transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-04-2024 4.6664 lei 4.9737 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 08-02-2014

Baluri vieneze - sezonul balurilor in Viena, pana pe 4 martie

Baluri vieneze - sezonul balurilor in Viena, pana pe 4 martie

Sezonul balurilor este în toi la Viena. Cu o traditie de peste 200 de ani, balurile vieneze au fost între timp exportate în aproximativ 30 de orase din întreaga lume, de la New York până la Moscova. si Bucurestiul se bucură de un bal vienez, care a ajuns anul acesta la a noua editie, urmând să aiba loc în data de 8 martie.

Capitala Austriei rămâne însă patria balurilor: peste 450 de astfel de evenimente au loc în fiecare an în Viena. Conform unui sondaj realizat de KMU Forschung Austria si comandat de Camera Economică Vieneză, anul acesta sunt asteptati 500.000 de participanti la balurile din capitala Austriei - un record chiar si pentru Viena. De asemenea se estimează că cifra de afaceri totală, care rezultă de pe urma acestor evenimente, se va ridica la 128 milioane de euro. În medie suma cheltuită de un participant la bal este de 255 euro, din care 75 euro pentru biletul de intrare si 70 euro pentru mâncarea si băutura la bal. Conform aceluiasi sondaj, înaintea evenimentului participantii mai cheltuiesc 10 euro pentru taxi, 20 euro pentru frizerie/coafor/cosmetică, 20 euro pentru masa de seară si 60 euro pentru îmbrăcăminte, pantofi, accesorii sau cursuri de dans.


 
Sezonul traditional al balurilor a început în noiembrie si se va termina anul acesta pe 4 martie. Primul bal cu adevărat însemnat este însă „Le Grand Bal“ de la palatul Hofburg, din noaptea de Revelion. Balul Operei, care va avea loc în 2014 pe 27 februarie, rămâne însă fără îndoială cel mai cunoscut si mai mediatizat eveniment de acest gen. Foarte cunoscut este însă si Balul Filarmonicii, ce se desfăsoară la Musikverein, fiind deschis de celebra Orchestră Filarmonică din Viena.

Cel mai „dulce“ bal este considerat a fi cel al bomboanelor. Printre evenimentele extrem de îndrăgite se numără si Balul Cafegiilor, Balul Cofetarilor, Balul Juristilor, Balul Ofiterilor, Balul Florilor, Balul Economiei Vieneze, Balul Doctorilor sau cel al Universitătii Tehnice din Viena. Există de asemenea câteva baluri cunoscute care se desfăsoară pe timpul verii: „Fete Imperiale“ de la scoala Spaniolă de Călărie, Balul Concordia, cu o traditie de 150 de ani, sau „Life Ball”, un eveniment caritabil, dedicat luptei împotriva SIDA.

Cei care participă la balurile vieneze trebuie să respecte tinuta impusă de aceste evenimente: doamnele - rochii lungi sau port austriac de sărbătoare, iar domnii – smoking sau frac. Deosebit de strict în acest sens este spre exemplu Balul Operei, la care tinuta obligatorie pentru domni este white tie (frac).

Printre cele mai asteptate momente ale unui bal vienez se numără defilarea si dansul debutantilor, urmat de invitatia la vals adresată tuturor participantilor – „Alles Walzer”, dar si cadrilul de la miezul noptii. O traditie mai recentă printre vienezi este ca după bal să meargă să mănânce o supă gulas la o cafenea din apropiere (în această perioadă multe dintre cafenelele vieneze deschid la ora la care se termină balurile) sau un cârnat vienez la un chiosc din zonă.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
matzcrorkz
rDNl3J Thank you ever so for you blog.Thanks Again. Great.
matzcrorkz
fegtVD I truly appreciate this blog.Really thank you!
crorkservice
bh7hBk Thanks-a-mundo for the article post.Much thanks again. Want more.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar