transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 07-09-2011

EUR - CHF: sub 1,20 nu se trece - editorial Tradeville

EUR - CHF: sub 1,20 nu se trece - editorial Tradeville Am sugerat luni ca un jucator ar putea urmari o noua majorare a ecartului dintre dobanzile bondurilor guvernamentale italiene si franceze, pe de o parte, si a celor germane, pe de alta parte, cu scadenta la 10 ani – sau, ca proxy, un declin al cursului EUR/CHF. Ideea centrala ramane valida dar nu si proxy-ul dupa ce ieri dimineata banca centrala a Elvetiei a anuntat ca nu va tolera o apreciere a francului dincolo de 1,20 pe cursul EUR/CHF.

Cel putin pe termen scurt orice oportunitate directionala pe EUR/CHF este anulata. Contextul curent va mentine presiuni de vanzare considerabile pe acest curs (si de aceasta data realocari prudente ale capitalurilor dinspre activele de risc ar putea fi insotite de o accentuare a presiunilor speculative in directia testarii rezilientei bancii centrale). Pe de alta parte, insa, banca centrala a Elvetiei va lupta pentru credibilitate si astfel ma indoiesc ca in urmatoarele zile vom vedea valori ale cursului sub pragul oficial de toleranta. Altfel, institutia risca sa fie ironizata de speculatori asa cum am vazut in cazul campaniilor interventioniste ale Japoniei din 2003 – 2004 (cand yenul a inceput in sfarsit sa se corecteze negativ la cateva luni dupa ce Banca Japoniei a sistat interventiile impotriva monedei nipone).

Pe termen mai lung, e dificil de dat un verdict acum. Comunicatul emis ieri suna cat se poate de ferm (notati de altfel posibilitatea mentionata explicit a unei recentrari a pragului de toleranta in cazul in care aceasta actiune va fi considerata necesara). Sa nu uitam insa ca in 2009 banca centrala a mai incercat sa apere un prag, 1,50 (este adevarat, atunci in mod informal), si nu a reusit.
In cazul unei deteriorari a conditiilor pe pietele financiare internationale (care foarte probabil ar fi insotita de un nou episod impulsiv al crizei zonei euro) eforturile de a mentine noul prag 1,20 vor fi colosale.

Cine va fi tentat sa-si insuseasca exemplul Elvetiei, dincolo de cel mai previzibil suspect de serviciu Japonia? Inca de la sfarsitul anului trecut Turcia a promovat un experiment monetar dual in incercarea de a opri aprecierea propriei monede. Iar saptamana trecuta Brazilia a anuntat o taiere surprinzatoare a dobanzii cheie cu 0,5 puncte procentuale dupa cinci majorari succesive in acest an. Brazilia pariaza astfel nu doar pe o deteriorare substantiala a conditiilor macro la nivel global dar si pe iminenta angajarii Rezervei Federale intr-o noua runda de relaxare monetara cantitativa in Statele Unite (notati revenirea expresiei „razboaie valutare” in discursurile publice ale ministrului de finante Mantega).

Tentatia altor economii de a urma intr-o forma sau alta exemplul Elvetiei este unul din motivele pentru care ma gandesc sa probez scenariul unei aprecieri selective a dolarului american in fata unor valute emergente precum lira turceasca, realul brazilian si dolarul australian. Directia ar fi completata de un pariu care ar incerca sa capitalizeze pe seama unei performante mai bune a bondurilor guvernamentale americane in raport cu cele emergente (o majorare a ecartului dintre dobanzile corespondente).


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Jaruwan
mda, la prima vedere Elvetia pare o gluma ca artama. daca intri in detalii insa vezi ca sunt extrem de bine pregatiti si au cerinte foarte inalte in toate domeniile. De notat ca au si vreo 20 de avioane F-18 luate relativ recent.re. Gripen, elvetienii nu au luat ce era mai ieftin, ca luau C/D si nu dadeau 3 miliarde pe ele ci la jumate.au selectat Gripen E/F cu AESA, Meteor, IRST, motor mai puternic, distanta mai mare decat C/D.as zice ca au forte aeriene foarte ambitioase, desi tara e relativ mica fata de Romania e mult mai bine aparata desi aparent nu ii ataca nimeni.in schimb, noi suntem la granita UE si a NATO dar suntem varza, speram sa ne apere NATO, UE, etc in caz de ceva si nu prea contam pe fortele proprii, practic le-am facut un grup mic expeditionar mai bine dotat si restul vai de capul lor.
Vic
romania NU AR TREBUI sa fie in ue (1) si 2, nu ar trebui sa le dea voie in alte tari. iternviu, dk esti ok, bine. altfel, pa. pai mie nu imi convine sa se uite lumea ciudat sa zica "aaa esti de acolo de unde vin tiganii". spuneti-mi rasista, mi se rupe! nu suport strainii in general. vin toti cu caruta si apoi isi cer drepturi in tara care nu e a lor si isi bat joc. honestly, ar trebuie sa scape "din greseala" o bomba in toate tarile retardate si sa ramana doar usa, canada, australia si vestul europei.
Ippeh
Nu stiu prea multe despre riuglele din PE dar ma voi documenta pentru ca dupa alegeri le dau de lucru. Astept sa se constituie CE si apoi incep sa le povestesc despre presedintele Romanie cu exemple clare. N-avea rost sa-i scriu lui Barosso decat daca va fi tot el.In alta ordine de idei ce discutam Miercuri. Sta unul un chinez de data asta agatat de blogul meu de dimineata cu prostia aia cu seppuku . Ma trezesc naibii cu ninja in casa. Astia nu inteleg ce scrie acolo si or lua-o ca un indemn la seppuku. Se desprind de blogul meu cand ii gaseste vreun vecin cu sabia intr-o mana si cu mouse-ul in cealalta si moaca mea de pe blog pe monitor. Va dati seama daca navalesc 10 ninja peste mine? Eu cu 8-9 ma descurc dar tocmai ala al zecelea imi taie motul
Kaden
Play informative for me, Mr. internet weirtr.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar