transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-02-2014

Leul, aurul, indicii bursieri si Facebook - evolutii in ianuarie 2014

Leul, aurul, indicii bursieri si Facebook - evolutii in ianuarie 2014

După ce între 1-27 ianuarie leul a scăzut semnificativ pe pietele financiare (respectiv cu cca 1,6%) în raport cu euro, în ultimele 4 zile ale lunii trecute moneda natională s-a întărit puternic, asa încât a încheiat prima lună a anului cu o scădere de cca 0,6%. Aprecierea leului în raport cu euro la final de ianuarie a avut loc în pofida faptului că, pe 29 ianuarie, Rezerva Federală a SUA (Fed) a anuntat că va reduce achizitiile lunare cu încă 10 miliarde dolari, fapt care de obicei conduce la scăderea monedelor emergente inclusiv în raport cu euro.

"De altfel, cu exceptia leului, monedele din regiune au si reactionat în această directie, depreciindu-se în raport cu euro, în conditiile cresterii aversiunii fată de risc a investitorilor, care au început să îsi retragă capitalurile de pe mai multe piete emergente, anticipând randamente în crestere în SUA. Leul a avut însă un comportament atipic si s-a întărit în raport cu euro în ultimele zile: având în vedere imaginea de ansamblu, cred că acest lucru s-ar putea explica printr-o posibilă interventie a BNR pentru a limita eventualele pozitii speculative împotriva monedei nationale, pozitii care poate că altfel ar fi putut lua o amploare nedorită, mai ales în virtutea programului de relaxare demarat de BNR", a arătat Cosmin Enache, Director General Adjunct al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest.

Astfel, în ianuarie, deprecierea leului în raport cu euro a fost destul de redusă, comparativ cu scăderile înregistrate de alte monede din regiune: de exemplu, zlotul polonez a scăzut cu aproximativ 2,3%, iar forintul cu cca 5,2%. Coroana cehă s-a depreciat luna trecută cu cca 0,7% fata de euro.

În ceea ce priveste însă evolutia leului fată de dolarul american, lucrurile au stat diferit, moneda natională scăzând luna trecută cu cca 2,5% în raport cu USD pe pietele financiare, reactionând astfel mai apropiat fată de linia altor monede din regiune.  În ianuarie, USD a crescut cu cca 1,9% fată de euro.

Aurul- metalul pretios cu cea mai bună evolutie în ianuarie; avansul i-a fost însă oprit de efectele măsurilor FED

Aurul a fost luna trecută metalul pretios cu cea mai bună evolutie pe pietele internationale, înregistrând o crestere de pret de cca 3,2%, respectiv de la cca 1.

205 USD/uncie la începutul lui ianuarie la aproximativ 1.244 USD/uncie la sfârsitul lunii. "Pretul aurului a crescut pe fondul scăderilor de pe pietele de capital, investitorii orientându-se către metalul pretios ca activ de refugiu. Întărirea dolarului american însă, ca efect al reducerii stimulentelor monetare de către FED, a redus cererea pentru aur ca alternativă de investitii si a determinat scăderea pretului metalului pretios în ultimele zile ale lunii trecute ", a arătat Cosmin Enache.

Principalii indici bursieri ai lumii au scăzut; bursa de la Bucuresti a urmat aceeasi linie

FED a realizat injectii masive de lichidităti prin cumpărarea directă de active încă din 2008, cu scopul de a ajuta economia americană; lichiditătile au sprijinit însă inclusiv pietele de capital la nivel global, asa încât recentele decizii ale autoritătilor americane de a reduce achizitiile lunare au afectat destul de puternic bursele în ultimele saptamani. "Îngrijorările recente privind ritmul cu care economia Chinei va creste în acest an, plus o serie de rezultate financiare slabe ale unor companii au contribuit, de asemenea, la scăderile indicilor bursieri", a precizat Cosmin Enache. Principalele burse ale lumii au înregistrat scăderi în ianuarie, iar bursele europene au avut - per ansamblu -cel mai slab start din ultimii ani. Bursa de la Bucuresti a scăzut la rândul său cu cca 1,7% luna trecută.

Facebook împlineste 10 ani si începe anul cu o crestere de 14% pe luna ianuarie

Pe 4 februarie Facebook aniversează 10 ani de la înfiintare si trece în noua sa decadă de activitate pe un trend ascendent pe bursa americană (aproximativ 14% crestere  în ianuarie) si cu business-ul dezvoltat strategic către aplicatiile si publicitatea pe telefoanele mobile. "În cazul Facebook asistăm la o crestere impresionantă a veniturilor obtinute din publicitate, nu numai pe fondul cresterii numărului de reclame, ci si prin cresterea pretului practicat de Facebook în relatie cu proprii clienti. Cresterea de pret este sustinută de cresterea calitătii reclamelor, fiind folosite sisteme de filtrare în functie de preferintele utilizatorului, ceea ce indică un mare avans din punct de vedere al eficientei operationale", a arătat Cosmin Enache.

"Luna februarie debutează cu datele privind piata muncii americană, investitorii fiind foarte interesati totodată de toti ceilalti indicatori macro care vor fi publicati în SUA: atentia tuturor se îndreptă către a găsi elemente consistente care să sustină contractia monetară din SUA, pentru a putea disipa eventualele îngrijorări privind o iesire pripită a Rezervelor Federale din programul QE", a precizat Cosmin Enache.

SSIF Equity Invest SA a fost înfiintată în anul 1998, fiind autorizată ca societate de servicii de investitii financiare prin Decizia nr. 3077/09.09.2003, emisă de către Comisia Natională a Valorilor Mobiliare. Prin Decizia CNVM nr. 23191/11.12.2008, SSIF Equity Invest SA a fost autorizată să desfăsoare servicii de investitii financiare specifice- preluarea si transmiterea ordinelor privind unul sau mai multe instrumente financiare, executarea ordinelor în numele clientilor si, respectiv, administrarea portofoliilor- precum si o serie de servicii conexe (schimb valutar în legătură cu activitătile de servicii de investitii prestate etc). Instrumentele financiare negociabile cu care operează SSIF Equity Invest sunt valorile mobiliare (actiuni, titluri de stat, obligatiuni emise de organisme publice sau private, alte titluri de împrumut cu scadenta mai mare de un an, drepturi de preferinta la subscrierea de actiuni în cadrul unei majorări de capital, orice alte instrumente financiare care au fost calificate de C.N.V.M ca valori mobiliare), instrumentele financiare derivate (contractele futures, contracte options, alte active calificate drept instrumente financiare derivate) si titlurile de participare la organismele de plasament colectiv în valori mobiliare.

Fondurile detinute de client la SSIF Equity Invest SA sunt depozitate în numele S.S.I.F. în contul de clienti deschis special în acest scop. În calitate de intermediar, SSIF Equity Invest este membru fondator al Fondului de Compensare a Investitorilor.

Începând cu anul 2013, SSIF Equity Invest a devenit formator de piată pe piata extrabursieră de CFD-uri, fiind prima companie românească ce si-a asumat acest rol; suma minimă pentru deschiderea unui cont de tranzactionare cu CFD-uri este de 500 Euro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Glydel
It is hard to believe that the only bsesnuis model Indian Reservations have, is one for casinos. After all of the heritage that Native Americans have given us, why leave these monstosities as their next legacy? Wouldn\'t it be great if they invested in commerce that is tune with nature and their beliefs?
crorkz matz
mBjCk3 Awesome blog.Really looking forward to read more. Awesome.
matzcrorkz
x8FUtj Thanks again for the blog post.Really thank you! Fantastic.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar