transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 07-05-2010

Banca Centrala Europeana nu cedeaza - editorial

Banca Centrala Europeana nu cedeaza - editorial Ieri, presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a exclus din nou varianta cumpararii de bonduri guvernamentale (asa cum poate fi facuta o asemenea operatiune, exclusiv in piata secundara).

Inteleg consecventa Bancii Centrale Europene, care s-a cladit pe fundatia Bundesbank, fiind tributara astfel obsesiei istorice a Germaniei in privinta inflatiei. Daca ai un carnagiu in pietele de bonduri, insa, trebuie sa opui speculatorilor o forta comparabila la cumparare. Acum, o astfel de forta nu poate veni decat din partea bancii centrale. Fapt posibil, doar daca Banca Centrala Europeana nu ar avea o frica patologica de a fi interpretata ca monetizeaza deficitele verigilor slabe din zona euro.

Dar de ce a afirmat ieri presedintele Trichet ca riscurile inflationiste incep sa ingrijoreze? Nu cred ca era cel mai bun moment pentru a exprima public o asemenea perceptie, care taie brutal orice asteptari privind posibilitatea unor masuri de relaxare monetara, mai mult sau mai putin ortodoxe, in zona euro.

Cu datele disponibile la acest moment, pastrez pariul deschis miercuri impotriva pietelor direct afectate de posibilitatea unei crize europene de proportii monumentale, prin intermediul unor pozitii deschise impotriva celor mai importante banci spaniole si portugheze, precum si a monedei unice europene in fata dolarului american si lirei sterline.

Apartinand aceluiasi pariu deschis miercuri, testez totodata scenariul unei aprecieri a cotatiilor aurului (care s-ar putea materializa in cazul unei extinderi severe a situatiei din Grecia si astfel a deficitului de incredere privind moneda unica europeana, a doua cea mai importanta moneda de rezerva la nivel global), dar si ipoteza unei deprecieri a cotatiilor paladiului (care s-ar putea concretiza in cazul in care extinderea crizei europene genereaza un derapaj serios al euforiei celorlalte piete financiare globale).

Raman insa extrem de prudent, urmatoarele ore devenind critice.
Astazi, ambele camere ale parlamentului german sunt asteptate sa ratifice sprijinul financiar de urgenta pentru Grecia convenit duminica de ministrii de finante din statele membre ale zonei euro. Ministrii de finante din statele membre G7 vor dezbate evolutia situatiei din Grecia in cursul unei teleconferinte. Din Statele Unite vor sosi cifrele guvernamentale privind dinamica pietei americane a muncii in aprilie.

Nu voi comenta pe larg evolutia dramatica de ieri a bursei americane de actiuni, intrucat aparent o buna parte a acestei evolutii a fost cauzata de o serie de tranzactii eronate si probleme tehnice. Singura observatie pe care as face-o este ca desi probabil tranzactiile suspecte de pe Wall Street vor fi anulate, o ajustare similara nu va fi posibila in legatura cu tranzactiile efectuate pe pietele „over the counter” (ca de pilda pietele valutare) care ieri au notat evolutii cel putin la fel de dramatice ca cele de pe bursa americana de actiuni.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate.


Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar