transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-10-2011

Pietele si economiile raman vulnerabile - editorial Tradeville

Pietele si economiile raman vulnerabile - editorial Tradeville Ce anume ar putea genera un avans sustenabil al pietelor (dincolo de corectii pozitive ocazionale)? Este greu de spus si tocmai aici este problema. In 2009 revenirea pietelor a fost posibila intrucat investitorii aveau o vizibilitate rezonabila asupra a ceea ce era posibil in sens stimulativ din punct de vedere monetar si fiscal. Acum insa vizibilitatea este aproape zero in conditiile in care economiile dezvoltate se confrunta cu o criza care se antreneaza deja in mod reflexiv la mai multe niveluri: suveran, bancar, politic si public. Intr-un editorial excelent semnat ieri pentru Financial Times, Kenneth Rogoff adauga riscul generat de suprapunerea in 2012 a alegerilor prezidentiale din Statele Unite cu o tranzitie a puterii la cele mai inalte niveluri in China („2012 elections portend even greater volatility” – Kenneth Rogoff; Financial Times, 3 octombrie).

Programele monetare si fiscale stimulative promovate in lumea dezvoltata in 2009 si 2010 au fost extrem de favorabile pietelor. Investitorii si autoritatile financiare si politice deopotriva au crezut ca aprecierea cotatiilor activelor de risc va avea efecte pozitive substantiale asupra economiilor. Ce exemplu mai bun decat faptul ca unul din mandatele explicite ale rundelor de relaxare monetara cantitativa in Statele Unite s-a referit la reducerea fortata a dobanzilor bondurilor guvernamentale si migrarea investitorilor dinspre pietele de bonduri catre bursele de actiuni?

Premisa s-a dovedit a fi falsa si cel mai recent semnal de alarma in acest sens a sosit la sfarsitul lunii iulie odata cu ajustarea negativa a cifrelor privind performanta economiei americane din ultimele trimestre. Un alt semnal de alarma a fost (si continua sa fie) prabusirea gradului de suport public pentru administratia Obama.

Absenta unei reflexivitati benigne intre piete si economii pe parcursul ultimilor doi ani poate fi explicata rezonabil via deficientele structurale prezente in economia americana (si in general in lumea dezvoltata).
Nu doar programele stimulative au esuat in a misca direct economiile, ci si pietele financiare. Investitorii incep sa recunoasca aceasta realitate si astfel ceea ce am vazut pe parcursul saptamanilor recente a marcat probabil doar debutul unei recalibrari mai severe a asteptarilor.

Daca aceasta recalibrare va fi ordonata sau nu ramane o intrebare deschisa. In 2008 procesul a fost ordonat pana la implozia bancii americane de investitii Lehman Brothers. Acum exista o probabilitate tot mai mare ca Grecia sa asume postura unui accident sistemic. Notati ca in toamna anului 2008 autoritatile din Statele Unite s-au regrupat rapid, si totusi cotatiile celor mai importante banci listate pe bursa americana au continuat sa se scufunde pentru inca cinci luni. La acest moment multe dintre institutiile care ar trebui sa acomodeze un default al Greciei in interiorul sau in afara zonei euro nici macar nu exista.

Consensul la nivelul autoritatilor financiare si politice la scara globala, dar si la cel al multor investitori, este ca economiile vor continua sa creasca in a doua jumatate a acestui an. Exista chiar opinii potrivit carora performantele economice din urmatoarele trimestre vor depasi cifrele inregistrate in prima jumatate a anului.
Dar acest consens ignora riscul unui ciclu reflexiv malign intre piete si economii. Iar acum acest tip de reflexivitate ar putea functiona. Exista o asimetrie in sensul in care deficientele structurale prezente in economiile dezvoltate descurajeaza aparitia unor efecte pozitive asupra fundamentelor pe seama aprecierii cotatiilor activelor de risc, dar incurajeaza efectele negative generate de un declin considerabil al pietelor.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Sharon
estaba claro ya que el rollo punk-funk iba a evolucionar en disco. pero esto esto es GLORIA PURA! paecren otros. que9 be1lsamo. que9 bonito.
Emma
Habe Eure Bilder gesehen.Bin bietesgert.Bin in Holland gewesen.Habe mit Herbert Gesegelt war sehr bietesgert.Ich beneide euch.Das Leben kann sehr schf6n sein. Grudf Herbert M
Midge
It's really great that people are sahrnig this information.
Christina
Hey hey hey, take a gaendr at what' you've done
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar