transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 20-04-2024 4.6687 lei 4.9764 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 29-09-2011

Valutele emergente primesc suportul bancilor centrale - editorial Tradeville

Valutele emergente primesc suportul bancilor centrale - editorial Tradeville Ministrul sud-coreean de finante Bahk Jae-wan a apreciat ieri ca riscurile generate de criza zonei euro sunt „controlabile si previzibile” si ca planificarea unor masuri de rezerva nu este justicata la acest moment (referindu-se probabil la liniile de swap in dolar american deschise in coordonare cu Rezerva Federala in 2008).

Dar economiile emergente raman vulnerabile unui exit precipitat al investitorilor de pe pietele locale de actiuni si bonduri. Acest risc nu este generat exclusiv pe filiera crizei zonei euro. Inainte de toate este vorba de un context macro-global tot mai sumbru. Alunecarea economiilor in lumea dezvoltata se intampla intr-un moment in care vizibilitatea asupra a ceea ce se mai poate promova din punct de vedere monetar si fiscal in directii stimulative este aproape nula.

Apoi, predictibilitatea asupra politicilor monetare in lumea emergenta, esentiala pentru speculatiile „carry trade”, este la randul sau compromisa in mod sever. Turcia si Brazilia taie dobanzile, o serie larga de alte economii emergente raman in „stand-by” (dar transmit in acelasi timp semnale „dovish”, precum Indonezia, Thailanda, Mexic, Rusia), in schimb pentru China lupta impotriva inflatiei continua sa fie prioritatea, Australia ramane in „stand-by” dar tonul adoptat recent este „hawkish”, iar India continua sa majoreze dobanzile.

In economiile emergente primele trepidatii au fost resimtite pe bursele de actiuni. Apoi scaderile au afectat si pietele locale de bonduri.
In lumea emergenta bondurile guvernamentale nu sunt preferate pentru siguranta si predictibilitate (asa cum sunt in lumea dezvoltata) ci pentru randamente (diferential pozitiv de dobanzi in raport cu pietele dezvoltate si aprecieri notionale ale valutelor in care sunt denominate). Cand insa valutele locale se depreciaza iar predictibilitatea asupra abordarilor monetare este compromisa, investitorii incep sa vanda actiuni si bonduri la pachet. Vanzarile genereaza deprecieri si mai mari ale valutelor pe seama exitului investitorilor straini, incurajand manifestarea unui cerc vicios afectand pietele locale de bonduri.

Bancile centrale nu pot sta indiferente intrucat deprecieri importante ale valutelor corespondente, desi sunt binevenite pentru exportatorii locali, accentueaza presiunile inflationiste. Iar lumea emergenta continua sa aiba o problema cu inflatia.

In mod previzibil, o serie de banci centrale din economiile emergente au intervenit deja in sprijinul propriilor monede, inclusiv Brazilia pe 22 septembrie (dupa un declin al realului de aproape 20% in fata dolarului american produs in numai doua saptamani). Dar atata timp cat contextul global si conditiile locale raman marcate de incertitudini majore, interventiile forex au o sansa limitata de succes. Actiunile pot calma volatilitatea dar nu vor reusi sa modifice directia.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Ulises
intr -adevar, e f fainaS-ar parea ca esixta o relatie speciala intre ei
Prudence
Wait, I cannot fathom it being so straigthforawrd.
Artrell
Thank you so much for this atrlice, it saved me time!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar