transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 30-05-2024 4.5851 lei 4.9762 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-04-2017

Redirectionarea celor 2% - ajutor important pentru ONG-uri

Redirectionarea celor 2% - ajutor important pentru ONG-uri

Indiferent de domeniul in care activeaza, ONG-urile se bazeaza pe fondurile sustinatorilor, in general prin campanii de sponsorizari si donatii. O modalitate foarte buna de finantare este prin formularul 200 si formularul 230, ce vizeaza redirectionarea a 2% din impozitul pe venit al persoanelor fizice.

Asociatiile si fundatiile au sansa, in fiecare an, pana pe data de 25 mai, sa convinga cat mai multi sustinatori sa le acorde acesti 2% - sume mici, dar importante prin cumulare. In plus, este de notorietate faptul ca ONG-urile reusesc sa faca actiuni gradioase, extrem de importante pentru comunitate, chiar si cu bani putin (in totala opozitie cu modul in care functioneaza adesea institutii de stat, finantare de obicei din bugetul public...).

Declaratia 200 se depune oricum in mod obligatoriu de catre orice contribuabil care a inregistrat in anul precedent venituri din diverse activitati independente. Spre exemplu, la aceasta categorie se incadreaza veniturile din cedarea folosintei bunurilor (inchirierea de proprietati), veniturile din activitati pe piata de capital si venituri din practicarea jocurilor de noroc online.

Cei ce completeaza declaratia 200 au posibilitatea sa completeze si rubrica legata de acesti 2%. Astfel, vor selecta ei insisi un ONG caruia statul sa ii redirectioneze 2% din valoarea impozitului ce oricum trebuie platit.

Pe scurt, nu exista niciun cost suplimentar in acest demers, ba chiar nici efort special (altul decat a completa datele de identificare ale ONG-ului ales). Pentru ca procesul sa fie absolut simplu, multe fundatii si asociatii ofera sustinatorilor formulare 200 deja completate cu datele lor. Este cazul Fundatiei Refresh, care permite pe website-ul sau oficial descarcarea unui formular 200 completat cu datele ONG-ului.

2% se pot dona si prin prisma formularului 230. Acesta nu se depune obligatoriu, ci doar optional, practic exact pentru redirectionarea celor 2%. Oricine a inregistrat in 2016 venituri din salarii (pe baza de contract de munca) poate depune in 2017 declaratia 230, insa doar pana la data de 25 mai. Aici, nimic macar nu se completeaza date financiare, iar banii nu mai sunt implicati deloc in mod direct: ANAF ia datele despre venituri direct de la angajatori (de fapt le are deja, doar le consulta in baza de date), iar impozitul este retinut la sursa (platit de angajator, lunar).

"Si tu poti ajuta astfel de persoane prin intermediul fundatiei noastre. Printr-un gest simplu, asa cum este completarea unui formular, puteti ajuta foarte mult. Acest gest nu va costa nimic, sunt bani care oricum se duceau la bugetul statului. Cum puteti face asta? Descarcati formularul potrivit", se mentioneaza pe website-ul fundatia.eu.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar