transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-09-2011

Dolarul american se apreciaza impulsiv - editorial Tradeville

Dolarul american se apreciaza impulsiv - editorial Tradeville Notam in urma cu doua saptamani o sansa distincta ca Banca Angliei sa restarteze chiar la inceputul lunii viitoare o ajustare cantitativa a propriului bilant cu cel putin 50 miliarde lire sterline in cumparari aditionale de bonduri (vedeti „Brazilia – exceptia sau precursorul?”; site-ul Tradeville, 8 septembrie). Publicata miercuri, stenograma celei mai recente sedinte a Bancii Angliei din 7 – 8 septembrie imi confirma banuiala.

Spre deosebire de Rezerva Federala si in particular Banca Centrala Europeana, Banca Angliei nu a fost nicicand pe parcursul acestui an cu adevarat tentata de o normalizare a conditiilor monetare. Declaratiile recente facute de Adam Posen, Martin Weale si Charles Bean (vice-guvernator), fara obiectii ridicate deocamdata de guvernatorul Mervyn King care este de atlfel exponentul nucleului „dovish” din interiorul Comitetului de Politica Monetara, au semnalizat ca Banca Angliei a inceput deja o campanie de pregatire a publicului vizavi de iminenta unei noi runde de relaxare monetara cantitativa in Regatul Unit. Pietele sunt mai bine pregatite pentru acest scenariu si pentru sincronizare informala la nivelul bancilor centrale din economiile dezvoltate (notati aplatizarea notabila a curbei dobanzilor bondurilor guvernamentale americane, britanice si germane deopotriva), dar pentru bancile centrale miza mai mare o reprezinta publicul si riscul unei deturnari a asteptarilor inflationiste.

Dupa miscarea facuta miercuri de Rezerva Federala si iminenta „QE2” in varianta britanica, devine tot mai probabil ca inceputul lunii octombrie sa aduca de asemenea o taiere a dobanzii cheie in zona euro (notati aprecierea facuta marti in presa spaniola de presedintele Trichet potrivit careia modificarea de atitudine a Bancii Centrale Europene in privinta riscurilor economice este „semnificativa”, precum si deceptia generata ieri de cifrele preliminare pentru septembrie ale estimarilor „PMI” in Franta, Germania si la nivelul zonei euro in ansamblu).

Dolarul american ramane castigatorul mai multor concursuri de imprejurari. Nu este vorba doar de un context care continua sa favorizeze lichidari fortate ale expunerilor net long pe active de risc, notati de asemenea ca: 1) reeditarea de catre Rezerva Federala a ceea ce la inceputul anilor ’60 s-a numit „Operation Twist” marcheaza o ajustare calitativa a portofoliului bancii centrale americane in timp ce reactivarea programelor de cumparari de bonduri guvernamentale de catre Banca Centrala Europeana si Banca Angliei marcheaza ajustari cantitative ale bilanturilor celor doua banci centrale, 2) in zona euro si Regatul Unit orice incercari de a reactiva parghii fiscale stimulative sunt excluse, nu acelasi lucru se poate spune despre Statele Unite, 3) observam sincronizare informala si chiar coordonare formala la nivelul bancilor centrale din cele mai importante centre globale de lichiditate (Statele Unite, zona euro, Regatul Unit, Japonia, Elvetia), dar nu si la nivelul economiilor emergente unde predictibilitatea abordarilor monetare, esentiala pentru speculatiile „carry trade”, este compromisa in mod sever (Turcia, Brazilia relaxeaza dobanzile, Indonezia, Mexicul, Rusia sunt in „stand-by”, India continua sa restrictioneze conditiile monetare).

La inceputul acestei luni am decis sa testez ipoteza unei aprecieri a dolarului american atat in mod selectiv impotriva unor valute emergente (realul brazilian, lira turceasca, si mai tarziu rupia indiana, rupia indoneziana, wonul sud-coreean, forintul unguresc, zlotul polonez) cat si in raport cu celelalte valute majore via US Dollar Index (unde euro are o pondere importanta).
In perioada care a trecut de la documentarea ipotezei (vedeti „Brazilia – exceptia sau precursorul?”; site-ul Tradeville, 8 septembrie, si „Dolarul american redevine moneda de refugiu”; site-ul Tradeville, 9 septembrie), dolarul american a castigat 15% impotriva realului brazilian (USD/BRL de la 1,65 la 1,90, cu 1,95 testat ieri inaintea interventiei bancii centrale), a afisat un maxim record in fata lirei turcesti (USD/TRY de la 1,75 la 1,83), si s-a apreciat impulsiv in fata celorlalte valute emergente asiatice si est-europene nominalizate. PowerShares DB US Dollar Bullish Fund (UUP) (ETF replica a US Dollar Index) a avansat cu 4%, cu EUR/USD coborand de la 1,39 la 1,35.

In absenta unor reactii semnificative din partea autoritatilor politice si financiare la scara globala, cred ca suntem acum mai degraba la debutul, si nu la finalul, unei aprecieri importante a dolarului american.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Valmir
Stirea ca Nicolae Pascaru nu mai are voie sa calce pe terurotiil Romaniei si deci pe terurotiil Moldovei dintre Carpati si Prut, care este adevarata, este stirea zilei. Nicolae Pascaru si-a facut-o cu mana lui. Intr-adevar Nicolae Pascaru a fost declarat e2809cpersonna non gratae2809d pe terurotiil Romaniei si, incepand cu 4 februarie 2012, i se interzice accesul pe terurotiil statului roman. Nu stiu daca Nicolae Pascaru va ajunge vreodata deputat, asa cum si-a propus, dar furia antiromaneasca pe care a declansat-o in acest scop, l-a costat interzicerea accesului pe terurotiil Romaniei si, prin extindere si pe terurotiil Uniunii Europene. A meritat oare osardia? Sunt curios cum isi va mai realiza, de aici in colo, filmele sale de propaganda antiromaneasca, filmate, cu tupeu, pe terurotiil Romaniei. Totusi cam greu se misca serviciile de informatii romanesti, care au permis destula vreme acest dezmat.
Ollie
I was really cofunesd, and this answered all my questions.
Priest
More posts of this qaiutly. Not the usual c***, please
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar