transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 10-04-2014

Artmark: noi recorduri pe scena artei contemporane

Artmark: noi recorduri pe scena artei contemporane

Un nou record de autor se stabileste pentru unul dintre artistii aflati în topul celor mai bine tranzactionati artisti contemporani români pe piata internatională în ultimii trei ani, Horia Damian, prin opera "Eve endormie", achizitionată pentru suma de 11.000 de euro. Acestuia i se alătură artistul contemporan Diet Sayler cu un record de 6.500 de euro pentru opera "Constructii pentru mâine", continuând astfel ascensiunea remarcabilă din clasamentele pietei de artă pentru anul 2013.

Tot la capitolul recorduri se înscrie si Corneliu Brudascu prin opera "Înger", adjudecată pentru suma de 6.000 de euro (de 4 ori mai mult decât pretul de pornire). Dintre vedetele licitatiei au făcut parte si Gheorghe Vrănăteanu cu "Poveste de iarnă" si "Peisaj de iarnă", fiecare fiind adjudecată la suma de 3.250 de euro (dublul pretului de pornire), Sabin Bălasa cu "Cele trei gratii" (3.000 de euro, cvadrupul pretului de pornire) si "Călătorie în timp" (6.500 de euro) sau Ion Pacea cu "Melci si scoici" (3.750 de euro).



Printre preferintele participantilor s-au aflat si Corneliu Baba cu "Regele nebun" (10.000 de euro) si "Venetia" (24.000 de euro) sau Alexandru Ciucurencu prin "Natură statică în atelier" (9.500 de euro)  si "Natură statică cu păpusă"( 13.000 de euro).

Următoarele licitatii Artmark care vor avea loc miercuri, 16 aprilie, aduc în ajunul sărbătorilor pascale, prin Licitatia de Valori Traditionale, o serie variată de obiecte de colectie, vinuri, icoane si tablouri religioase, precum si o gamă sofisticată de bijuterii prin Licitatia de Bijuterii. Astfel, publicul va putea admira si achizitiona vinuri "candidate la perfectiune" după punctajele Parker/Suckling/Galloni (cu preturi de pornire începând de la 45 de euro),  obiecte decorative care au făcut parte din colectia dr. Iosif Dona, retrocedată de Muzeul National de Artă al României (preturi de pornire sub 80 de euro) sau icoane din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea cu o provenientă aparte (pret de pornire sub 300 de euro). Pretiosul obiectelor Licitatiei de Valori Traditionale rezidă tocmai în simbolurile transmise de întregul univers de credinte si datini recreat în această expozitie.

Cu o altă perspectivă a pretiosului este întâmpinat publicul în cazul Licitatiei de Bijuterii, care este dedicată rafinamentului, elegantei si romantismului feminin. Din 100 de loturi special alese pentru a răspunde tuturor preferintelor, admiratorii vor putea alege de la cercei cu diamante sub pretul de 100 de euro, la inele cu safire veritabile sub 300 de euro, dar si, într-un alt registru valoric, bijuterie importantă precum o brosă în stil Art Deco din platină, bogat decorată cu diamante, pentru mai putin de 8.000 de euro.

Expozitia Licitatiei de Valori Traditionale si a celei de Bijuterii va mai putea fi admirată până pe 15 aprilie la Palatul Cesianu-Racovită, iar cele două licitatii vor avea loc miercuri, 16 aprilie, la Club Biavati (str. Serghei Rahmaninov nr. 2B).

Artmark este o casă de licitatii de artă înfiintată în 2008 care selectează, evaluează si pune în circuitul pietei de artă opere cu autenticitate garantată, sustinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expozitii de artă de anvergură natională.

În cei cinci ani de existentă, Artmark, liderul pietei de artă din România (76% cotă de piată în 2013, conform datelor Indexului Pietei Românesti de Artă), a organizat peste 120 de licitatii de artă, care au pus în vânzare peste 15.000 de opere de artă si obiecte de colectie (dintre care, numai în 2013, aproximativ 5.000). Piata licitatiilor de artă din România s-a situat în 2013 la aprox. 15,1 milioane euro (comparativ cu valoarea de 14,6 milioane euro în 2012 si 13,7 milioane euro în 2011), într-o piată de artă ce poate fi estimată ca depăsind 28 milioane euro. Diversificarea ofertei în piată a dus la cresterea numărului de tranzactii, licitatiile de artă înregistrând adjudecarea mai multor obiecte de artă decât în 2012 cu 6%.

Din pozitia de lider, Artmark si-a asumat rolul de formator de piată, promovând activitătile educative si de sporire a interesului si fondului de cunostinte despre arta românească, în context international. În 2013, Artmark a itinerat o seamă de expozitii de licitatie la nivel national, facilitând amatorilor de artă din tară (orase precum Constanta, Timisoara, Arad, Iasi, Ploiesti, Brasov, Focsani, Buzău, Sfântul Gheorghe, Bacău, Piatra Neamt etc.) accesul la capodopere ale creatiei artistice românesti din colectii private. Tot din seria de evenimente de informare si educare a publicului, Artmark a continuat si dezvoltat, prin Institutul Artmark de Management al Artei, programa de cursuri de weekend despre arta românească si mecanismele de functionare a pietei de artă.

Către sfârsitul lui 2013, casa Artmark comunică oficial înfiintarea Consiliului său de Excelentă, ce acoperă, ghidează si girează activitatea întregii platforme culturale Artmark, inclusiv Centrul Cultural ArtSociety si Institutul de Management al Artei, cuprinzând ilustre personalităti culturale sau publice românesti, cu misiunea declarată de a se implica în cresterea vizibilitătii culturii românesti si a impactului acesteia în modelarea societătii românesti, de la Presedintele României (1996-2000) prof. univ. dr. Emil Constantinescu la Printesa Marina Sturdza ori la artistul Ioan Sbârciu, Presedintele Senatului Universitătii de Artă Cluj, sau la Catrinel Plesu, directorul Centrului National al Cărtii etc. Este de mentionat si numirea în Consiliu a Angelei Baillou, directorul general al Christie’s Austria, în coordonarea activitătilor pentru Europa Centrală si de Est, pe fondul intensificării colaborării profesionale între cele două case si a interesului manifest al Christie’s pentru evolutia pietei regionale.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar