transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 02-01-2013

Leul a inregistrat cea mai mare apreciere a unei monede din Europa fata de Euro, in decembrie 2012

Leul a inregistrat cea mai mare apreciere a unei monede din Europa fata de Euro, in decembrie 2012

În luna decembrie 2012, Leul a marcat pe pietele financiare cea mai mare crestere a unei monede din Europa fată de Euro (aproape 1,6%), astfel încât a recuperat o parte din deprecierea suferită pe parcursul anului si a încheiat 2012 cu o scădere de cca 2,9% comparativ cu moneda unică europeană.

Leul a rămas singura monedă din UE care s-a depreciat anul trecut fată de Euro, dar a părăsit "podiumul" monedelor din Europa care au marcat cele mai mari scăderi comparativ cu moneda unică europeană. Luna trecută, Leul a avut o crestere semnificativă pe pietele financiare si fată de Dolarul american (cca 3%), astfel încât moneda natională a recuperat aproape în totalitate devalorizarea din timpul anului 2012 fată de USD.

"Au fost desigur, mai multi factori care au sustinut Leul în ultima perioadă, dar cel mai important dintre acestia a fost stabilitatea adusă de alegeri si confirmarea rapidă a unui nou guvern, fără tensiuni suplimentare. Acest lucru a accentuat impactul pozitiv al altor factori, precum reducerea deficitului bugetar si evitarea recesiunii - spre deosebire de alte tări din regiune: estimările privind cresterea economică pe 2012 se situează sub 1%, dar rămân pozitive. Desigur, au fost si alte variabile punctuale care au contribuit la aprecierea monedei nationale, precum intrările de Euro de la românii plecati în străinătate si care vin în tară de sărbători", a arătat Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Forintul a înregistrat în decembrie cea mai mare depreciere a unei monede din UE fată de Euro, de cca 3,6%, fapt care a redus aprecierea anuală a monedei la aproximativ 6,7%. La sfârsitul lunii noiembrie, agentia de evaluare financiară Standard & Poor`s a retrogradat ratingul de credit al Ungariei la două trepte sub categoria "investment grade" (recomandat pentru investitii), apreciind că politicile guvernului de la Budapesta afectează perspectivele de crestere a economiei pe termen mediu. Luna trecută, agentia de evaluare financiară Fitch a îmbunătătit perspectiva pentru ratingul Ungariei la 'stabilă' de la 'negativă', dar a confirmat ratingul 'BB plus' (categoria junk).

"Forintul maghiar a atins minime record la începutul lui 2012, pe fondul tensiunilor din Ungaria, precum si al disputelor dintre guvernul de la Budapesta si FMI; apoi, pe parcursul anului, pietele financiare au înregistrat o corectie, moneda intrând pe o pantă de apreciere", a precizat Victor Safta.

Zlotul polonez a încheiat 2012 cu o apreciere considerabilă fată de Euro, de 8,5%, cea mai mare din Europa. "Polonia începe să resimtă efectele crizei din UE, iar economia se pare că va încetini în acest an; există însă o doză de încredere că oficialii de la Varsovia vor stii cum să <<navigheze>> în conditii vitrege: Polonia a fost singura tară din UE care nu a intrat în recesiune odată cu criza din 2008, iar asteptările actuale tin cont de acea performantă", a precizat Victor Safta.

Coroana cehă a crescut luna trecută cu 0,6% fată de Euro, iar pe întreg anul 2012 cu 1,89%. În decembrie, Lira Sterlină a variat nesemnificativ fată de Euro, marcând însă per ansamblul anului trecut o crestere de cca 2,65% comparativ cu moneda unică europeană. Coroana suedeză s-a apreciat cu 0,8% comparativ cu Euro în ultima lună a anului trecut si a încheiat 2012 cu o crestere de 3,64% fată de Euro.

“Anul 2013 nu va fi foarte usor nici pentru Leu, nici pentru economia românească si nici pentru Euro. Sunt încă multe probleme fundamentale nerezolvate în Zona Euro, iar acest lucru are mari sanse de a amplifica orice alt -initial- mic dezechilibru care ar putea să apară. În ceea ce priveste economia românească, prognoza de crestere pe 2013 are neaparată nevoie de cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene. Cel mai probabil, în acest an, volatilitatea se va mentine destul de ridicată pe pietele financiare, inclusiv în ceea ce priveste Leul”, a arătat Victor Safta.

In 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a facut primul pas in Romania, deschizand sucursala locala a firmei de brokeraj Noble Securities.
Getin Noble Bank Group of Companies detine banci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investitii, companii de consultantă financiară si imobiliară, leasing si asigurări. La rândul său, Getin Holding detine bănci, companii de leasing si asigurări, precum si alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus si România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obtinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies si Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business si actionariat majoritar. Actionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în stiinte Economice.

Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată si autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzactiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, actiuni, indici bursieri si mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzactii în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzactii cu o valoare mai mare decât suma alocatat. Atunci când se tranzactionează în marjă, se utilizează efectul de levier , care amplifică atât câstigurile, cât si pierderile potentiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzactii de 1.000 EUR blocând în contul de tranzactionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar