transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-03-2015

Peste 2500 de familii din Constanta au optat in 2014 pentru un sistem individual de incalzire

Peste 2500 de familii din Constanta au optat in 2014 pentru un sistem individual de incalzire
 Alte stiri la aceasta categorie

Constanta se află pe locul al treilea în topul judetelor din România cu cele mai multe debransări de la sistemul centralizat de încălzire în 2014, peste 2.500* de familii optând pentru un sistem individual de încălzire a locuintei, potrivit unei analize realizate de Ariston Thermo România.

„Ultimii ani au adus debransări masive de la sistemul centralizat de încălzire din judetul Constanta. Astfel, în ultimii 5 ani, începând cu luna ianuarie 2010 si până în decembrie 2014, peste 7.000 de familii au optat pentru un sistem individual de încălzire. Din acest total, numai anul trecut au fost realizate peste 2.500 de debransări, cu aproape 30% mai multe fată de anul 2013”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, liderul pietei de profil.

Acesta a subliniat, de asemenea, că din numărul total de debransări raportate în 2014 în întreg judetul, Municipiul Constanta reprezintă o pondere de 70%. Astfel, peste 1.700 de familii din acest oras au optat pentru deconectarea de la RADET anul trecut.



Raportat la situatia din ultimii 12 ani, analiza Ariston Thermo România arată că, din 2002 si până în 2014, circa 15% dintre apartamentele bransate la sistemul centralizat de încălzire din judetul Constanta au fost debransate. Astfel, dacă, în 2002, CET-urile locale aveau peste 118.900 de abonati, la finele lui 2014 doar 104.100 se mai regăsesc pe listele de clienti, potrivit datelor ANRSC centralizate de Ariston Thermo România.

Analizele Ariston mai arată că, desi în multe alte judete din tară debransările au fost peste 80% sau chiar de 100%, în Constanta procentul este mai scăzut deoarece infrastructura retelei de gaze s-a extins doar în ultimii ani si, până în acest moment, cea mai mare parte a familiilor nu aveau alterantivă la sistemul centralizat.

„Principalele cauze ce au determinat tot mai multe familii din judet să opteze pentru debransare au fost cresterea pretului la energia termică din ultimii 5 ani, problemele CET-urilor si facturile mari”, a mai spus Cătălin Drăguleanu. Acesta a subliniat că, potrivit datelor ANRSC, circa 80% din totalul locuintelor bransate la CET-uri sunt din Municipiul Constanta, astfel locuitorii din acest oras sunt cei mai afectati de problemele enumerate.

În ceea ce priveste pretul Gcal, ultimii 5 ani au adus cresteri importante mai ales pentru locuitorii din Constanta. Astfel, în 2009 pretul de facturare al Gcal către populatie era de 119 de lei, însă la finele lui 2014 aceasta a ajuns la 360 de lei, fiind astfel raporată o crestere cu peste 200%.

„Cu toate că în iarna aceasta municipalitatea a luat decizia de a mări subventia si a scădea pretul de facturare al Gcal la 310 lei, tot se poate observa o crestere cu 160% fată de 2009”, a mai spus reprezentantul companiei.

Cătălin Drăguleanu a subliniat, de asemenea, că informatiile din piată arată că tot mai multi constănteni preferă să aleagă instalarea unei centrale termice pe gaz, motiv ce a dus la o crestere a cererilor privind bransarea la reteaua de gaz.

Investitia în centrala termică poate fi recuperată în 3ani

“Situatia din judet, dar mai ales din Municipiul Constanta, ne determină să previzionăm o crestere tot mai mare a debransărilor. În plus, tot mai multe persoane au început să înteleagă beneficiile instalării unui sistem propriu de încălzire. Astfel, dincolo de confortul adus de un astfel de sistem si de posibilitatea de a avea control asupra perioadelor în care se doreste încălzirea locuintei, reducerea costurilor este cea mai importantă”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Potrivit afirmatiilor sale, investitia medie într-o instalatie cu centrală termică pe gaz este cuprinsă între 6.600  - 8.000 lei, diferind în functie de numărul de camere si nivelul de dotare al acesteia (radiatoare, teavă, accesorii, montaj), sau de modelul de echipamente alese.  În plus, o economie reală la factura de gaz poate fi realizată prin instalarea unei centrale termice în condensare care are un randament de până la 108% oferind o reducere a consumului de gaz de până la 35% în comparatie cu o centrală conventională. Acest tip de centrală reprezintă o inovatie tehnologică aplicată generatoarelor de căldură, fiind mult mai performantă comparativ cu un model de centrală conventională.

„În functie de tipul de centrală ales – conventională sau în condensare – investitia, în cazul unui apartament de 2 camere cu o suprafată de 60 mp în Constanta, poate fi recuperată în cca. 3 ani, în conditiile mentinerii costului actual al Gcal furnizate de RADET”, a subliniat Cătălin Drăguleanu.

Ce economii aduce pentru un constăntean instalarea unei centrale termice?

În ceea ce priveste reducerea costurilor lunare, centrala termică pe gaz este în acest moment cea mai ieftină alternativă. Astfel, dacă pentru gigacaloria primită de la RADET un constăntean plăteste 310 lei, iar pentru cea produsă de o centrală termică electrică - 553 de lei, în cazul unei centrale termice pe gaz costul ajunge la doar 175 de lei.

Astfel, potrivit calculelor Ariston, un constăntean ce a ales debransarea unui apartament de 2 camere (60mp) poate economisi într-un an, la plata facturilor, peste 1.600 lei dacă alege instalarea unei centrale termice pe gaz.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii international în productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate încălzirii si producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de căldură, precum si prin îmbunătătirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale si de pardoseală, conventionale si în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar