transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 16-11-2015

BCR Banca pentru Locuinte: Economisirea regulata pentru situatia locativa a copiilor prinde radacini in comportamentul romanilor

BCR Banca pentru Locuinte: Economisirea regulata pentru situatia locativa a copiilor prinde radacini in comportamentul romanilor

Investitia in casa noua este considerata de multe familii o investitie majora iar famiile din Romania utilizeaza cadrul legal aplicabil sistemului BAUSPAR (economisire-creditare in scop locativ) pentru a-si maximiza rezultatele economisirii prin incheierea de contracte de economisire-creditare tuturor membrilor unei familii, inclusiv copiii si seniorii, reiese din studiile de piata derulate de BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) cu sprijinul IRSOP. In portofoliul BCR Banca pentru Locuinte exista  aproape 41.000 contracte (circa 10% din totalul contractelor) cu titulari  minori (sub 18 ani).

In acest context, cu unul din 10 contracte semnate in numele titularilor minori, Romania se inscrie in tendinta pietelor din UE unde sistemul de economisire-creditare functioneaza de zeci de ani, iar ponderea contractelor incheiate in numele copiilor este chiar dubla. Astfel, in Austria fiecare al cincilea contract de economisire creditare este semnat in favoarea unui copil, iar in Cehia fiecare al saselea contract.   

Conform studiilor de piata, din 1,8 milioane de gospodarii urbane cu copii sub 18 ani, 1,19 milioane sunt gospodarii cu 1 copil sub 18 ani, 550.000 sunt gospodarii cu 2 copii sub 18 ani si 60.000 gospodarii cu mai mult de trei copii sub 18 ani. Din totalul familiilor cu copii, peste 800.

000 gospodarii sunt interesate de incheierea unui contract de economisire-creditare pentru copii, invocand ca argumente “cumpararea unei locuinte”, “posibilitatea de a lua un credit imobiliar”, “fond de economisire in vederea obtinerii unui credit”.

Astfel, investitia economiilor si accesarea unui credit pentru a fi investit in locuinta comuna devine un act de solidaritate intre generatii“, reiese din studiile de piata derulate de IRSOP pentru BCR BpL. Romanii vor sa economiseasca pentru copii, motivatia economisirii fiind insa diferita fata de pietele mai dezvoltate din UE: 60% dintre cei care economisiesc pun bani deoparte pentru situatii neprevazute, 34% pentru viitorul copiilor lor, iar 26% pentru renovarea/modernizarea locuintei.

Prin incheierea unui contract de economisire creditare, la implinirea varstei de 18 ani, un tanar isi poate investi banii in confortul locativ utilizand sumele acumulate, cat si creditul cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare. Banii pot fi utilizati pentru orice investitie in domeniul locativ: extindere sau avans pentru o locuinta. Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ educa familiile - atat parintii cat si copii – sa-si planifice investitiile in sporirea confortului locativ, se arata in studiul IRSOP.

Produsele de economisire-creditare sunt produse care au un ciclu de viata lung. Clientul incheie un contract de economisire-creditare la o suma care reflecta intentiile lui in domeniul locativ. Depune lunar (sau anual) o anumita suma de bani in contul contractului sau de economisire-creditare, pana ajunge la suma economisita de 40% - 50%, in functie de tipul contractului de economisire-creditare. Acest tip de abordare a asigurarii confortului locativ in viitor impune o planificare a resurselor financiare proprii si o disciplina financiara individuala pe un timp indelungat; de asemenea, el incurajeaza initiativa proprie a cetateanului de a se implica in imbunatatirea conditiilor locative proprii.

Statul incurajeaza efortul cetateanului de a se preocupa de imbunatatirea propriei situatii locative prin depuneri regulate, de a renunta la consumul imediat in beneficiul investitiilor pe termen lung in domeniul locativ. Statul incurajeaza efortul cetateanului prin prima de stat (25%, nu mai mult de echivalentul in lei a 250 EUR/anual pentru sumele depuse anual). La finalizarea procesului de economisire si in functie de indeplinirea conditiilor de repartizare, clientul dobandeste dreptul de a accesa un credit de 50% - 60% din suma contractata din partea bancii de economisire-creditare. Atat pentru sumele economisite cat si pentru cele de creditare banca ofera dobanzi fixe.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar