transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 05-07-2013

Vinurile renumitului producator Barone Ricasoli, aduse in Romania prin Halewood Wines

Vinurile renumitului producator Barone Ricasoli, aduse in Romania prin Halewood Wines

Începând cu luna iunie 2013, portofoliul Halewood Wines, membră a grupului Halewood România, s-a îmbogățit cu vinurile renumitului producător italian – Barone Ricasoli.

Barone Ricasoli este un nume foarte important în istoria vinurilor italienești, Baron Bettino Ricasoli fiind creatorul rețetei originale ce stă la baza mult apreciatelor vinuri Chianti, scrisă într-o scrisoare în anul 1872, după mai bine de 30 de ani de cercetare.

Conform publicației americane Family Business, Barone Ricasoli este a patra cea mai longevivă companie din lume și a doua în sectorul vinului, domeniu în care se regăsește încă din 1141, când Castelul Brolio a trecut în proprietatea familiei. De-a lungul secolelor castelul a fost scena mai multor dispute ce și-au lăsat amprenta asupra zidurilor sale. În urma mai multor recondiționări și modificări, astăzi castelul veghează peste 240 hectare de viță de vie ce stabilesc producătorul ca fiind cel mai mare din zona Chianti. Însă acestea sunt numai o parte ce se adaugă celor 1200 hectare de păduri, dealuri și livezi de măslini în comunele Gaiole și Castelnuovo Berardenga. Cramele avangardiste din apropiere sunt locul în care compania continuă să caute excelența cu aceeași determinare lăsată moștenire de către Bettino Ricasoli.

Ca membru al unei familii renumite ce își poate trasa originile încă din secolul VII, Francesco Ricasoli, cel de-al 32-lea Baron de Brolio se află acum la conducerea companiei, cu obiectivul de a reînnoi calitatea și personalitatea vinurilor sale.

După cum spune chiar Francesco Ricasoli: „Suntem printre puținele crame din zona Chianti Classico capabile de a produce vinuri cu personalități foarte diferite între ele, în pofida faptului că toate sunt produse în același loc.

Meritul este al naturii sale multi-fațetate ce ne permite să extragem caracteristici foarte diferite ale unui soi, precum și înclinația sa naturală către calitate. Este un concept foarte vechi: romanii îl numeau „genius loci”, astăzi discutăm despre terroir.”

Dintre vinurile marelui producător aduse în exclusivitate de către Halewood Wines, în România veți putea găsi: Chianti Barone Ricasoli, Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva, Brolio Chianti Classico, Casalferro Rosso Toscano și Castello di Brolio Chianti Classico, disponibile în locațiile HoReCa, rețeaua de magazine Halewood – The Winery Outlet (București, Ploiești, DN1 Breaza-Nistorești, Sinaia, Azuga, Brașov, Sibiu, Târgoviște, Constanța și Urlați) și online, accesând www.winery-outlet.com.


Din Gupul Halewood România fac parte Halewood Wines, Cramele Halewood, Halewood România și Domeniile Halewood. Halewood are în proprietate crame și plantații de viță de vie în regiunea Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar. La acestea se adaugă Pivnițele Rhein Azuga fondate în 1892, unde se continuă tradiția producerii vinurilor spumante după metoda tradițională, de fermentare a vinului în sticlă. În Ploiești unde este sediul Halewood Wines, se află vaste pivnițe subterane, depozitul de produse finite (cu o capacitate de peste 1 milion de sticle), precum și liniile de îmbuteliere. Grupul Halewood deține peste 350 hectare de vie plantate în perioada 2002-2009, cu o investiție de peste 7 milioane Euro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Larisa
Francesco Ricasoli's aggressive atuttide is somewhat baffling and one is tempted to impute that linguistic problems have led to his entirely misunderstanding your point. But his English in those emails is well nigh perfect. Of course, you're asking him essentially to admit that planting merlot, cab etc and making super Tuscans was a mistake: maybe that's too bitter a pill to swallow. The hegemony of international grape varieties like merlot, chardonnay, cabernets etc is a concern to me, but far from limited to Italy (as Bob notes). As similarly is the international nature of many wines, whether using local, international or a blend of varieties. As writers, bloggers and all-round wine enthusiasts, we all welcome the traditional, local styles of winemaking and the use of indigenous varieties. But it's sometimes easy to overlook that most wineries are commercial operations and decisions to plant and use international, or even unsuitable, varieties are often commercial decisions. Increasingly, consumers make their day to day wine buying decisions based on familiarity and prejudice. Chianti suffers in those terms partly from the image problem of straw-covered flasks in the 60s and 70s with the double whammy that the local grape varieties (and I include sangiovese in this) are not ones with which your everyday consumer is familiar. I'm not saying this is Francesco's rationale, but in other areas of the world it certainly is. If you make more money growing and producing merlot than ciliegolo, you're going to concentrate on merlot if you want to maximise income.Of course it may well be the case that Ricasoli have experimented with plantings and come to the conclusion that specific terroirs on their estates are best suited to merlot, cab etc Doesn't excuse Francesco's atuttide though!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar