transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 03-10-2011

Scaderea pretului petrolului ar putea duce la ieftinirea carburantilor - analiza

Scaderea pretului petrolului ar putea duce la ieftinirea carburantilor - analiza

Petrolul s-a ieftinit cu 19,38% de la vârfurile atinse în luna aprilie anul acesta, păstrând un avans de 7,2% fată de nivelul de la începutul anului. Trimestrul al treilea a adus cea mai slabă performantă a titeiului de după debutul crizei financiare în 2008 : investitorii si-au lichidat pozitiile de cumpărare într-un mediu în care criza datoriei europene amenintă economia bătranului continent, dar si din cauza semnalelor multiple de încetinire a economiilor Chinei si, respectiv, Statelor Unite. Scăderile au fost amplificate de cresterea ofertei de petrol din Irak si Libia tocmai când estimările privind cererea globală sunt revizuite în scădere.

"Petrolul a scăzut o dată cu asteptările mai slabe privind economia globală în 2012, dar au contat si semnalele Federal Reserve. Banca Centrală a SUA a refuzat să anunte o nouă serie de injectii de lichiditate, îndepărtând pentru moment temerile de inflatie si făcând mai putin atractiv refugiul în petrol si aur", a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers.

 

In perioada în care petrolul a coborât de la maximele ultimilor 3 ani (aprilie – septembrie), Leul a pierdut 6,72% în fata Dolarului american. Raportat la începutul lui 2011, Leul este cu 1,56% mai slab. Astfel, tinând cont de impactul cursului de schimb, numai o parte din contractia pretului petrolului la bursele internationale se poate transmite către consumatorul final – deprecierea Leului fată de Dolar erodând scăderea potentială a preturilor carburantilor.

"Benzina si motorina ar putea înregistra ieftiniri suplimentare estimate la aproximativ 5-6%, în conditiile unui curs de schimb Dolar-Leu relativ stabil.

În situatia în care evenimentele din Grecia ar duce la intrarea în incapacitate de plată a acesteia, cursul de schimb ar înregistra presiuni de depreciere, în special în fata Dolarului american, însă, pe de altă parte, scăderea pretului petrolului ar putea echilibra impactul negativ asupra pretului final al combustibililor", a precizat Victor Safta.

In orice caz, în anul 2012, în România, pretul carburantilor va resimti unele presiuni de crestere din cauza accizelor ce vor fi calculate la un curs Euro-Leu mai ridicat. Totusi, impactul de aproximativ 2 bani/litru la benzină ar putea fi absorbit usor în cazul în care temerile legate de economia globală mentin tendinta descendentă a barilului de petrol.

"Conjunctura actuală pare să justifice corectii suplimentare ale pretului petrolului. Chiar si in lipsa acestora există argumente pentru o ieftinire a carburantilor. O asemenea tendintă ar aduce un impact pozitiv asupra inflatiei, reprezentând o "gură de oxigen" atât pentru BNR în politica sa de tintire a inflatiei, cât si pentru consumatorii români în general", a arătat Victor Safta.

X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj înfiintată în Polonia, în anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată si monitorizată de institutiile locale care reglementează pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.

X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.

X- Trade Brokers actionează ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piată de instrumente derivate- Contracte pentru Diferentă (CFD-uri) si Optiuni- având ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de mărfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzactionează instrumente derivate pe piata extrabursieră, decontările tranzactiilor efectuându-se direct între participantii la piată (institutii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / închiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent la conturile de investitii.

La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienti care tranzactionează lunar un volum ce depăseste 25 miliarde Euro (in marja). Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.

Pe piata din România, X- Trade Brokers s-a lansat oficial în februarie 2009 si este autorizata de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii. Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar