transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

magazin tigari electronice sibiu

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 12-04-2010

Primul zbor verde transatlantic - reducerea poluarii fonice si a emisiilor de carbon

Primul zbor verde transatlantic - reducerea poluarii fonice si a emisiilor de carbon Air France a efectuat primul zbor transatlantic optimizat pe întregul parcurs pentru reducerea poluării fonice şi a emisiilor de carbon, cu o aeronavă Boeing 747-400ER.

Zborul, efectuat pe data de 6 aprilie, reprezintă rezultatul cooperării dintre companii implicate în zboruri transatlantice precum Aeroports de Paris, Autoritatea Franceză Aeronautică DGAC, NATS, NAV Portugal, Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA), organizaţia europeană SESAR şi Air France.

Pe parcursul celor 9 ore şi 30 de minute ale zborului, echipajul de bord a activat proceduri specifice pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a aparatului. Aceste proceduri optimizate, coordonate cu toate instituţiile implicate în proiect, au rezultat în reducerea consumului de combustibil, implicit a emisiilor de carbon, pe tot parcursul traseului, de la decolarea de pe pista din Paris Charles de Gaulle pană la destinaţia finală, în Miami. Reducerea emisiilor de carbon în timpul acestui zbor a fost de până la 6-9 tone, fiind economisite circa 2-3 tone de combustibil.

Iată câteva dintre procedurile specifice care au dus la acest rezultat: timpi reduşi pentru rularea pe pistă în timpul pregătirii pentru decolare, urmare a coordonării îmbunătăţite pentru Aeroports de Paris la Charles de Gaulle şi Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) la aeroportul din Miami; ascensiune liniară la decolare, coordonată de către DSNA, autoritatea de control trafic aerian a DGAC; pe parcursul fazei de croazieră, s-au optimizat atât altitudinea cât şi viteza de zbor pentru reducerea consumului de combustibil, acţiuni coordonate cu centrele de control trafic aflate pe traseul aeronavei în Franţa (DSNA), Marea Britanie (NATS), Portugalia (NAV Portugal) şi Statele Unite (FAA); aterizare liniară, coordonată de către unităţile de control trafic aerian din SUA (FAA).

În timpul decolării şi aterizării, procedurile implicate au avut de asemenea un rol important în reducerea poluării fonice cu până la 7dB. În momentul în care aceste optimizări vor fi aplicate tuturor zborurilor transatlantice ale companiei Air France, se estimează reduceri de emisii de carbon de până la 135.000 tone anual, economia de combustibil însumând în total 43.000 tone.


Acest prim „zbor verde” transatlantic, optimizat pe întreg parcursul său, este parte a programului internaţional AIRE (Iniţiativa de Interoperabilitate Atlantică pentru Reducerea Emisiilor), un proiect comun al Comisiei Europene şi Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA (FAA), coordonată pe plan european de către organizaţia SESAR.

În cadrul acestei iniţiative comune, companiile aeriene, furnizorii de servicii de gestiune a traficului, producătorii de aeronave şi instituţiile aeroportuare sunt încurajate în vederea utilizării inovaţiilor tehnologice din aviaţie pentru optimizarea operaţiunilor de zbor. Astfel, zborurile vor beneficia de implementarea unor soluţii tehnice avansate pentru reducerea nivelului de emisii de carbon în atmosferă..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
OEM software download
PP2Gvq I must admit, the webmaster has written cool..!
Clara
To think, I was cfonused a minute ago.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar