transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 19-12-2012

10 predictii socante ale Saxo Bank pentru 2013

10 predictii socante ale Saxo Bank pentru 2013

Saxo Bank, specialistul în transactionări online multi-asset si investitii, lansează astăzi, ca în fiecare an, cele 10 predictii socante pentru anul ce urmează. Este exercitiul periodic pe care îl face Saxo Bank pentru a lansa un avertisment asupra evenimentelor extreme care se pot produce atât pe piata financiară, cât si pe scena politică, ceea ce înseamnă că probabilitatea lor de a se întâmpla cu adevărat este foarte mică, dar nu trebuie să le subestimăm nicio secundă.

Din aceste predictii veti afla, de exemplu, că Germania va începe să accepte împărtirea poverii datoriei europene, lucru care, coroborat cu alti factori de cpnstrângere, ar putea provoca o cădere a indicelui DAX până în jurul valorii de 5.000. Apoi, că pretul aurului va scădea până în jurul valorii de 1.200 USD per uncie din cauza revenirii economiei americane si a unui dolar mai puternic, în pofida supraîndatorării Rezervelor Federale.

Alte evenimente despre care Saxo Bank crede că ar avea un impact semnificativ ar fi cresterea dobânzilor în Spania până la valoarea de 10%, în ciuda faptului că Banca Centrală Europeană va continua să cumpere titluri guvernamentale, a tensiunilor sociale crescânde si a iesirii Greciei din joc. Ar mai fi, apoi, desprinderea dolarului din Hong Kong de cel american si atasarea lui la moneda chineză, odată ce Beijingul îsi doreste ca destinul său economic să fie cât mai putin legat de cel al SUA si al băncilor centrale.

Steen Jakobsen, Chief Economist la Saxo Bank, comentează:  “Predictiile socante pentru anul viitor sunt, cu precădere, o selectie de evenimente nefaste: fiecare dintre ele poate schimba peisajul financiar si, în anumite cazuri, chiar starea actuală de lucruri în politică. Acum, la sfârsitul lui 2012, volatilitatea este extrem de redusă pe toate asseturile, în special din cauza faptului că nu mai există descoperiri autentice de pret.

Într-un asemenea context, orice miscare în afara a două deviatii standard devine socantă.

Aceste 10 predictii nu fac parte din prognozele oficiale Saxo Bank pe 2013. Totusi, ele pot deveni extrem de importante pentru investitori din cauza impactului extrem de sever pe care l-ar avea fie si un singur asemenea eveniment, dacă se întâmplă. Înainte de a tranzactiona si investi, cu totii trebuie să stim care este cel mai negru scenariu – păstrarea capitalului e o cerintă vitală, iar portofoliul dumneavoastră trebuie să fie capabil să traverseze o furtună puternică.”

Predictiile socante Saxo Bank pentru 2013
 

1. DAX scade 33 de procente, până la 5000

Cresterea economică a Chinei continuă să scadă, oprind si expansiunea industrială a Germaniei. Acest lucru va provoca o scădere a preturilor actiunilor industriale si a încrederii consumatorului. Din cauza contextului politic din Germania – alegeri în 2013, presiunilor pe cancelarul Merkel, economiei slăbite si a unui guvern care se apropie de acceptarea împărtirii datoriei UE, indicele DAX ar putea ajunge la valoarea de 5000. Adică o scădere de 33%.

2. Nationalizarea marilor companii de tehnologie din Japonia

Industria niponă de electronice, gloria tării cândva, intră într-un stadiu terminal după ce a fost depăsită de cea a Coreii de Sud. Cu o pierdere anuală cumulată de 30 de miliarde de dolari numai de la Sharp, Panasonic si Sony, posibilitatea de creditare scade vertiginos, iar guvernul nipon nationalizează jucătorii majori din industrie, asa cum a făcut guvernul SUA cu industria auto americană.

3. Semintele de soia: crestere cu 50%

Vremea nefavorabilă din 2012 care a provocat pagube imense productiilor agricole globale si a golit aproape total hambarele cu soia ale Americii echivalează cu faptul că pretul noilor recolte va fi expus, de asemenea, capriciilor vremii, fie că vorbim de SUA, America de Sud sau China. Cererea crescândă de
combustibil bio va juca si ea un rol important în cresterea preturilor, iar speculatorii vor fi gata să reintre în jocul pietei, împing pretul spre valori mai mari cu până la 50%. Securitatea alimentară va deveni un subiect fierbinte de discutie.

4. Aurul ajunge la USD 1200 per uncie

Revenirea economică a SUA va lua cu surprindere pietele în 2013, în special investitorii în aur. Aceasta, alături de de o lipsă de cerere fizică de aur din partea Chinei si a Indiei – ambele luptându-se cu cresteri economice firave si o rată a somajului în crestere – vor atrage o masivă lichidare a stocurilor de aur. Metalul pretios va ajunge la USD 1200 per uncie, înainte ca băncile centrale să profite de pretul scăzut si să intervină.

5. Pretul titeiului crud (WTI) atinge valoarea USD 50

Productia energetică a SUA va continua să crească, în primul rând prin tehnologii de productie tot mai avansate, cum ar fi cele din industria sisturilor. Productia americană de titei creste vertiginos; stocurile interne ajung la un nivel record pentru ultimii 30 de ani, iar exportul scade dramatic – pragul de vânzare al titeiului WTI e pus sub presiune si coboară la valoarea de 50 de dolari americani barilul.

6. USDJPY se îndreaptă către valoarea 60,00

Partidul Liberal Democrat revine la putere în Japonia, împreună cu presupusa agendă de a “pedepsi” yenul japonez. Cu toate acestea, numai jumătate dintre măsuri sunt adoptate. În acelasi timp, piata devine supra-pozitionată fată de slăbiciunea JPY, iar investitorii niponi repatriază o parte din triliardele de dolari americani investiti peste hotare, din moment ce apetitul pentru risc se redeschide. Yenul devine cea mai puternică valută de pe glob, iar raportul USDJPY coboară până la 60,00 – asternând, în mod ironic, calea măsurilor de a slăbi yenul promise de guvernul de la Tokyo si Banca Japoniei.

7. EURCHF atinge 0.9500

Riscurile cu care se confruntă Uniunea Europeană se reinflamează – poate din cauza algerilor din Italia, sau din cauza iesirii Greciei din uniunea monetară europeană si a îngrijorării crescânde că urmează Spania. Acest lucru echivalează cu reîndreptarea capitalurilor către Elvetia, ceea ce va determina Banca Natională a Elvetiei si guvernul elvetian să producă “desprinderea” monedei nationale de Euro pentru un timp, preferând această măsură în locul acumulării de rezerve peste 100% din GDP. În consecintă, EURCHF atinge un nou record de scădere, subparitar, înainte ca Elvetia să fie fortată să introducă mai mult capital pentru a controla căderea.

8. Hong Kong-ul desprinde HKD de USD – o atasează monedei chineze, RMB

Hong Kong îsi “dezleagă” dolarul de dolarul SUA, anexându-l monedei chineze, renminbi. Alte tări din Asia prezintă semne de nerăbdare cum că si-ar dori acelasi lucru. Volatilitatea RMB creste, odată ce China îsi lasă moneda să se miste mai liber, iar Hong Kong-ul devine un centru international major de tranzactionare valutară si cel mai important centru financiar de tranzactionare a RMB.

9. Spania mai face un pas spre default, crescând dobânzile până la 10%

Cu tensiunile sociale din Spania deja crescute, sectorul public pur si simplu nu mai poate aplica alte măsuri de austeritate. În 2013, datoria Spaniei este subcatalogată până la nivelul minim, ceea ce o va împinge dincolo de limite si va respinge politicile europene de tip “ne prefacem că facem”. Profiturile încep să crească odată cu subcatalogarea, iar default-ul începe să fie valorificat.

10. Randamentul dolarului american se dublează în 2013

Politica “0% dobândă” a Băncii Federale a SUA fortează investitorii să evite veniturile fixe. Cu beneficii zero sau chiar negative, înlocuirea titlurilor cu actiuni sună tot mai atractiv. Piata titlurilor este mult mai mare decât cea a actiunilor, iar o reducere cu 10% a fondurilor investite în prima pentru a le reinvesti în cea de a doua ar creste capitalul de pe piata actiunilor cu 30%. Acest lucru ar duce la dobânzi mai mari pe piata americană si ar putea fi începutul unui deceniu de performantă mai bună a actiunilor fată de titluri.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Ingrid
I have to show thanks to you for rieucsng me from this challenge. Just after scouting through the the net and seeing tips that were not beneficial, I was thinking my entire life was well over. Existing without the presence of approaches to the difficulties you’ve resolved by means of your entire blog post is a crucial case, and ones which may have in a wrong way damaged my entire career if I hadn’t encountered your website. Your main skills and kindness in playing with the whole thing was important. I don’t know what I would’ve done if I had not come upon such a stuff like this. I can also at this moment look forward to my future. Thanks so much for your reliable and results-oriented guide. I will not think twice to recommend your web blog to any individual who should get guidance about this situation.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar