transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-12-2013

Tichetele cadou, cosurile cadou si tichetele de vacanta cresc cu 54% puterea de cumparare a angajatilor

Tichetele cadou, cosurile cadou si tichetele de vacanta cresc cu 54% puterea de cumparare a angajatilor

Compania Sodexo, jucător de top pe piaţa românească a tichetelor, a identificat, în urma unei analize derulate în intervalul ianuarie – decembrie 2013, principalele tendinţe în utilizarea și acordarea tichetelor de vacanţă și a tichetelor și coșurilor cadou.

„O parte din companiile care au bugete rămase neutilizate la final de an aleg să-și recompenseze angajații sau partenerii de business oferindu-le posibilitatea de a-și alege singuri cadourile preferate, în cazul tichetelor de cadou, sau de a merge într-o vacanță în România. Observăm că această tendință este în creștere în acest an, întrucât cu 8% mai multe companii au optat până acum pentru recompensarea angajaților cu tichete în perioada Sărbătorilor de iarnă, comparativ cu aceeași perioadă din 2012”, declară Jean Istasse, CEO Sodexo România. 
 
Facilitățile fiscale existente pentru cele două categorii de beneficii extrasalariale ajută companiile să își reducă cheltuielile cu 35%, iar pentru beneficiari, puterea de cumpărare crește cu 54%, decât dacă ar primi echivalentul valoric al acestora în bani. Pentru sumele  acordate în limita plafonului stabilit prin lege sub forma tichetelor de vacanţă sau cadou, angajatorii sunt scutiţi de la plata taxelor salariale (C.A.S., contribuții, concedii și indemnizații, contribuția la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, fondul de sănătate, fondul de somaj, fondul de asigurare accidente), iar angajatul plăteşte numai impozitul pe venit de 16%.

Valea Prahovei, stațiunile balneo și nordul Moldovei, destinații de top în sezonul de iarnă

Aproximativ 34% dintre beneficiarii tichetelor de vacanță au mers în stațiuni, pe locul secund se situează turismul urban (27%), iar pe a treia poziție - Valea Prahovei și Brașov (21%). Urmează stațiunile de pe Litoral (13%) și mănăstirile (4%).

„În sezonul de iarnă, destinațiile preferate de turiștii români care beneficiază de tichete de vacanță sunt Valea Prahovei, stațiunile balneoclimaterice și, o tendință interesantă înregistrată în ultimii doi ani, Nordul Moldovei (Suceava, Neamț) și Maramureșul”, spune Jean Istasse, CEO Sodexo România.Pe parcursul lui 2013, aproximativ 60% dintre companiile care au acordat tichete de vacanță sau tichete cadou angajaţilor lor au peste 1.000 de angajați. Cea mai mare cerere a venit din industria chimică și metalurgică (82%), auto (5,6%) și alte servicii (3,3%). Tichetele de vacanţă beneficiază în prezent de cea mai importantă facilitate fiscală din categoria beneficiilor extrasalariale, de 4.800 de lei/an/angajat.

70% din coșurile cadou sunt vândute în perioada Crăciunului

Și tichetele cadou Cadou Pass se află în topul preferințelor pentru această perioadă a anului. Companiile care oferă tichete Cadou Pass beneficiază de deductibilitatea contravalorii în limita plafonului de 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

„Tichetele cadou oferă angajaților nu doar un beneficiu extrasalarial, ci și libertatea de a alege exact cadoul care li se potrivește dintr-o rețea de 60.000 de locații. Prin tichetele cadou pot primi, de fapt, de la îmbrăcăminte, cosmetice, papetarie sau articole pentru copii, până la telefoane mobile, mobilier sau combustibili. Pentru 2014, estimăm o creștere de 5% pe acest segment”, spune Jean Istasse.

În perioada Sărbătorilor de iarnă, coșurile Cadou Pak reprezintă o alternativă elegantă pentru companii de a ura Sărbători Fericite partenerilor de afaceri.  Și în cazul acestora, companiile beneficiază de 100% deductibilitate și neimpozitare în condițiile stabilite prin Codul Fiscal. „Aproximativ 70% din vânzările de coșuri Cadou PAK au loc în perioada Crăciunului”, declară Jean Istasse, CEO Sodexo România.
 
Valoarea medie a coșurilor cadou oferite în acest an de firmele din România a fost de 300 de lei/partener.

Sodexo, lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi:

Compania Sodexo, al 18-lea angajator mondial, a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966 in Marsilia, Franţa, şi este astăzi lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi. Avem încrederea că o bună calitate a vieţii sporeşte satisfacţia şi motivaţia indivizilor, jucând astfel un rol important în performanţa organizaţiilor care sunt partenerii noştri strategici.

Grupul operează în 80 de ţări cu 428.000 de angajați care împărtăşesc aceeaşi pasiune de a oferi servicii. Aproximativ 75 de milioane de oameni din întreaga lume beneficiază zilnic de serviciile oferite de Sodexo.

Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 540 de angajați, oferă Soluții cuprinzătoare pentru Calitatea Vieții:

- Beneficii pentru Angajați:
- Programe de Incentivare  
- Beneficii Publice
- Servicii de alimentatie/catering
- Managementul facilitatilor.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar