mil euro.

Investitiile totale în dezvoltarea de produse, în tehnologie, logistică, marketing si personal s-au ridicat în 2013 la 1,2 milioane euro, pentru 2014 fiind prevăzute sume similare. „În 2013 în piată s-a resimtit o lipsă dramatică a vânzărilor, cumulată cu o scădere calitativă a produselor. Cu toate acestea, utilizatorul final începe să învete ce înseamnă produsele bune si produsele proaste sau înselătoare. Noi stim că trebuie să investim în continuu în tehnologie, în dezvoltarea de produse si în zona resurselor umane pentru a tine pasul cu cerintele pietei si ale clientului final, iar acesta este dezideratul nostru” precizează Ioan Titeiu.

2013 a însemnat pentru ARCON primul an în care a livrat termosistem atât din Sf. Gheorghe, cât si din Bucuresti.

„În prezent operăm pe cele două fabrici ale noastre, atât pe cea de la Sfântu Gheorghe, cât si pe cea de la Bragadiru, preluată de la Amvic si integrată în fluxul ARCON. Această organizare ne ajută în optimizarea costurilor, oferindu-ne si o prezentă mai bună a termosistemelor ARCO în cât mai multe zone din România” declară Ioan Titeiu. Vopseaua folosită în componenta termosistemului ARCO este produsă în fabrica ARCON din Sf. Gheorghe, după o investitie finalizată în 2011 care s-a ridicat la aproximativ 3 milioane euro.

Fabrica ARCON produce vopsea si tencuieli decorative care sunt folosite pentru termosistemele proprii, precum si în proiecte rezidentiale sau industriale. ARCON produce vopseaua sub brandul Perfect Color si tencuiala decorativă sub brandul Perfect Decor.

Cererea internă de membrane a fost constantă în raport cu 2012, iar la export suntem într-o crestere continuă. „Dacă în tară suntem principalii furnizori de membrane hidroizolante gratie capacitătilor de productie din Sfântu Gheorghe în care am investit constant, la export trebuie să ne luptăm permanent nu numai cu producătorii europeni, ci si cu cerintele specifice pietelor pe care vrem să intrăm. Este cunoscut pentru producătorii români că pietele mari din Vestul Europei si-au luat măsuri de protectie în ceea ce priveste importul de produse, în unele cazuri chiar extreme.
Chiar dacă produci după normele europene si ai agrement CE pe toate produsele, acesta nu contează în unele tări din UE. Acestea si-au implementat norme nationale extrem de protective pentru producătorii locali. Dacă iau doar exemplul unei membrane, pentru acest produs trebuie făcute peste 15 teste. Un agrement costă între 30.000 si 60.000 de euro si procesul de auditare poate dura si până la 2 ani în tări ca Franta, Austria, Olanda, Suedia sau Norvegia. Nu poti să investesti sute de mii de euro în aceste operatiuni de acreditare si să astepti ani de zile pentru a-ti amortiza această cheltuială, dacă e cazul. Autoritătile române ar trebui să conceapă un program de sustinere a exportatorilor în acreditarea produselor pe pietele externe, astfel ca sumele respective să fie mai usor resimtite de către acestia.  Această situatie ne-a făcut să ne reorientăm vânzările si către piete din Africa, atât timp cât unele state europene au politici atât de prohibitive cu produsele de import” explică Ioan Titeiu.

În prezent ARCON este prezent cu brandul ARCO de membrane pe piete externe ca Bulgaria, Grecia, spatiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru, Ungaria, Cehia, Slovacia, Albania etc.

“Dacă unele state europene au implementat norme nationale foarte dure pentru produsele de import, nu acelasi lucru se întâmplă si în tara noastră, care este invadată de produse de slabă calitate. În România nimeni nu verifică calitatea produselor prin prelevare de mostre din piată, ci doar agrementările tehnice pe hârtie. Dacă si în tara noastră ar exista din partea autoritătilor astfel de controale, cu sigurantă că am avea hidroizolatii de o mai bună calitate si constructii mai durabile”, adaugă Ioan Titeiu.

Pe tot parcursul anului trecut s-au depus eforturi pentru eficientizarea activitătii la Amvic si Corina Gealan. „Pe o piată ezitantă, cea a constructiilor, ne-am focusat anul trecut pe redresarea celor două companii care constituie baza noastră din Bucuresti. Am restructurat activitatea la toate nivelurile si am adus un suflu nou în companie, astfel încât, în urma măsurilor luate în 2013, am redus la jumătate pierderile celor două companii fată de anul anterior. Am intrat în 2014 cu echipe noi si cu planuri de crestere. Sperăm ca la sfârsitul acestui an Corina Gealan si Amvic sa fie pe plus” declară Ioan Titeiu.

ARCON a fost înfiintată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. În prezent compania are 250 de angajati specializati în sectorul industrial si de constructii.

ARCON este, de asemenea, si cea mai mare companie românească producătoare de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolatii. O altă directie de dezvoltare industrială a companiei ARCON o reprezintă productia de polistiren expandat, în prezent societatea detinând una dintre cele mai mari si mai moderne capacităti de productie la nivel national, cu o fabrică la Sfântu Gheorghe si una la Bragadiru. Începând din 2011 ARCON a dezvoltat si o facilitate de productie de tencuieli decorative si vopsele.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Open
Larp can change the world, beacuse it lets people understand that humans under pressure may act differently than in the normal life, when you’re safe. Norwegian Minister of International Development, Heikki Holme5s 2012-03-27
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar