transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-01-2012

Marfurile au avut un an mult mai slab fata de cel precedent

Marfurile au avut un an mult mai slab fata de cel precedent Aurul, petrolul si porumbul au reusit totusi să marcheze aprecieri. Bumbacul, campionul scăderilor, a pierdut 36,35%. Petrolul a avansat cu 13,02%, mai ales în urma conflictului libian.


Anul 2011 a fost un an slab pentru cele mai multe mărfuri tranzactionate pe bursele internationale, astfel încât, dintre mărfurile cele mai intens utilizate, doar aurul, petrolul si porumbul au reusit să marcheze aprecieri.

Turbulentele din Europa, criza ratingului suveran al SUA din primăvara anului trecut si semnele de încetinire a economiei din China (ca urmare a unei politici monetare mai restrictive) si-au pus amprenta asupra cererii din partea consumatorilor, afectând în acelasi timp încrederea în perspectivele economiei globale. Mărfurile au avut astfel de suferit, indicele CRB (Commodity Research Bureau) depreciindu-se anul trecut cu 10,49%, după un câstig spectaculos de 32,6% în 2010. Cu toate că indicele a avansat în primele patru luni din 2011, corectiile ulterioare l-au împins în teritoriul negativ.

Cuprul, metal cu intensă utilizare industrială, corelat cu directia economiei reale, a resimtit din plin atât recalibrarea asteptărilor către o recesiune în Europa si pierderea de viteza din China, cât si efectul evenimentelor naturale din Japonia : cotatiile au pierdut 22,5% în 2011.

Pe de altă parte, petrolul a avut un an bun, cu un câstig de 13,02% anul trecut, desi cu mult mai mic decât în 2010, când cotatiile au crescut cu 21,23%.
«Pretul petrolului a reusit să învingă tendinta descendentă a celor mai multe dintre mărfuri, fiind sustinut mai ales de diminuarea ofertei în timpul conflictului din Libia si de instabilitatea din alte tări ale regiunii. Reducerea generării de energie atomică în Japonia a condus de asemenea la o crestere a importurilor de petrol ca variantă alternativă. Cresterea de 13% într-un an în care mărfurile au scăzut în medie cu 10% reprezintă o performantă de invidiat. Anul 2012 ar putea aduce noi aprecieri dacă situatia din Iran degenerează într-un conflict care să blocheze strâmtoarea Ormuz», a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers.

Aurul a bifat o nouă crestere în 2011, pretul său avansând cu 10,23%. În 2010 metalul pretios crescuse cu 29,8%, încununând o întreaga decadă de aprecieri anuale între 2000 si 2010. Aurul a fost stimulat de politicile monetare foarte relaxate ale Federal Reserve care a încheiat în martie anul trecut injectii de 600 de miliarde de dolari în sistemul financiar, stimulând astfel cererea pentru active de protectie la riscurile de inflatie. Furtuna generată de scăderea ratingului SUA cu o treapta de către S&P în august a anului trecut a fost argumentul esential pentru avansul aurului la nivelul maxim istoric de 1.920 dolari/uncie în septembrie 2011, înregistrand la acel moment un câstig anual de 35%. După depăsirea momentului critic, balonul speculativ a început să se dezumfle, aurul păstrand numai o treime din avansul maxim atins pe parcursul anului.

"Încetinirea economiei europene este amplificată de agitatia din pietele de datorie, iar scăderile de rating efectuate la sfârsitul săptămânii trecute de către S&P sporesc prudenta investitorilor, ceea ce îi poate împinge înspre achizitii de aur. De asemenea, o reducere a turatiei PIB-ului în SUA ar putea aduce noi stimulente pe partea de politică monetară, care să reaprinda interesul pentru achizitia de aur ca activ de protectie la riscuri inflationiste. Este posibil ca aurul să înregistreze miscări foarte abrupte în 2012, însă la finalul acestuia cotatiile să fie in apreciere", a precizat Victor Safta.

Mărfurile agricole au avut o performantă modestă anul trecut : porumbul s-a scumpit cu 3,1%, în timp ce pretul grâului a pierdut 20%, iar zahărul pe pietele internationale s-a ieftinit cu 27,8%. Aceasta după ce anul 2010 venise cu cresteri de 50%, respectiv 44,5% pentru porumb si grau. « Lipsa evenimentelor cu impact catastrofic care zguduiseră pietele în 2010 au permis ca anul trecut cotatiile mărfurilor agricole să se reaseze pe paliere mai sustenabile. In România, putine dintre aceste evolutii s-au regăsit în preturile produselor la raft. În 2012, ca urmare a vremii mult impredictibile, oferta si deci evolutia preturilor produselor agricole sunt greu de estimat», a arătat Victor Safta.

Bumbacul, vedeta anului 2010, a fost codas în 2011. Suprafetele plantate si productia au crescut după ce agricultorii au devenit foarte interesati de plantarea bumbacului, impulsionati de scumpirea acestuia cu 89,1% în 2010. În plus, nici seceta care afectase productia acum doi ani nu s-a mai repetat, astfel încât tosi factorii au dus la o presiune continuă asupra preturilor din partea unei oferte în exces, pretul bumbacului scăzând cu 36,25% anul trecut, devenind din campion – cel mai mare perdant.

"Incertitudinea privind evolutia Europei va continua să pună o anumită presiune negativă pe pretul mărfurilor în general. Daca însa Banca Centrala Europeană îsi schimbă atitudinea, devenind mai putin îngrijorată de inflatie sau Federal Reserve alege calea tiparnitei într-un an electoral pentru americani, atunci materiile prime ar putea înregistra un an mult mai bun in 2012 decat a fost precedentul", a precizat Victor Safta..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Mina
Cred ca a fost vorba de o mica nretnelegeie,am omis sa intreb la ce spital va aflati.Noi am fost inainte in Tel Aviv la Sourasky Medical Center ,unde sotul meu a facut transplant de la fratele lui,care este numai un anumit procent compatibil.Apoi,doctorul nostru a venit in Ierusalim la Sha'arei Tzedek Hospital si am considerat ca ar trebui sa mergem in continuare pe acelasi medic.Neintelegerea a venit de la dna Maria,sora ?sefa,care in afara de rusa si ivrit nu stie alta limba,a spus de fapt de o fetita din Armenia,poate de aici s-a iscat confuzia-nu e de mirare ca asa-zisa bunica a fetitei nu stia romaneste.Eu intamplator am ajuns pe un site si am dat de Selena si m-am gandit ca ea ar putea fi fetita respectiva,neimaginandu-mi ca in Ierusalim sunt o multime de spitale.In fine,mai mult ca probabil sunteti la alt spital,aici nu e nicio fetita cu numele Daria Selena.Asa cum s-a intamplat cam tot timpul in acest an,suntem din nou internati,treburile nu merg asa cum ne asteptam,valorile sunt mici si nu vor sa cresca,suntem tare deprimati,mai ales ca incep munca si va trebui sa plec acasa saptamana urmatoare,fratele lui urmand sa ma inlocuiasca.Sper din toata inima ca Selena sa se faca bine,impreuna cu toti acei bolnavi din Romania care se afla aici.Multa sanatate si sa ne auzim cu bine.
Prashant
eu cu dtelae am inteles ..dar cu orele nu inteleg eu…ok apocalipsa la ora 11:11 dar dupa care fus orar? al romaniei ?
Tesha
Nush cum ...dar diecreersa aceasta a ta chiar mi-a scapat necitita!Dar acum ca am citit-o, trebuie sa spun ca am ramas socata ca....NU ai baut niciodata COCA-COLA????? :)))!!! Mie...un om dependent de Cola....un om care daca nu ar exista apa de baut pe pamant ar putea supravietui...nu poate intelege cum exista cineva care N-A BAUT COLA !!!! :)))))Oricum da....felicitari...nu e chiar o bautura sanatoasa :))Apoi..imi pare bine sa descopar pe inca cineva care a urmarit toata seria Air Crash Investigations ;) si este pasionat de povesea vaporului Titanic...So...keep beeing your self !!!
Elahe
Alina tbeiure sa iti apara in paypalla My recent activtity si poti verifica si la payments received. Daca nu verifica daca au intrat direct pe card, ca s-ar putea sa se fi transferat deja. Mie dupa ce i-am vazut in paypal cam in 3 zile au intrat pe card, fara sa cer eu asta.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar