transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-04-2024 4.6739 lei 4.9754 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 12-09-2011

Pentru G7, 2011 nu rimeaza cu 2008 - editorial Tradeville

Pentru G7, 2011 nu rimeaza cu 2008 - editorial Tradeville Ne-am putut da seama vineri cat de fragila este stabilizarea burselor de actiuni dupa minimele vazute la inceputul lunii trecute. O campanie concertata de zvonuri in legatura cu iminenta unui default al Greciei, demisia economistului sef al Bancii Centrale Europene (Juergen Stark fiind al doilea „hawk” care paraseste institutia in acest an dupa Axel Weber) si investigarea unor amenintari teroriste in Statele Unite au reusit sa contrabalanseze cu succes un discurs relativ optimist al presedintelui Rezervei Federale, prima initiativa fiscala lansata de administratia Obama intr-o lunga perioada de timp si apeluri explicite in favoarea coordonarii abordarilor monetare si fiscale din partea ministrilor de finante ai statelor membre G7 reuniti la Marsilia.

De fapt, sambata ultima premisa amintita mai sus si-a pierdut valabilitatea. Comunicatul emis la finalul intalnirii G7 nu a anuntat nicio coordonare explicita in plan fiscal sau monetar. Dimpotriva, impresia lasata de relatarile celor prezenti la summit a fost una de diferente ireconciliabile. „Comunicatul a fost emis la insistenta Frantei, dar de fapt este lipsit de semnificatie. Nu ne putem pune de acord nici macar asupra problemei, cum sa convenim asupra unei analize?”, a spus unul din delegati pentru Reuters. „Pietele nu trebuie sa astepte sa punem pe masa sute de miliarde de cate ori ne intalnim”, a afirmat alt delegat.

Pentru Statele Unite, Marsilia a fost un bun prilej pentru a promova programul fiscal anuntat deja de presedintele Obama in fata legislativului american.
Pentru Germania, a fost o ocazie pentru a reitera intr-un cadru privat obsesii pro-austeritate pe care le afiseaza oricum in mod consecvent in public (vedeti „Why austerity is only cure for the eurozone” – Wolfgang Schauble; Financial Times, 5 septembrie). Japonia a fost mai preocupata sa-si notifice partenerii asupra oportunitatii unor noi actiuni unilaterale impotriva yenului.

Unde este coordonarea ad-hoc a bancilor centrale pe care am vazut-o pe 8 octombrie 2008, cand sase banci centrale importante au taiat dobanzile cheie (alaturi de banci centrale dintr-o serie de economii emergente inclusiv China)? Unde este sentimentul urgentei pe care l-am vazut la intalnirea G7 din 10 – 11 octombrie 2008 de la Washington, cand statele membre au promis actiuni „urgente si exceptionale”? Unde este vocea comuna pe care am auzit-o la summit-ul G20 din aprilie 2009 de la Londra, cu premierul britanic Gordon Brown in probabil cel mai bun moment al mandatului sau potrivit aprecierii facute la acel timp de George Soros?

Dupa exact doi ani de optimism, in primavara am devenit pesimist in legatura cu traiectoria economiilor si pietelor deopotriva (vedeti „Lichidarile fortate pot continua”; site-ul Tradeville, 12 mai). Trepidatiile si volatilitatea teribile de la inceputul lunii august m-au determinat sa incep sa testez ideea potrivit careia cele mai importante economii dezvoltate deveneau vulnerabile unor contractii severe iar pietele financiare in general se aflau la finalul ciclului benign din 2009 – 2010 (vedeti „Final de ciclu?”; site-ul Tradeville, 19 august).

Saptamana trecuta am decis sa focalizez ideea centrala a unei recalibrari mai severe a asteptarilor investitorilor pe trei directii particulare: 1) o apreciere generalizata a dolarului american atat in fata celorlalte valute majore (via US Dollar Index) cat si selectiv in raport cu o serie de valute emergente (realul brazilian, lira turceasca), 2) o performanta mai buna a bondurile guvernamentale americane in raport cu bondurile guvernamentale emergente, 3) o depreciere suplimentara a cotatiilor bursei de actiuni din Turcia.

Am propus separat alte doua ipoteze: 4) o apreciere suplimentara a cotatiilor aurului, 5) o noua majorare a ecartului dintre dobanzile bondurilor guvernamentale italiene si franceze si cele ale bondurilor guvernamentale germane cu scadenta la 10 ani. Cu datele disponibile acum consider primele trei directii ca fiind majore si ultimele doua directii drept secundare, si cred ca as putea deveni tentat sa renunt la scenariul favorabil aurului. Voi face in zilele urmatoare o recapitulare a premiselor care m-au condus la testarea ipotezelor amintite mai sus.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Xadrian
Keep these articles coming as they've oneped many new doors for me.
Jacie
Time to face the music armed with this great infrmoation.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar