transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 10-11-2011

Europa sub asediu - editorial Tradeville

Europa sub asediu - editorial Tradeville La sfarsitul saptamanii trecute, cand Grecia se confrunta cu cea mai severa criza politica din istoria sa moderna, intalnirea liderilor statelor membre G20 de la Cannes a ramas doar o nota de subsol. A devenit atunci evident ca reactia autoritatilor europene a facut tranzitia de la actiuni tardive la resemnare. Intr-un semnal indicativ pentru faptul ca spatiul de manevra al autoritatilor se apropia de zero, presedintele francez Nicolas Sarkozy a tinut sa precizeze ca acordul pan-european din 27 octombrie este singura si ultima oferta adresata Greciei.

Ieri insa un oficial european a carui identitate nu a fost dezvaluita a relatat pentru Reuters ca Franta si Germania au avut pe parcursul ultimelor luni consultari intense la toate nivelurile in directia unei modificari substantiale a configuratiei curente a Uniunii Europene care ar implica inclusiv o restrangere a zonei euro.

Tot ieri, dobanda bondurilor guvernamentale italiene cu scadenta la 10 ani a afisat un nou maxim record la 7,49% (iar sedinta europeana a pornit de la 6,73%). Am vazut de asemenea prima inversare a curbei dobanzilor suverane din ultima decada cel putin, cu dobanda la 2 ani depasind dobanda la 10 ani.

Marti seara premierul Berlusconi a promis ca va demisiona doar dupa ce un nou pachet de masuri de austeritate va trece favorabil prin parlament. In acelasi timp premierul a exclus ideea unui guvern de uniune nationala, ceea ce deschide perspectiva unor alegeri anticipate in februarie. Dar o serie de membri ai formatiunii politice conduse de Berlusconi se opun alegerilor anticipate, si oricum pana in februarie mai sunt trei luni.
Am aflat de asemenea ca la Atena varianta unui guvern de uniune nationala condus de Lucas Papademos, fost vice-presedinte al Bancii Centrale Europene, a cazut.

Italia a fost veriga slaba a zonei euro inca de cand fisurile acordului pan-european din 21 iulie au inceput sa devina vizibile. Dar criza se muta rapid catre centrul zonei euro, notati ca ecartul dintre dobanzile suverane franceze si cele germane la scadenta de 10 ani este acum de aproape 160 puncte procentuale de baza (fata de 30 – 40 puncte procentuale de baza pe parcursul anului trecut).

Franta a anuntat la inceputul acestei saptamani o noua runda de masuri de austeritate. Parisul confirma astfel reactia pavloviana a autoritatilor europene, care raspund cu o noua restrictionare fiscala la fiecare trepidatie a pietelor financiare. Dar o asemenea abordare risca sa amplifice, si nu sa intrerupa, ciclul reflexiv negativ care se antreneaza deja intre austeritate si crestere economica (sau mai corect absenta acesteia). Cifrele estimarilor PMI pentru octombrie sunt deja indicative pentru perspectiva unei noi recesiuni in cele mai importante economii ale zonei euro. O noua recesiune inseamna riscul ca tintele fiscale propuse la Paris, Roma sau Atena sa nu se realizeze, si mai inseamna totodata riscul unor noi crize politice in interiorul blocului.

Mai mult, notati ca Standard & Poor’s a avertizat recent ca ar putea retrograda ratingul suveran al Frantei nu doar in cazul in care Parisul ar asuma garantii financiare suplimentare (via EFSF / garantii si/sau recapitalizari ale sistemului bancar) ci si in eventualitatea unei noi recesiuni. In cazul in care Franta pierde ratingul AAA, EFSF ar putea fi retrogradat la randul sau. Iar daca EFSF pierde ratingul AAA, tentatia investitorilor de a lichida bonduri suverane franceze si actiuni ale bancilor care au in portofolii aceste bonduri va fi cu atat mai mare, ceea ce va intensifica presiunile asupra Parisului de a garanta / recapitaliza propriul sistem bancar. Iata un alt ciclu reflexiv negativ care ameninta zona euro.

Intorcandu-ne la Italia, observati ca CDS-urile nu accelereaza in aceeasi masura in care cotatiile bondurilor suverane pierd teren. O buna explicatie consta in faptul ca autoritatile europene incearca sa convinga bancile sa participe voluntar la restructurarea datoriei publice a Greciei, si investitorii vad imediat precedentul.

Daca la un moment dat investitorii vor accepta tot in mod „voluntar” pierderi aferente detinerilor de bonduri italiene, atunci rolul de protectie asociat CDS-urilor suverane este compromis in mod sever.

Dar daca un investitor nu se mai poate proteja via CDS-uri, care mai e motivatia acestuia de a cumpara bonduri guvernamentale? Mai mult, bancile sunt oricum tentate sa vanda detineri de bonduri guvernamentale periferice pentru a evita operatiuni de recapitalizare. Cand toata lumea vinde, costurile de finantare suverane explodeaza generand crize politice, ratarea tintelor fiscale, recesiune, si toate acestea amplifica si mai mult vanzarile de bonduri guvernamentale. Inca un ciclu reflexiv negativ care se antreneaza deja cel putin in cazul Greciei si al Italiei.

Prea multe cicluri reflexive negative pentru cat de ingust a devenit spatiul de manevra al autoritatilor europene.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Brooke
Intrebarea pusa este legitima. Dar rassunpul la ea este in functie de ce informatii se detin ca fiind certe si documentate. Pana nu veti avea acces liber la arhivele KGB aflatoare pe teritoriul R. Moldovenesti nu veti putea detine adevarul cercetabil. Nu exista asa ceva la voi si nu se face nimic pentru a urni lucrurile din loc.Pentru asa ceva trebuie sa mai fie si vointa politica , si nu e!! Si nu am in vedere doar partidele.Mai mult, la voi sefii de partide sunt chiar fosti kgb-isti , colaboratori, oameni din structura KGB!! (A se vedea Diacov, etc)Mai aveti inca un lung drum de strabatut pentru a ajunge la lumina!! Dar sunt foarte multi incalciti rau la mate prin statuletul vostru Statu -Palma-Barba-Cot. De trei ani frecventez aproape zilnic siturile si ziarele voastre. Mentalitatile comuniste si comunistoide fac inca ravagii printre voi, imbarligate cu romonofobie urat mirositoare si plina de minciunile propagandistice ale celor care au intemeiat RASS Moldoveneasca. Pare un blestem ca nici acum nu puteti iesi din asa ceva. Ca ele persista cu incapatanare. Citesc pe UNIMEDIA comentarii ale unor jurnalisti din generatia tanara, cea mai tanara . Raman uluit!!Este chiar un regres in atitudinile,gandurile,perceptiile si opiniile lor fata de Romania . Se resimt si sunt imbibati toti de un spirit peronal profitor, fals romanesc, inadecvat cu privire la romani si Romania. Mai mult. Nu se observa vreun efort de depasire a acestui nivel difuz si confuz, fara consistenta reala, nici in privinta integrarii prin cunoasterea si folosirea limbii, a culturii romane, a istoriei comune, nici a sensului si perspectivei lor. Nu vorbesc de exceptiile de la regula. Ele sunt. Dar la nivel general starea a ramas aceeasi pe care am intalnit-o acum trei ani.Ba chiar mi se pare mai complicata datorita institutionalizarii unor deplorabile idei politice fara nicio perspectiva. Fara a fi dus nimic din ceea ce s-a preconizat a fi pozitiv la o finalitate oarecare.Duplicitatea de gand , fapta si comportament a devenit parca mai sofisticata, mai bine inradacinata. As da ca exemplu ultimele evolutii politico sociale si ar fi suficient. Nu este de bun augur deloc ceea ce se intampla. Mi se poate reprosa , fireste, o privire prea critica si care nu intelege starea si firea locului.Psihosocial e de inteles un astfel de repros , ca reactie la dezacord. Dar daca ne plasam pe un punct de vedere mai intelectual si mai constructiv in consecinta, mai poate fi el interpretat cu acesta ingustime de viziune? Cu ce folos?
Heaven
I can't believe you're not playing with me--that was so heplufl.
Sonny
I suppose that suonds and smells just about right.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar