transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-03-2015

Investitii pe timp de criza - analiza Saxo Bank

Investitii pe timp de criza - analiza Saxo Bank

Contractele pe diferentă (Contracts for difference - CFDuri) sunt un derivat financiar sub forma unui acord dintre emitător (vânzător) si cumpărător (client), atunci când respectivele părti se angajează să plătească diferenta dintre valoarea actuală a contractului si valoarea sa de la data emiterii. Cu alte cuvinte, investitorul poate folosi acest mecanism si să-si investească cu succes capitalul atât în pietele în scădere, cât si în cele în crestere. Datorită caracterului lor, CFDurile sunt în mod special potrivite pentru o perioadă de nesigurantă economică, atunci când stabilitatea economiei este nesigură si preturile asseturilor sunt afectate de fluctuatie – acestea determină ritmul tranzactiilor pe pietele globale.

CFDurile sau seicul în vacantă

Actuala situatie macroeconomică pare unică din multe puncte de vedere. Activitatea crescută de pe pietele de capital, schimbările neasteptate în tendinte si o situatie geopolitică extrem de complicată pot reprezenta indicii ce anuntă o schimbare în cursul istoriei – nu doar al economiei. Cu toate acestea, toti cei care au reusit să catalogheze tulburarea actuală din lume ca fiind... sfârsitul lumii ar trebui să studieze în primul rând tornada economică reală ce a măturat pietele financiare în ultimul secol. Ar ajunge la concluzia că actualele piete ale petrolului nu sunt chiar asa de nepătruns, iar „războiul” purtat în tările din afara cartelului OPEC e doar o retorică ineptă – a unei dinastii saudite mai degrabă uzate – care este un compozit al influentelor administratiei americane si a amenintărilor crescânde din Iran si Rusia. Dar si actualele probleme ale Kremlinului cu scurgerea de capital străin care, desi socant pentru majoritatea analistilor, pare aproape frivol în comparatie cu recesiunea care a avut loc în Statele Unite în anii ’30.



Istoria de repetă – folosind o masină a timpului pentru investitori, Saxo Bank verifică cât ati putea câstiga din evenimentele economice influentate de istorie de dinaintea anului 1990, presupunând că CFD-urile ar fi existat atunci.

Comparând evenimentele istorice cu cele moderne, Saxo Bank va răspunde, de asemenea, si la întrebarea: chiar trăim vremuri de răscruce?

A doua cădere a Moscovei – conspiratia petrolului

Moscova e un gigant cu picioarele în ‘petrol’ – un fapt transparent, bine cunoscut principalilor oponenti ai Kremlinului înainte de căderea Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste. si, desi în timpul Războiului Rece existau multe tensiuni militare între factiuni opuse, căderea „tovarăsilor” din Est nu a avut de fapt nevoie de gloante pentru a fi realizată – cel putin oficial. Tot ceea ce a fost nevoie a fost cresterea productiei de ‘aur negru’, al cărui export – până în ziua de azi – a fost extrem de important pentru supravietuirea statului. ‘Treaba murdară’ a fost făcută de sauditi în colaborare cu americanii si alte tări interesate în ridicarea cortinei de fier: “O actiune comună ca aceea a avut un precedent, care a dus la căderea Uniunii Sovietice (…) În 1985 Regatul si-a crescut productia de la 2 la 10M de barili pe zi, scăzând pretul la 10 dolari.” – după cum a reamintit recent unul din ziarele rusesti făcând referire la actualele preturi ale petrolului.

Dacă oricare dintre investitori ar fi primit un sfat de la seicii sauditi despre ‘actiunea’ planificată, acesta ar fi putut lua o pozitie scurtă pentru a câstiga o avere pe piata petrolului. Din noiembrie 1985 până în aprilie 1986 preturile petrolului au scăzut cu 69%.

Presupunând că ar fi existat posibilitatea ipotetică de a investi CFDuri în petrol, această miscare de piată cu o sumă minimă de garantie de 4% ar putea duce la deschiderea unei pozitii scurte cu o valoare nominală de 1 000 000 USD cu un depozit în valoare de 40 000 USD. Cu un asemenea angajament pentru investirea capitalului, clientul ar câstiga 690 000 USD investind doar 40 000 USD, ceea ce înseamnă de peste 17 ori crestere a valorii portofoliului (1725%).

Pare că, după aproape treizeci de ani, Rusia n-a reusit să-si facă tema la istorie si din nou si-a adus economia la un nivel înalt de dependentă de exportul de resurse energetice. Uitând cerinta restructurării anterioare a comertului, Vladimir Putin a decis să aducă Rusia înapoi la gloria din trecut – începând cu atacurile asupra Georgiei si Ucrainei… si cam atât.
Fostii aliati (SUA si Arabia Saudită) si-au unit fortele din nou pe piata resurselor ducând la o reducere semnificativă a preturilor la gaze naturale si titei. În doar câteva luni, valoarea s-a micsorat cu peste 60%, ajungând la minime istorice. Rusia a rămas fără petrodolarii necesari pentru mentinerea operatiunilor militare, iar restabilirea imperiului a pierdut clar din avânt, aflându-se între cresterea deficitului bugetar si ineficienta netrebnică a sectorului bancar.

Cei care au observat o analogie cu anul 1985 ar fi putut câstiga un profit de 61% pe parcursul anului trecut. Dar doar prin folosirea unui CFD, investitorul ar putea avea instrumentele pentru folosirea optimă a capitalului. Ca si în exemplul anterior, presupunând existenta unei posibilităti ipotetice de investire a CFD în petrol, această miscare de piată cu o sumă minimă de garantie de 4% ar permite deschiderea unei pozitii scurte cu o valoare nominală de 1 000 000 USD cu depozitul în valoare de 40 000 USD. La acest nivel de investire a capitalului, clientul ar câstiga 610 000 USD investind doar 40 000 USD, ceea ce înseamnă o crestere de 15 ori a valorii portofoliului (1525%).

Uncle Sam vs ursul rusesc

Invazia rusească din Crimeea si escaladarea conflictului în regiunile estice ale Ucrainei, mai ales în Lugansk si Donetk, au fost factorii directi ce au contribuit semnificativ la colapsul economic al Moscovei – desi cel mai probabil va ajunge la vecinii nostri estici care-si reformau economia într-un mod dilatoriu. Chiar dacă scurgerea de capital străin din Rusia în anii anteriori a rămas la un nivel relativ înalt (61 miliarde de dolari în 2013), ceea ce s-a întâmplat anul trecut a însemnat un adevărat Armaghedon pentru piata de capital locală. Impunerea sanctiunilor din partea tărilor vestice, ca o consecintă a retoricii agresive adoptate de Vladimir Putin, a slăbit în mod clar entuziasmul investitiilor de-a lungul râului Bug, ducând la 'evadarea' a peste 150 de miliarde de dolari pe parcursul anului 2014. Panica din rândul antreprenorilor ce părăsesc taigaua siberiană rece si ursul rusesc, îndreptându-se către plaje însorite pe coasta de vest a Statelor Unite, a fost stimulată suplimentar de solutii legale îndoielnice cu ar fi, de exemplu, asa numita "nationalizare a pierderilor " din sectorul energetic. Acest lucru, desi îl puteti vedea ca o activitate "caritabilă" a autoritătilor de la Kremlin, nu a fost nimic altceva decât o încercare de a ajunge la un control mai eficient al economiei, făcând oligarhii turbulenti dependenti de capitalul de stat (a se citi: al lui Putin). Nu a existat si încă nu există nimic pentru a împiedica socializarea pierderilor din alte sectoare ... Această îngrijorare a fost "împărtăsită" de către principalul indice rusesc RTS care, doar din iulie anul trecut, s-a depreciat cu peste 40 de procente.


Investitorii, care, în timp ce fugeau din Moscova capitulată, au plasat pozitii scurte pe indicele RTS, ar fi putut atinge o rată a rentabilitătii de până la 60 de procente.

Problemele rusesti cu scurgerea capitalului străin sunt nimic pe lângă Marea Depresiune ce a lovit Statele Unite în anii 30 si apoi întregul glob. E de ajuns sa spunem că, potrivit multor experti, căderea de atunci de pe Wall Street a contribuit indirect la izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, schimbând radical sistemul geopolitic din deceniile ce au urmat.

"Joia Neagră " – determinând "startul" oficial al celei mai adânci recesiuni din secolul douăzeci, si-a avut rădăcinile înainte de toate în supraproductia în continuă crestere a bunurilor din afara tării, ce nu a fost întâmpinată cu o cerere suficientă din partea pietei americane datorită capacitătii sale relativ limitate de absorbtie. Activitatea intensă de creditare din mult prea entuziastul sector bancar a generat productie industrială în întreprinderi, care nu au putut să compenseze costurile de operare prin vânzarea bunurilor supra-produse. Acest lucru, la rândul său, a influentat scăderea profitabilitătii companiilor ce alocau sume substantiale pentru activităti de investitie (deseori finantate prin împrumuturi).

Marea Depresiune este si consecinta unor împrumuturi iresponsabile către tările europene care, după Primul Război Mondial, au încercat să se ridice din moloz. Bancherii americani, sperând într-o situatie mai bună pe vechiul continent, au devenit prea liberali în evaluarea riscului, care s-a dovedit a fi prea mare. La câtiva ani după "Joia Neagră" unul dintre indicii importanti americani, Dow Jones Industrial Average, s-a topit de la 381.17 puncte la 41.22 puncte la mijlocul lui 1932. Aceasta a însemnat o scădere de aproape 90%!

Dacă Saxo Bank ar fi oferit CFDuri în anii 30, investitorul-clarvăzător, investind doar suma de 200,00$, si-ar fi crescut bilantul cu 900,000$. Cum? Prin miscarea de piată descrisă, cu o sumă minimă garantată de 2% pentru indicele DJI CFDuri, ce ar permite deschiderea unei pozitii scurte cu o valoare nominală de 1 000 000$ cu un depozit în valoare de 20 000$. O schimbare de 90% în valoarea indicelui DJI ar aduce unui client un profit de 900 000$ cu o investitie initială de doar  20 000$, iar asta înseamnă o crestere de peste 45 de ori în valoarea portofoliului (4500%).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Birgit
If it\'s on your mouth then you most likely got it from innoecntly kissing a family member or friend that has cold sores during child hood, many people contract HSV1 this way it\'s actually what causes cold sores (oral herpes) and they are very common to have on the mouth. Cold sores don\'t commonly come from having sex.You can kiss her or give her oral sex when you have absolutely NO signs or symptoms of an out break. Herpes is more contagious while there is any signs of an out break, but you do have a slight chance of passing it when you don\'t have an out break. This is because of viral shedding which is spreading herpes when you don\'t have symptoms. Viral shedding usually happens around the time of and in between out breaks. Viral shedding usually happens for a small number of days out of the year, but it\'s unpredictable even to you. If you do get a cold sore or break out wait until it\'s completely gone then wait a few more days to kiss her or give her oral sex.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar