transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 15-11-2007

Aviz pentru proiectul Transcentral Urban Bucuresti din partea Primariei Bucuresti

Aviz pentru proiectul Transcentral Urban Bucuresti din partea Primariei Bucuresti

Asociatia Spatiu Urban Bucuresti a anuntat primirea avizului de urbanism pentru proiectul Transcentral Urban Bucuresti (TUB) din partea Primariei Municipiului Bucuresti, ceea ce permite demararea studiilor de fezabilitate. Pornit ca o initiativa a 14 birouri de arhitectura, proiectul TUB începe sa se concretizeze în plan real în urma avizarii primite din partea Directiei de Urbanism si Amenajarea Teritoriului.

Proiectul vizeaza conturarea unei strategii pe termen scurt si mediu, pentru o regenerare a Bucurestiului, prin crearea unui traseu pietonal si pentru biciclisti în zona centrala, bazat pe infrastructura existenta. Ideea este de a eficientiza utilizarea acestei zone si de a genera noi spatii publice, fiind astfel revitalizate zone urbane cu potential valoros.

"Din zi în zi avem mai multe motive sa ne îndepartam de Bucuresti. Credem însa ca exista un potential si solutii pentru ca Bucurestiul sa devina un oras iubit, în care sa te simti bine si sa-ti doresti sa traiesti. Solutiile nu pot veni exclusiv de la primarie, arhitecti si nici de la un singur proiect, indiferent cât de inovator ar fi el. Numai printr-o viziune comuna de dezvoltare la nivelul orasului si evitarea greselilor altor orase europene ce au trecut prin crize similare acum 20 de ani se pot dezvolta solutii eficiente, integrate, dar cu rezultate imediate, de impact pentru locuitori", au declarat membrii fondatori ai Asociatiei Spatiu Urban Bucuresti.

Gândit ca un mod de revitalizare urbana, TUB este de fapt un traseu propus bucurestenilor, ce interconecteaza cele mai interesante zone din centrul orasului.

Ca structura, acest proiect este conceput pe de o parte în camere urbane care formeaza o retea pentru evenimente culturale în centrul orasului Bucuresti, iar pe de alta parte este gândit ca un circuit pentru citadini si ciclisti.

"Primaria a început implementarea proiectului de management al traficului în Bucuresti, dar avem nevoie simultan sa gasim solutii si pentru confortul pietonilor, mai ales în zona centrala. Asemenea solutii, precum Transcentral Urban Bucuresti sunt interesante pentru noi, pentru ca îmbina interesul public cu initiativele municipalitatii, oferind o mai strânsa legatura cu mostenirea istorica si culturala a Bucurestiului", a precizat Adriean Videanu, Primarul General al Municipiului Bucuresti.

Dedicat bucurestenilor activi, dar si turistilor, proiectul TUB îsi propune sa creeze un nou brand si o imagine a acestui loc, oferind premisele unei perioade de transformare si regenerare urbana.

"Un astfel de proiect, din punct de vedere al Uniunii Europene, este un exemplu al felului în care o initiativa publica în parteneriat cu autoritatea locala poate oferi solutii la problemele critice ale planificarii si regenerarii urbane. Dezvoltarea durabila este asigurata pe termen lung, de proiectele pornite de jos în sus, pentru ca raspund unor nevoi reale", a specificat Donato Chiarini, Seful Reprezentantei Comisiei Europene.

Ca o sustinere a acestui proiect s-a înfiintat Asociatia Spatiu Urban Bucuresti. Printre activitatile acesteia se numara gasirea de noi solutii de a extinde spatiul verde în zona centrala, punerea în valoare a unor noi zone publice, crearea unei platforme de comunicare si consultare publica în vederea participarii active a celor ce pot avea o contributie la dezvoltarea si valorificarea corecta a patrimoniului bucurestean.

Considerând ca TUB este un proiect necesar, expertii britanici, specializati în spatii publice au realizat prin metoda Space Syntax o analiza de impact care evidentiaza ca aplicarea noului concept ar putea atrage mai mult trafic pietonal, în zone interesante de oras, putin valorificate în acest moment.

De asemenea, TUB a fost selectat pentru a fi prezentat la Bienala Internationala de Arhitectura din Londra în 2008, împreuna cu mai multe proiecte artistice realizate sub coordonarea Institutului Cultural Român din Londra.

 

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar